Het is een typisch nazomers ritueel: je haar weer in conditie brengen met verzachtende, voedende producten.

01:52 - 01:07
luistertijd 01:52 - leestijd 01:07

Het is een typisch nazomers ritueel: je haar weer in conditie brengen met verzachtende, voedende producten. Zon, zout en chloor eisen elk najaar weer hun tol van je haar. Met deze nieuwkomers, waarin de goede stof keratine zit, gaat het vast goed komen.

Keratine

Er zijn veel soorten haarmaskers die gouden bergen beloven: gladde, stalende en gezonde lokken. Maar welke te kiezen en waar op te letten? Keratine is een ingrediënt dat vaak wordt genoemd. Keratine is een eiwit dat de structuur van je haar herstelt. Dit is een lichaamseigen stof, het zit zowel in je haar als in je nagels. Toegevoegd aan cosmetica, helpt het een extra handje.

Herstellende producten Agadir en L’Oréal Elvive

Het keratine haarmasker van Agadir heet Agadir Argan Oil Moisture Masque. Dit product kost €34,95 (236.6 ml). Dit masker bevat naast keratine ook Argan olie. Argan olie komt uit de Argan noten van de Argania Spinoza. Deze boom groeit alleen op de onvruchtbare, dorre grond in het zuidwesten van Marokko. Dit masker is geschikt om je haar te herstellen na de zonnige invloeden van de vakantie, aldus Agadir.

Ook in het nieuwe Elvive Total Repair /6/ Instant Miracle van L’Oréal is keratine verwerkt. Je kunt dit product kopen voor €5,99 (200 ml). Dit haarmasker bevat naast keratine ook ceramide. Deze stof zorgt voor het oppervlakteherstel van je haar. Ceramide is een soort cement wat ruw haaroppervlak egaliseert, aldus L’Oréal. Handig is dat je het na  60 seconden alweer kan uitspoelen. Eh ja…ook dat is een trend: de 1 minuut maskers!

Lees ook