Deze week is het nieuws uitgelekt dat L’Oréal een pil met fruitextracten ontwikkelt tegen het ontstaan van grijs haar. Een expert waarschuwt voor mogelijke effecten op huid en andere organen, aldus CosmeticsDesign.com L’Oréal verklaarde aan de krant The Daily Mail dat de ontwikkeling van de pil al 10 jaar in de onderzoeksfase zit en is […]

03:00 - 01:48
luistertijd 03:00 - leestijd 01:48

Deze week is het nieuws uitgelekt dat L’Oréal een pil met fruitextracten ontwikkelt tegen het ontstaan van grijs haar. Een expert waarschuwt voor mogelijke effecten op huid en andere organen, aldus CosmeticsDesign.com

L’Oréal verklaarde aan de krant The Daily Mail dat de ontwikkeling van de pil al 10 jaar in de onderzoeksfase zit en is gebaseerd op fruitextracten. Welke het precies zijn, wil L’Oréal niet vrijgeven.  L’Oréal wil het product gaan verkopen als voedingssupplement. Het product kan een enorme impact hebben op de haarverzorgingsmarkt, vooral op de haarkleuringsmarkt, die het de laatste jaren erg goed doet. Vrouwen kleuren op steeds jongere leeftijd hun haar, om ook de eerste grijze haartjes te verbergen. Ook bij mannen is de kleuringsbehoefte toegenomen. Gemiddeld verschijnen de eerste grijze haren vanaf het 30ste levensjaar. Volgens John Frieda wordt dat trouwens steeds jonger, zo meldde BeautyJournaal eerder dit jaar. Uit eigen onderzoek van L’Oréal blijkt dat er een stijging is van 50% tussen 2008 en 2010 onder mannen die hun haar laten verven.

Preventief slikken

Volgens L’Oréal zou het idealiter zo moeten zijn dat je die pil je hele leven gaat slikken, maar men zal consumenten vooral aanmoedigen ermee te beginnen voordat er grijs haar zichtbaar wordt. “We denken namelijk niet dat als je haar eenmaal grijs is, het proces nog teruggedraaid kan worden, ” aldus Bruno Bernard, hoofd van de afdeling Haarbiologie bij L’Oréal.

Niet iedereen positief

L’Oréal meldt aan de krant dat product testers onderweg zijn, maar dat verdere informatie over de ontwikkeling nog niet wordt vrijgegeven tot het volgende International Investigative Dermatology congres begin 2013.

Niet iedereen is gerust op de komst van deze pil. Dr. Hillary,  directeur Dermatologische Chirurgie van het Weill Cornell Medical College Johnson zei op MSNBC.com: “Ik vermoed dat de pil mogelijk bijwerkingen gaat hebben op de huid en andere organen.” Een andere arts, dr. Johnson bekritiseert ook het feit dat L’Oréal aanraadt om het product te gebruiken voordat er grijze haren te zien zijn, aldus de vaksite.

Na een check op de site van MSNBC.com kunnen wij deze uitspraak van dr. Hillary niet terug vinden, wel uiten andere dermatologen hun bezwaren zoals dr. Johnson, over de pil, maar helaas niet onderbouwd. Dus waarom men bezorgd is, daar komen we nog niet achter. Kortom, leuk bericht om de boel op te schudden, en experts te laten reageren, maar zoals zo vaak gebeurd: de waarom-vraag wordt niet gesteld.

Lees ook