Je huid wordt er echt rustig van, roodheid neemt af

03:55 - 02:21
luistertijd 03:55 - leestijd 02:21

Valmont Prime B-cellular

Aan de naam zag ik het al, hier moet ik aan de studie. Valmont is een Zwitsers merk en als ik de bijsluiter lees, begrijp ik dat er krachtige werkstoffen worden gebruikt. Oh, als dat maar goed gaat, ik ben namelijk de laatste tijd wat huiverig geworden voor heel krachtige werkstoffen met mijn toch wel gevoelige huid. Monique heeft eerder een product van Valmont gebruikt en dat lees je hier.

Een week lang stond het product op mijn wastafel, en eindelijk trok ik de stoute schoen aan. Na mijn normale reinigingsroutine pakte ik het serum uit zijn elegante groengouden verpakking. De flacon is van zwaar wit glas met een gouden dop.

De pompflacon gaf de eerste keer al een mooie dikke transparante druppel. Daarmee kon ik het serum perfect verspreiden over mijn gezicht. Ik rook een lichte cologne geur die snel verdween. Het serum trok snel in en ik voelde mijn huid aangenaam aanspannen.

In de bijsluiter lees ik dat het serum tot de Prime Generation serie behoort en het richt zich op het bestrijden van zichtbare tekenen van huidveroudering. Met nieuwste bevindingen (celresearch) zoals drievoudig DNA, RNA, liposomen en de Peptides+ cocktail krijgt de huid voedingsstoffen die nodig heeft voor de celstofwisseling. Het Prime B-cellular serum beschermt tegen huidveroudering en verlies van elasticiteit.

De informatie van de bijsluiter was bijzonder kort en via Google kom ik wat meer te weten gelukkig. Er zitten synthetische peptiden die net zo werken tegen rimpels als Retinolzuur, aldus Valmont. Er zitten plantenextracten die de peptiden weer versterken. Voor optimaal werkende peptiden (weet ik van Paula Begoun’s Beautypedia) is er een fatty acid (vetzuur) nodig en volgens de INCI moet dat glycerine (in een paar varianten) zijn. Ik geef toe dat is het enige vetzuur die ik herken 😉

DNA (3-voudig) en RNA zit erin voor behoud en stimulering van de vitale functies in de huid. Malve en Allantoine verzachten en werken ontstekingsremmend. Hyaluronzuur en muccopolysachariden hydrateren sterk en zorgen voor soepelheid en elasticiteit. Magnesium ascorbylfosfaat maakt de huid gladder, stimuleert het collageen en is een anti-oxidant. D-panthenol en Sorbitol hydrateren. Urea en melkzuur zorgen voor de goede vochtbalans. Wat een lijst….

Ik had het nogal druk in de periode dat ik dit testte, dus ik smeerde, maar had geen tijd om urenlang mijn gezicht in de spiegel te bekijken, zoals ik normaal gesproken graag doe. Ik merkte wel dat mijn andere verzorgingsproducten en ook mijn make-up ineens lekkerder aanvoelden op mijn huid, maar het belletje ging nog niet rinkelen. Ook niet nadat mijn man had gezegd dat hij vond dat mijn huid er zo rustig uitzag. Ik zag wel minder roodheid, en ik voelde (niet zag, maar voelde…) dat mijn huid rustiger was.

Jolanda concludeert:

Na drie weken kwam het echte verschil. Ik zag een glans die er gezond uitzag en een zachtheid die mijn gezichtsuitdrukking opvrolijkte. Nu na vijf weken voelt het alsof mijn huid steviger is geworden.

Heel even ben ik bezorgd geweest om al die stoffen in de crème. Ook potentiële irritanten als parabenen, limonene, citronelol, linalool en parfum – als laatsten genoemd op de INCI lijst. Ondanks dat er vaak gezegd wordt dat dit irriterende stoffen zijn, is mijn huid rustig, niet kriebelig en ik zie geen spoor van roodheid meer. Integendeel, het lijkt erop dat mijn couperose wat is verminderd.

Nu ik heb ervaren dat dit serum werkt, ben ik er zuinig op geworden. In het begin gooide ik ook een pompje in mijn decolleté maar daar ben ik mee gestopt, zonde!

Lees ook