Ohh, he loves it!

05:40 - 03:24
luistertijd 05:40 - leestijd 03:24

Jason Shankey

Voor veel mannen blijft scheren een onaangename en noodzakelijke bezigheid. Feit is dat 58% van de mannen er een hekel aan heeft. Persoonlijk ontkom ik er ook niet aan want door mijn baan als croupier wordt er van mij verwacht dat ik altijd glad geschoren en zodoende representatief op mijn werk verschijn. Ik heb in de loop der tijd dan ook verschillende scheerproducten uitgeprobeerd maar inmiddels heb ik mijn favoriete merk scheergel wel ontdekt.

Dat er toch een duidelijk verschil is tussen scheergels onderling bleek wel toen ik eenmaal overstapte op een goedkoop huismerk van een bekende drogisterijketen. Een absolute miskoop want het schuim bleef niet op mijn gezicht “plakken” maar viel er compleet vanaf waardoor goed nat scheren niet mogelijk was. Sindsdien laat ik mij niet meer zo snel door een goedkope prijs beïnvloeden.

Om het scheerproces makkelijker en simpeler te maken heeft Jason Shankey een serie producten ontwikkeld die gebaseerd zijn op een simpele “10 minuten routine” als onderdeel van de dagelijkse scheerbeurt.

In 1997 opende Jason zijn eerste herenkapsalon in Belfast. Door uitbreiding met uitsluitend op mannen gerichte salonbehandelingen groeide zijn zaak uit tot Europa’s nummer 1 male grooming salon. Inmiddels wordt hij ook door merken als Braun en Gillette ingeschakeld als international male grooming ambassadeur. Toen uit onderzoek bleek dat nog steeds 97% van de mannen last heeft van irritatie en een branderig gevoel na het scheren, besloot Jason om zelf huid-en haarverzorgingsproducten van salon kwaliteit voor mannen te ontwikkelen. Zijn producten zijn makkelijk in gebruik en zorgen niet alleen voor een soepele, snelle en aangename scheerbeurt maar helpen tevens om de baardgroei af te remmen en onaangename bijkomstigheden zoals een droge huid en ingegroeide haartjes, als gevolg van veelvuldig scheren, te voorkomen. Tevens vermeldt hij bij ieder product binnen welk tijdspanne het kan worden gebruikt. Om zo het scheerproces zo simpel en snel mogelijk in te laten passen in het dagelijkse ochtendritueel.

Uit zijn lijn test ik de Smoothing Shave Cream en de Skin Soothing Moisture Balm. De scheercrème is rijk aan vitaminen, mineralen en antioxidanten zoals vitamine E, kiwi en sesam olie en pompoen- en granaatappelextract. Alle producten zitten verpakt in identieke zilvergrijze tubes waarop duidelijk vermeld is hoe het product te gebruiken en welke ingrediënten erin zitten.

Persoonlijk prefereer ik een volle witte schuimlaag op mijn gezicht om te scheren en ik ben dan ook niet zo’n voorstander van niet schuimende crèmes uit een tube zoals die van Jason Shanley. 

Ik volg de instructies die achterop de grijze tube staat aangegeven en maak mijn gezicht met warm water nat om zo de baardharen voor te bereiden op de scheerbeurt. Ik knijp meerdere keren in de tube en met roterende bewegingen breng ik de crème met mijn vingertoppen op mijn gezicht aan. Er blijft een dunne witte laag achter en sceptisch verwacht ik dat het scheren stroef zal verlopen.

Geheel tegen mijn verwachting in verloopt het scheren juist erg soepel en dat terwijl ik de crème niet eens 1 minuut heb laten inwerken wat vaak nodig is om de harde baardharen extra week te maken. Zelfs op de meest moeilijke scheerzones van het gezicht, zoals de kaaklijn en kin, glijdt mijn scheermes er makkelijk en pijnloos overheen zonder er meerdere keren overheen te moeten scheren. Ook tegen de baardgroei in scheren is ditmaal niet nodig. Voor mij een unicum! 

Na de scheerbeurt voelt de huid ook lekker glad en niet trekkerig of droog aan wat vaak wel het geval is. Ik moet dan ook toegeven dat het niet vaak eerder is voorgekomen dat het scheren zo snel en soepel verliep. En zeker binnen de 2,5 minuten die als leidraad wordt aangeven in het persbericht van Jason Shankey. Zelfs de volgende ochtend merk ik dat ik aanzienlijk minder baardgroei heb dan normaal, wat te danken is aan de toegevoegde cacao extract die de baardgroei helpt af te remmen. Ik ben werkelijk impressed! Voor mannen met een geïrriteerde en gevoelige huid is dit een absoluut wondermiddel.

In tegenstelling tot veel mannen gebruik ik standaard altijd een after shave balm na het scheren. Cijfers geven aan dat slechts 27% van de mannen een after shave balm gebruikt en 43% gebruikt niets na het scheren. Dat is jammer en slecht voor de huid want door het scheren haal je een dun laagje huid weg. Bovendien beschermt een after shave balm de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Het ritueel splashen van eau de toilette op de net geschoren mannenhuid is iets wat geen enkele man ooit zou moeten doen, want juist door het alcoholpercentage dat erin zit droogt dat de huid nog meer uit.

De Skin Smoothing Moisture Balm is beduidend economischer in gebruik dan de scheercrème. Door haar vloeibare structuur is de witte balm makkelijk over het gezicht te verdelen en zorgt voor een supergladde huid.

Rijk aan vitaminen, mineralen, botanische extracten en sheabutter kalmeert ze en voedt ze de net geschoren mannenhuid optimaal. En dat gevoel duurt werkelijk nog urenlang. 

Bovendien is de balm vrijwel geurloos waardoor iedere man gewoon daarna zijn favoriete geur kan gebruiken. Zolang dat maar niet op de huid wordt gesplasht! 

Lees ook