Cellulite is een belangrijk cosmetisch probleem. Ruim 85% van de vrouwen heeft het. Cellulite wordt vooral zichtbaar aan de bovenbenen en op de billen. Nader onderzoek leert inmiddels dat er wel degelijk sprake is van een afwijking aan het bindweefsel: het onderhuidse vet schuift voor een deel tussen de lagen van de huid. Als een soort […]

01:28 - 00:53
luistertijd 01:28 - leestijd 00:53

Cellulite is een belangrijk cosmetisch probleem. Ruim 85% van de vrouwen heeft het. Cellulite wordt vooral zichtbaar aan de bovenbenen en op de billen. Nader onderzoek leert inmiddels dat er wel degelijk sprake is van een afwijking aan het bindweefsel: het onderhuidse vet schuift voor een deel tussen de lagen van de huid. Als een soort van liesbreuk puilt het vet in de huid uit. Daarnaast zijn er de normale schotjes tussen het vet verdikt.

Onderhuidse technieken
Veel therapieën zijn al losgelaten op dit probleem en weinig blijken effect te hebben. Nu wordt er vooral gekeken naar methoden om d.m.v. onderhuidse laserbehandeling de schotjes los te maken (en niet meer vast te laten groeien). Het gaat dus om een techniek waarbij net als bij liposuctie na verdoving dunne canules via een gaatje in de huid onderhuids het werk doen. Er wordt echter geen vet weggezogen.

Het meest recente artikel geeft de resultaten van een 1440nm laser (Cynasure CELLULAZ). Daarbij werden 10 vrouwen (gem leeftijd 47 jaar) allen 1x aan een zijde van het bovenbeen behandeld. Het andere been diende als vergelijking. Na 1 jaar werd op basis van fotografische beelden het resultaat beoordeeld door de arts en gaven de proefpersonen hun mening over de mate van verbetering.

Lees verder op het blog van dr. Peter Velthuis over de resultaten van deze nieuwe methode.

Lees ook