Knappen je nagels hier echt van op?

05:45 - 03:27
luistertijd 05:45 - leestijd 03:27

Trind Perfect System kit

Mooie nagels en handen, dat willen we allemaal. Vier jaar geleden hebben de producten van Trind mij aangezet om mijn nagels en handen beter te gaan verzorgen. In de Bijenkorf kreeg ik een demonstratie van dit merk en zag hoe de Nail Magic de ribbels wegwerkte en mijn nagels liet glanzen. Huppetee, de hele serie gekocht en ermee aan de slag gegaan. Vanaf dag 1 zag ik resultaat. Na een paar weken vond ik het een hoop werk en verslofte de boel weer. Het bleef een bron van ergernis, daarom besloot ik een manicure opleiding te volgen. Inmiddels heb ik gezonde, verzorgde en mooie nagels, ik kan mijn handen weer laten zien.

Wat belangrijk is; neem de tijd voor je manicure, doe het regelmatig en als je echt vreselijke nagels hebt, gun je zelf een paar maanden. Een nagel groeit 0.1mm per dag en het duurt ruim 6 maanden dat de nagels zich volledig is uitgegroeid. Dus geduld is hier een schone zaak en je zult echt beloond worden.

In deze test beschrijf ik mijn ervaringen met de producten uit de set en geef ik wat tips.

Het Trind Perfect System

In de zes stappen staat nergens iets over het vijlen van je nagels, dat doe je dus voor stap 1. Kies een vorm die bij je past en vijl in 1 richting. Investeer in een goede glasvijl zoals die van Trind, KOH, Herôme of OPI. Pas op met metalen diamantvijlen, deze worden warm door de vijl-bewegingen wat de nagel uitdroogt. Een ideaal recept voor splijtende nagels, zal ik maar zeggen. Dit geldt minder voor glasvijlen – als je met rustige en lange halen vijlt zodat de nagel niet gaat rafelen.

Stap 1: Extra Mild Cuticle Remover op de nagelriemen aanbrengen. Enkele minuten laten intrekken en vervolgens de overtollige nagelriemen verwijderen met Trind Manicure Sticks (bokkenpoot). Mijn overtollige velletjes kan ik prima wegpoetsen en mijn nagelriemen naar achteren duwen maar het bokkenpootje heeft hierna een manke poot. Cuticle Remover is een weekmaker en blijkbaar verweekt dat ook het hout. Handenwassen (en goed afdrogen) als je klaar bent, een weke huid veroorzaakt juist velletjes door het vochtverlies. Mijn tip: voor amper € 1,50 koop je een bokkenpootje bij de drogist.

Stap 2: Cuticle Repair Balsam op de nagelriemen aanbrengen. Paar minuten laten intrekken en vervolgens het restant inmasseren tot dat de nagelriemen helemaal droog zijn. Mijn tip: het inmasseren van deze koud aanvoelende balsem doe je in de richting van de nagelriem en duw deze nogmaals wat naar achter.

Stap 3: Om de nagels te egaliseren en de aanmaak van natuurlijk nagelvocht te stimuleren, gebruik je eenmaal per 4 weken de Trind Nail Magic. Maak halfronde bewegingen vanaf het halve maantje tot het nageluiteinde. Je begint met de zwarte zijde, deze verwijdert de bovenste laag van de nagel. Daarna masseer je met de halve witte zijde de nagel. Tenslotte de grijze zijde  – en een gladde glanzende nagel is het resultaat. Het is dé basis voor de verdere verzorging. Van bijna alle manicure-merken heb ik polijstvijlen en toch pak ik vaak deze. De zwarte zijde verwijdert het beste de ribbels.  

Mijn tip: stap 2 en 3 kun je beter omdraaien, dat vind ik zelf wat logischer aangezien de polijststof de nagelriem wat droog maakt. Ook raad ik je aan om je handen te wassen om de nagelstof te verwijderen.

Stap 4: Moisturizing Nail Balsam op de nagels aanbrengen, laten intrekken en vervolgens het restant inmasseren tot dat de nagels droog zijn. Mijn tip: de nailbalsam geeft een koud gevoel op de nagel, trekt snel in en de glans van het polijsten wordt wat intenser. Wat betreft gevoel, geur en textuur lijken de balsems op elkaar, volgens mij zijn ze ook hetzelfde en verschillen ze alleen in kleur.

Stap 5: De eerste 2 weken dagelijks een laagje Nail Repair direct op de nagels aanbrengen. Het vorige laagje verwijderen met een remover van Trind ( of ander merk) zonder aceton. Mijn tip: De Nali Repair is een mooie milde glanzende lak. Het enige nadeel is dat het formaldehyde bevat. Trind is niet het enige merk dat formaldehyde gebruik. In nagelverharders van Herôme en OPI zit het ook. Het staat werkelijk op de flesjes. Al hebben beide merken ook verharders zonder dit goedje. Ik stop er wel mee want waarom zou ik een bewezen kankerverwekkende stof gebruiken?

Stap 6: Als de lak droog is dan gebruik je de Trind Hand Repair, gebaseerd op Duo-Liposomen en het vitamine A, C, E complex. Mijn tip: De subtiel ruikende handcrème is prettig, trekt volledig in de huid en geeft geen witte randen in de nagelriemen. Geloof me, dat is uniek in een handcrème!

Jolanda concludeert:

Absoluut een leuke set (€ 39,95) om mee te starten! Het stimuleert een discipline en dat is net wat je nodig hebt om uiteindelijk verzorgde nagels, nagelriemen en handen te krijgen. Stap 2 en 4 voelen een beetje dubbel omdat ik ervan overtuigd ben dat dit hetzelfde is. Stap 3 zit fout in de manicure routine – het is een onpraktische tip. Beter is; eerst vijlen, dan polijsten en dan verzorgen. Het grootste nadeel vind ik de toevoeging van formaldehyde aan de Nail Repair. Een blanke lak of een verharder zonder formaldehyde werkt op den duur beter, vind ik.

 

Lees ook