shop Olaplex Bonding Oil No 7 voor stug pluizig krul haar Favoriet bij Harriet! Het maakt haar droge, krullerige haar heel mooi glad, doorkambaar en met een prachtige kruldefinitie!   Bekijken Zowel Lancaster als Biodermal lanceren deze maand nieuwe producten die huidveroudering moeten aanpakken. Lancaster zet wederom in op de effectieve en succesvolle retinol werkstof […]

04:24 - 02:38
luistertijd 04:24 - leestijd 02:38

Zowel Lancaster als Biodermal lanceren deze maand nieuwe producten die huidveroudering moeten aanpakken. Lancaster zet wederom in op de effectieve en succesvolle retinol werkstof voor meervoudige probleemoplossing, terwijl Biodermal kiest voor plantaardige ingrediënten voor verbeterde hydratatie.

Biodermal – voor elke leeftijd een eigen crème

Biodermal brengt twee producten voor de dertigplusser op de markt: Anti Age 30+ Dagcrème en Anti age 30+ Nachtcrème. Beiden bevatten ze huideigen lipiden en NMF, Natural Moisturizing Factor, een  combinatie van huideigen stoffen, waaronder ureum, natrium PCA, aminozuren, melkzuur en lactaatzouten. Deze stoffen bevinden zich van nature in de hoornlaag van de huid. Biodermal gebruikt deze cocktail van stoffen om tekorten in de huid aan te vullen en zo de vochtbalans te herstellen en uitdroging te voorkomen. Tevens bevatten beide crèmes plantaardige stoffen uit de peulen van de senna plant. Ze bestaan uit hoogwaardige polysacchariden (suikers) die een heel dun laagje op de huid aanbrengen en er zo voor zorgen dat fijne lijntjes minder zichtbaar worden. De dagcrème bevat verder UVA en UVB filters en vitamine E. De nachtcrème bevat antioxidanten uit druivenpit en eveneens vitamine E.

Omdat na je dertigste de klok niet ineens stilstaat – integendeel – heeft Biodermal naast deze 30+ crèmes, ook een dag- en nachtcrème voor 40+, 50+ en 60+. Ook deze crèmes bevatten voedende, hydraterende en beschermende ingrediënten. Tot slot is er ook een Anti Age oogserum, met cypergras, vitamine E, witte thee en peptides uit rijst en soja. Het serum is niet geparfumeerd en pakt wallen en rimpeltjes aan.

De prijzen van de nieuwe Biodermal producten liggen tussen de € 16,95 en € 22,95.

Verrijkte retinol crème bij Lancaster

Ook voor dertig plussers: Retinology Rich Cream van Lancaster. Lancaster raad deze formule aan vanaf 35 jaar, dat is volgens hen het moment dat je huid wat meer voeding nodig gaat hebben. Retinology Rich Cream is de nieuwste van de succesvolle Retinology lijn, die Lancaster in 2009 ontwikkelde. Zoals de rest van de lijn is ook dit nieuwe product gebaseerd op de werking van retinol, één van de meest effectieve wapens in de strijd tegen huidveroudering. De formule van dit product is echter geheel nieuw, en tamelijk ambitieus. Lancaster wil met Retinology Rich Cream maar liefst vier tekens van huidveroudering aanpakken: rimpels, verlies van stevigheid, pigmentvlekken en een doffe teint.

De basis van Retinology Rich Cream is ingekapseld ‘Actief-Retinol’. Lancaster ‘verpakte’ het werkzame retinol in een vector, een transportmiddel dat is geïnsprieerd op de vectors die bij gentherapie onderzoek worden gebruikt, en noemde dat ‘Actief-Retinol intracellulair systeem’. Deze vector zorgt ervoor dat het retinol, geheel intact, dieper in de huid kan doordringen en daar z’n werk kan doen. Retinol is namelijk érg werkzaam maar notoir instabiel, het verliest snel z’n kracht. De verpakking is hierop aangepast: die is hermetisch, zodat er geen zuurstof bij de retinol kan komen.

Behalve retinol bevat Retinology Rich Cream ook een ingenieus mengsel van miniscule deeltjes bergkristal en mica, omhult met een flinterdun laagje titanium. Dit heeft een optisch effect, refelcteert het licht en geeft de huid een frisse, egale uitstraling. Het verbetert ook de doorbloeding. Daarnaast bevat de formule ook een anti-oxidanten complex van planten fruitextracten. Dit complex is bedoeld om vrije radicalen aan te pakken. Door toevoeging van sheabutter wordt de huid gevoed en langdurig gehydrateerd. Retinology Rich Cream trekt snel in en is niet plakkerig.

Lancaster testte deze nieuwe crème op 200 vrouwen, die er volgens het persbericht heel tevreden over waren. Van de vrouwen zag 68% na het eerste gebruik al minder rimpeltjes, 78% een stevigere huid en 85% een egalere teint. Na vier weken gebruik waren die percentages behoorlijk gestegen.

 Lancaster raadt aan om Retinology Rich Cream te combineren met 365 Cellular Elixir Intense. Het product is volgens het persbericht ook heel geschikt voor mannen – heel prettig dat ze dat er bij vermelden, daar kunnen veel cosmeticamerken een voorbeeld aan nemen! Retinology rich Cream kost € 126,- voor 50 ml.

Lees hier:

Lees ook