Ze is er dol op

05:12 - 03:07
luistertijd 05:12 - leestijd 03:07

Goodskin Labs Exten–10

Nadat ik tot grote tevredenheid Filextra had gebruikt die voor mij als enig ‘minpuntje’ geen SPF factor had, kon ik bijna niet wachten om Exten -10, de nieuwste telg van de gestaag groeiende GoodSkin Labs-familie te proberen aangezien deze crème wel een keurige SPF 15 heeft zodat er niets meer over heen hoeft.

De verpakking

Exten -10 zit in een gifgroen met witte verpakking met, zoals gebruikelijk, de benefits op een knalgele  achtergrond alsof er een highlighter overheen is gehaald. In dit geval: Instant Youth Boosting Moisturizer SPF 15 en ‘Onmiddellijk: 100% van de gebruikers toonden verbetering in glans en vochtinbrenging. Na 4 weken: Zie er 10,4 jaar jonger uit. Na 8 weken: Meetbare verbetering – 48% zichtbare afname van lijntjes en rimpels, 41% toegenomen stevigheid, 41% verbetering van de samenstelling van de huid’. Van die 10,4 jaar word ik een beetje giechelig, ik bedoel tien jaar én vier maandenJ

Op de bijsluiter staat nog het volgende:

Wat zit erin: De ingrediëntenlijst is indrukwekkend lang: natuurlijk zit er hyaluronzuur in en voor de SPF o.a. Ethylhexyl Methoxycinnamate. Als peptide Acetyl Hexapeptide-8 (ook wel argireline genoemd). Dit is een krachtige huidontspanner, tenminste, als er voldoende van in zit.

De producten van GoodSkin Labs zijn parfumvrij en voor de crèmes die ik eerder probeerde resulteerde dat in een wat onbestemde geur. Maar tot mijn stomme verbazing (en verrukking) ruikt Exten-10 als zomer in Griekenland. Iedere ochtend word ik daar blij van en ik probeerde de geur ‘thuis’ te brengen. Het ruikt zonnig, bijna als ozon op je huid. Dat ik het niet precies kon benoemen snap ik als ik de afzonderlijke ingrediënten zie: rozemarijn (de ultieme Griekse geur voor mij), komkommer, druif, granaatappel, mandarijn, olijf en voilà Griekse zomer in mijn Zeeuwse badkamer. Ha! Okay, ook nog zonnebloem en tamarinde en nog een tig aantal andere zaken, maar toch.

Het gebruik

De crème zit in een tube met schroefdop. De substantie is niet heel makkelijk te doseren. Dat komt omdat je het een beetje naar beneden moet dirigeren vóórdat het eruit komt (terwijl de tube toch nog vol zit) en dan heb je ineens snel teveel. De substantie voelt rijk aan maar trekt snel in en geeft een ontspannen gevoel. De crème is heel vochtinbrengend. Het geeft een mooie gloed, mede door de licht-weerkaatsende deeltjes.

Rona concludeert:

Onder mijn vriendinnen staan de producten van Goodskin Labs inmiddels goed aangeschreven. De één zweert bij het oogcrème-duo, de ander kan niet meer buiten Filextra maar allen hebben gemeen dat ze enthousiast zijn over de prijs/kwaliteitverhouding die zondermeer goed genoemd mag worden. Toen ik dus meldde tevreden te zijn over Exten -10 was dat genoeg voor een van de meiden om ook een tube aan te schaffen. Vreemd genoeg zag ik bij haar geen shimmertjes, terwijl die bij mij duidelijk zichtbaar waren. Op mijn verzoek bracht ze haar tube mee en toen we vergeleken zagen we in haar crème geen micadeeltjes.

Navraag bij GoodskinLabs bevestigde deze bevinding; de tube die ik testte was een persexemplaar en de samenstelling van Exten -10 was (vóór de lancering in Nederland) nog aangepast na de eerste productierun. De concentratie van de lichtweerkaatsende bestanddelen werd ingeperkt om het esthetische effect van een subtiele en natuurlijke glans voor iedere huidtint te bereiken. Verder zijn de ingrediënten precies hetzelfde.

Ik heb beide producten getest en ben over allebei absoluut tevreden. De variant die nu in de winkels ligt geeft bij mij, in de loop van de dag, iets meer glim. Ook heeft deze iets meer tijd nodig om in te trekken. Maar het is een heerlijk product dat ik zeker blijf gebruiken. Mijn huid ziet er geen 10,4 jaar jonger uit maar wel steviger en vooral ontspannen. De rimpeltjes zien er minder diep uit en dat is voor mij ruim voldoende. Zelf ben ik enthousiast over de combinatie van ’s nachts Filextra en overdag Exten-10.

 

Lees ook