Voor een gezond huidonderhoud

03:13 - 01:55
luistertijd 03:13 - leestijd 01:55

Kiehl’s Facial Fuel Transformer

Hoewel ik tegenwoordig mijn dagverzorging zo simpel mogelijk hou, het liefst iets hydraterends met een flinke factor, wilde ik toch graag Kiehl’s Facial Fuel Transformer uittesten. Op papier ziet deze crème er namelijk heel aangenaam en zelfs indrukwekkend uit.

Facial Fuel Transformer is, volgens het persbericht, een hydraterende anti-age gel die speciaal is samengesteld voor de mannenhuid. Hij gaat tekenen van huidveroudering als een droge huid, ruwe plekjes, een vlekkerige huid en verslapping tegen, voelt niet vet aan, is vrij van parabenen, geurstoffen en kleurstoffen en is klinisch getest op verbetering van de textuur en teint van de huid binnen vier weken.

Facial Fuel Transformer bevat een aantal actieve ingrediënten:

Eiwitrijke blauwe algen uit de streek van het Klamathmeer in heht noordwesten van de VS, die de ruwheid van de huid en fijne lijntjes helpen te bestrijden. In combinatie met ascorbylglucoside zorgen de blauwe algen voor een egale huidteint en een frisse uitstraling.

Verzachtende ingrediënten squalaan en vitamine E om de huid de hele dag 24 uur lang gehydrateerd te houden. Kiezelaarde, titaniumdioxide en mica die licht reflecteren en zo zichtbare tekenen van een ouder wordende huid, zoals fijne lijntjes, optisch verbergen.

Wat belooft Kiehl’s Facial Fuel Transformer? Hele fijne dingen: Onmiddellijke en zichtbare verbetering van de gladheid en de tint van de huid vermindering van kraaienpootjes en grove poriën en een zichtbare verbetering van de huidconditie. De resultaten zijn wetenschappelijk bewezen: Uit consumentenonderzoek blijkt dat bij 94% tot 96% van de mannen de huid steviger aanvoelde, de huid zachter aanvoelde, de huid gezonder aanvoelde en de huidconditie na 4 weken beter was. (Het gaat hierbij, nog steeds volgens het persbericht, om zelfbeoordeling, uitgevoerd door 10 mannelijke respondenten; getest aan het begin, onmiddellijk na aanbrenging en in week 4; 30 tot 35 jaar oud; panel met verschillende etnische achtergronden; huidtypes volgens Fitzpatrick; huid vertoont minstens milde, maar geen ernstige fijne lijntjes/rimpels, vergrote poriën in het gezicht en een ongelijke huidverkleuring, alle huidtypes.)

Hans concludeert:

Facial Fuel Transformer voelt ietwat korrelig aan, maar die korrels smelten meteen bij het aanbrengen. Hij is makkelijk over m’n gezicht te verdelen en trekt heel snel in. Ik moet flink wat gel aanbrengen, anders voelt m’n huid na een uurtje alweer droog en trekkerig aan, terwijl mijn huid helemaal niet zo heel droog is op het moment. Van een zichtbare verbetering van mijn huid merk ik helaas niets. Niet direct na het aanbrengen en ook niet na een aantal weken. M’n huid wordt niet steviger, m’n poriën niet kleiner, niks. M’n huid ziet er okay uit, gewoon, zoals altijd. Niet spectaculair goed, niet heel erg slecht, maar gewoon. Het is geen vervelend product, maar je moet er ook niet al te veel van verwachten. Ik maak ‘m op, dat wel, maar ga daarna gewoon weer over op iets hydraterends met een factor. Dat vind ik toch fijner.

Lees ook