Dit werkt! Tegen pluizig haar.

04:16 - 02:33
luistertijd 04:16 - leestijd 02:33

John Frieda Frizz-ease

Het haar is het sieraad van de vrouw en wees nou eerlijk, een vrouw met prachtige glanzende en verzorgde lokken, ziet er tien keer beter uit, als een vrouw met onverzorgd piekhaar. Maar wat een werk is dat toch! We staan helaas niet op met een haar dat perfect in model zit. Daar dient echt wat tijd aan besteed te worden.

Nou ben ik zelf een behoorlijke bofkont. Ik heb een volle kop met haar, dik, redelijk gezond en met een lichte slag. Het is vrij makkelijk te stylen. Helaas is het een beetje saai van kleur ( zo lekker standaard donkerblond), maar een verfbeurt maakt daar snel een einde aan. Kortom, als ik mijn haar regelmatig laat knippen, een goede shampoo en conditioner gebruik + af en toe een haarmasker, dan ziet het er al snel behoorlijk uit. Wil ik echt er werk van maken, dan zet ik mijn lokken in de Carmen set, of gebruik ik de föhn met een grote ronde borstel.

Voor Beauty journaal mag ik John Frieda Frizz Ease Smooth start Shampoo en Conditioner proberen. Ik vind John Frieda een heel fijn merk. Ik heb regelmatig, geheel naar tevredenheid de Sheer Blonde lijn gebruikt en ben dan ook nieuwsgierig naar de Frizz Ease Smooth start lijn. Ik heb net mijn haar geverfd.  Dan is mijn haar meestal behoorlijk droog.  De Frizz-ease komt dan ook als geroepen.

John Frieda claimt op haar website dat pluis onder de douche al aangepakt wordt door je haar te wassen met de shampoo en conditioner van deze lijn. Het Frizz-Mending Complex zorgt er voor dat het haar glad wordt en gehydrateerd – de beste afweer tegen pluishaar. Naast het Frizz-Mending complex zit er ook natuurlijke olijfolie in de haarproducten. Dat is interessant.  Ik weet dat er veel vrouwen in Zuid-Europa hun haren regelmatig een oppepper geven met olijfolie. De olie zorgt er voor dat het haar zachter en gevoed wordt.

De conditioner en shampoo worden aangeboden in de welbekende tubes. Ik vind alleen het onderscheid tussen de twee verpakkingen zeer klein. Het is me onder de douche al enkele keren gebeurd dat ik eerst de conditioner te pakken had in plaats van de shampoo.

De shampoo en conditioner hebben dezelfde licht frisse geur. De geur is helder en niet te dominant. Je hebt niet al te veel shampoo nodig om het haar direct tot een schuimende massa te masseren. Het haar voelt schoon aan na het uitspoelen. Wel krijg ik behoorlijke klitten. Maar dat krijg ik van bijna alle shampoos. Vandaar dat ik enthousiast op de conditioner duik. Deze is ook weer zuinig in gebruik. Een flinke hazelnoot is voldoende om mijn lange klittende haar, soepel en glad te maken. Het is makkelijk uit te spoelen en er gaat zonder probleem een borstel door mijn haar heen, na het droogmaken met de handdoek. Gebruik is dus makkelijk, fijn en zuinig.

Sabine concludeert:

Mijn haar is glanzend, glad en er is geen pluis te bekennen. Ik ben altijd bang met dit soort producten dat mijn haar zwaar wordt. Met andere woorden, moeilijk te stylen is, en er lijzig uit ziet. Om te bekijken wat de werking is, laat ik de ene dag mijn haar gewoon drogen.

Resultaat: Dezelfde spontane slag als normaal. Geen pluis. Ik kneed er wat wax in en het ziet er uit alsof ik net van het strand af kom. Tevreden dus! De volgende dag föhn ik mijn haar. Met een grote ronde borstel style ik het. Slechts een beetje haarmousse voor het föhnen zorgt er voor dat het kapsel de hele dag blijft zitten. Kortom: Ik ben zeer tevreden over de John Frieda Frizz-ease Smooth Start Shampoo en Conditioner. Het is fijn en zuinig in gebruik, mijn haar ziet er glanzend uit. Het wordt niet zwaar en is gemakkelijk te stylen. Wederom een blijvertje!

Lees ook