Leuk! roept onze redacteur Hans: er komen steeds meer make-up producten met natuurlijke ingrediënten op de markt.

02:28 - 01:29
luistertijd 02:28 - leestijd 01:29

Leuk! roept onze redacteur Hans: er komen steeds meer make-up producten met natuurlijke ingrediënten op de markt. Zo brengt The Body Shop een serie foundations uit op basis van olijfolie en mineralen, en komt salonmerk Jane Iredale met drie camouflageduo’s met ondermeer avocado-olie en vitaminen.

Jane Iredale (al jarenlang een favoriet merk van veel schoonheidsspecialisten en make-upartists) lanceert Circle/Delete, een concealer en oogverzorging in één. Het product bevat onder meer vitamine A, C, D en E, jojoba-olie en avocado-olie. Een extract uit groene thee is toegevoegd om de huid rondom de ogen te kalmeren en laminaria ochroleuca (een kelp soort) moet schade door UV-straling herstellen. Tot slot zit er ook nog wat druivenpitolie in, om de huid te herstellen en gladder te maken.

Er zijn drie kleurcombinaties met steeds twee tinten in één doosje. Je kunt de tinten mengen om precies de kleur te krijgen die je nodig hebt en het donkerste duo is tevens als bronzer te gebruiken op een lichte huid. Circle/Delete van Jane Iredale kost € 29,- en is verkrijgbaar bij de schoonheidsspecialist. Tip: als je ooghuid erg droog is, is dit geen aanrader tenzij je er een goede dagcreme onder doet.

The Body Shop introduceert Extra Virgin Minerals, een serie van drie foundations in negen tinten, op basis van koudgeperste Fair Trade olijfolie en heel fijngemalen minerale pigmenten. De foundations bevatten geen parabenen en geen parfums. Wél bevatten ze alledrie een factor, variërend van SPF 15 tot SPF 30.

Cream Compact Foundation SPF 15 (€ 21,- voor 8,5 gram), bevat behalve olijfolie ook wat maroela olie. Hij is makkelijk aan te brengen met de bijgeleverde kwast. Liquid Foundation SPF 30 ( € 19,- voor 30 ml.) geeft een lichte tot gemiddelde dekking en is aan te brengen met de vingers of met een sponsje. Ook in deze foundation zit wat maroela olie. Loose Powder Foundation SPF 25 (€ 18,- voor 5 gram) bestaat uit 100% minerale pigmenten. Hij is makkelijk op te bouwen van een lichte tot een wat zwaardere dekking, en camoufleert rode plekjes en grove poriën. Een bijpassende borstel is afzonderlijk te koop voor € 16,-. Verkrijgbaar bij alle filialen van The Body Shop. Wij kunnen je alvast vertellen dat de texturen heerlijk zijn en de kleuren zijn prachtig. Echt even gaan uitproberen dus.

Lees ook