Ahava Mineral Botanic Velvet Cream Wash Enige tijd geleden kreeg ik de vraag van Beautyjournaal om de nieuwe Ahava Mineral Botanic Cream Wash te testen.

03:27 - 02:04
luistertijd 03:27 - leestijd 02:04

Ahava Mineral Botanic Velvet Cream Wash

Enige tijd geleden kreeg ik de vraag van Beautyjournaal om de nieuwe Ahava Mineral Botanic Cream Wash te testen. Dit leek me leuk omdat ik eigenlijk weinig tot geen doucheproducten gebruik. Normaliter gebruik ik altijd een plantaardig zeepje om mij mee te douchen.

Het merk Ahava ken ik al wel een tijdje en ik heb ook wel eens een monster van een huidverzorgingsproduct van dit merk gebruikt tot volle tevredenheid.

Ahava betekent liefde in het Hebreeuws, de huidverzorging van Ahava is voortgekomen uit de liefde voor de magische omgeving rondom de Dode Zee. Toen de makers van Ahava de indrukwekkende helende krachten van de natuurlijke bronnen daar ontdekten, wisten ze dat zij iets heel bijzonders in handen hadden. Het ontwikkelen van huidverzorgingsproducten op basis van fijne planten en mineralen uit de Dode Zee doen zij van vanaf het begin af aan met liefde. De effectiviteit van deze producten is aangetoond door verschillende studies die zijn uitgevoerd door internationale huidverzorgingsinstituten en universiteiten.

Wat belooft de Ahava Mineral Botanic Velvet Cream Wash voor me te doen?
Your skin is your life, protect it well. AHAVA Mineral Botanic is a body wash free of SLS, prepared with healthy Dead Sea minerals, Sunflower oil and organic plant extracts. That is why its foam is different and more velvety than regular soaps. Work with a sponge for richer lather and let the ultra-gentle blend of Honeysuckle&Lavender cuddle your skin with their unique moisturizing and calming properties.

De Ahava Mineral Botanic Velvet Cream Wash:
* bevat plantenextracten van macadamia en zonnebloemolie
* is getest op allergieën
* geschikt voor een gevoelige huid
* is niet getest op dieren
* is vrij van dierlijke bestanddelen

Hoe is de Ahava Mineral Botanic Velvet Cream Wash in het gebruik?
Voor Beautyjournaal heb ik de geurlijn Kamperfoelie&Lavendel (een van de viergeurlijnen die er is) voor een gevoelige huid getest. Lavendel staat bekend om haar helende, antiseptische en kalmerende werking. De substantie is wat lobbig maar romig en ruikt heerlijk warm bloemig. De lavendel ruik ik niet maar wel een heerlijk zomerse bloemengeur! De Cream Wash schuimt niet zo veel maar is echter wel heerlijk verzorgend door een olieachtig laagje op mijn huid achter te laten. De geur verdwijnt snel na het douchen. Dit vind ik geen probleem want na het douchen gebruik ik meestal toch weer een geparfumeerde bodylotion. Dit is eigenlijk na het gebruik van deze wascrème niet meer zo nodig. Na het douchen is en blijft mijn huid heel erg zacht en ziet het er gevoed uit.

Debbie Concludeert:
Ik vind het een erg fijne bodywash. De substantie is lekker romig en de flacon ziet er mooi uit. Natuurlijk heb ik de INCI lijst gecheckt en ik ben geen opmerkelijke zaken tegen gekomen. De bodywashes van Ahava bevatten mineralen en zouten afkomstig uit de Dode Zee, plantaardige ingrediënten zoals macadamia en zonnebloemolie en plantaardige parfum oliën zoals kamperfoelie en lavendel. Ik moet vermelden dat er ook synthetisch parfum en conserveermiddel aan is toegevoegd. Voor de consument die graag organic huidverzorgingsproducten gebruikt is deze lijn bodywashes wellicht niet geschikt.

Lees ook