shop Bergman Beauty Care Time Stop Day & Night Rebuilding Cream Wat een topcrème met o.a. betaglucan voor de drogere, menopausale huid Bekijken Een onzuivere huid of acne komt niet alleen voor tijdens de puberteit. 40% van mannen en vrouwen hebben na hun 20e namelijk nog last van acne. Uitknijpen en het gebruik van agressieve […]

03:08 - 01:53
luistertijd 03:08 - leestijd 01:53

Een onzuivere huid of acne komt niet alleen voor tijdens de puberteit. 40% van mannen en vrouwen hebben na hun 20e namelijk nog last van acne. Uitknijpen en het gebruik van agressieve crèmes wordt vaak nog beschouwd als dé oplossing. Helaas zorgt dit voor littekens, pigmentvlekken en uitdroging van de huid.

In samenwerking met dermatologen van Eucerin Skin Research Center is een speciale productlijn ontwikkeld om de 4 factoren van de acne-gevoelige huid te bestrijden: Eucerin DermoPURIFYER.

Ontstaan van acne
Ruim 62,3%* van de ondervraagde personen die zelf last hebben van acne denken dat het eten van vette sauzen, friet en pizza één van de grootste boosdoeners is. Slechts 5,7% denkt dat erfelijkheid een invloed heeft op het ontstaan van acne.

In werkelijkheid onstaat acne door een complex aan gebeurtenissen waarbij hormonale en genetische factoren een rol kunnen spelen. Ook is recentelijk bekend dat acne verergerd dan wel uitgelokt kan worden door stress.  Verder zijn er 4 specifieke factoren direct toe te schrijven aan de oorzaken van acne:

  1.  Toegenomen talgproductie,
  2. Talgophopingen (comedonen)
  3. Ontstekingen met Propionibacterium acnes
  4. Roodheid

Acne heeft dus niets te maken met het eten van ‘verkeerd’ voedsel, een voedselallergie, een vitaminetekort, een slechte hygiëne of overmatig zweten.

Tijdige behandeling
Als je een onzuivere huid hebt, dan voel je je vaak erg ongemakkelijk. Door snel professionele hulp te vragen, en tijdig met een goede verzorging van de huid te beginnen, kunnen de symptomen van een onzuivere huid beter aangepakt worden.  Raadpleeg een dermatoloog of huidtherapeut en gebruik producten die alle factoren van acne aanpakken zonder dat ze je huid uitdrogen. Zorg dat je consequent blijft in je behandeling.

Het assortiment

Eucerin DermoPURIFYER assortiment bevat milde actieve ingrediënten die de 4 factoren van een onzuivere of acne-gevoelige huid bestrijdt:

  1. Carnitine: reguleert de talgproductie (‘Anti-glimmen’)
  2. Melkzuur: ontstopt de poriën (Gaat talgophopingen tegen)
  3. Decanediol: antibacteriële werking (gaat ontstekingen tegen)
  4. Licochalcone: kalmerende werking (tegen roodheid)

Het DermoPURIFYER assortiment bestaat uit reinigings- en verzorgingsproducten, die ook bij medicatie tegen acne kunnen worden gebruikt. Alle producten zijn verkrijgbaar bij de apotheek.

Gebruik het 3-stappensysteem ‘Reinigen, Verfrissen, Behandelen’ voor een zeer effectieve en langdurige oplossing. De huid wordt zichtbaar zuiverder, gladder en krijgt een egale teint. Een tijdige serieuze aanpak van acne resulteert in  minder kans op littekens.

Tips:

Ga altijd voor deskundig advies direct naar de dermatoloog of huidtherapeut.

Bron: JEADV 2007; 21:806-810 (Journal of the European Academy of Dermatology and Venererology)

Dit is een advertorial

Lees ook