shop Wella Professionals Invigo Aqua Pure reinigende shampoo Deze topshampoo helpt om restjes haarverf, stylingproducten en chloor diepreinigend uit je haar te wassen. Bekijken BeautyJournaal dicteert niet snel wat je wel en niet moet doen, maar……wij vinden een perfecte basis een must. Of je dat met make-up realiseert of gewoon de perfecte dagverzorging, die keus is […]

05:00 - 03:00
luistertijd 05:00 - leestijd 03:00

BeautyJournaal dicteert niet snel wat je wel en niet moet doen, maar……wij vinden een perfecte basis een must. Of je dat met make-up realiseert of gewoon de perfecte dagverzorging, die keus is aan jou. Gelukkig wordt het je nu nog makkelijker gemaakt. De nieuwe generatie foundations bevat zoveel verzorgende stoffen dat wellicht dat cremepje eronder helemaal niet meer nodig is!

De primer is een fijne uitvinding. Hij maakt je huid mooi glad, camoufleert rimpeltjes, lijntjes en oneffenheden en zorgt ervoor dat je foundation goed hecht en de hele dag smetteloos blijft. L’Oréal Studio Secrets  heeft nu  Smoothing Resurfacing Primer. Er wordt ons beloofd dat hij alles doet wat een goede primer hoort te doen en heeft een extraatje: je kunt hem ook gewoon zo gebruiken, zónder een foundation er overheen. L’Oréal Studio Secrets Smoothing Resurfacing  Primer bevat een combinatie van zachte, lichte poeders die een mooie zachte, matte finish beloven. De siliconenolie geeft een glad resultaat en laat geen vet laagje achter. Hij kost € 16,99.

Lingerie de Peau, de succesvolle foundation van Guerlain, krijgt er een compact zusje bij. Lingerie de Peau Compact bevat dezelfde bestanddelen die haar voorganger zo prettig maakt: een micronetwerk dat door Guerlain Bio Fusion werd genoemd en dat een verbinding aangaat met het keratine in de huid, waardoor de foundation vrijwel onzichtbaar z’n werk doet. Een egale, natuurlijke teint die er niet opgemaakt uitziet is het resultaat. De nieuwe compacte versie is zo mogelijk nog fijner. Naast een de compacte crème foundation, bevat het – hele mooie – doosje ook een teintcorrector die qua kleur geheel overeenstemt met de foundation en die je kunt gebruiken om donkere kringen te camoufleren. Om het allemaal nóg mooier te maken, bevat de foundation diverse olie- en wassoorten die je huid beschermen en voeden, en hyaluronzuurmoleculen die je een frisse, jeugdige uitstraling geven. Dus kijk maar even of je nog een dagverzorging eronder nodig hebt, of niet. In Nederland verschijnt Guerlain Lingerie de Peau Compact in zes tinten op de markt. De prijs is € 60,63 – vanaf september 2011.

Clinique verwerkte de technologie van haar Repairwear Laser Focus Wrinkle & UV Damage Control serum in een nieuwe foundation, en da’s een bijzonder goed idee. Repairwear Laser Focus All-Smooth Makeup SPF 15 heeft hierdoor een aantal prettige eigenschappen. De foundation herstelt volgens het persbericht de schade van de zon en vermindert door een cocktail van melkweiproteïne, Siegesbeckia orientalis Extract en Palimotyl Oligopeptide fijne lijntjes en rimpels. Murumuruboter verstertk de vochtberrière van je huid en een factor 15 beschermt tegen de zon. Tot slot zit er vitamine E in. Clinique Repairware Laser Focus All-Smooth Makeup SPF 15 geeft een mooie, satijnachtige finish en houdt volgens Clinique de hele dag. Er zijn zes tinten. De foundation kost € 37,90 en is vanaf oktober te koop in Nederland.

Wil je in de komende, ongetwijfeld sombere herfst je mooie gebronsde tintje nog wat langer vasthouden, dan is de nieuwe Healthy Finished Pressed Powder van Paula’s Choice een interessante optie. Dit poeder fixeert je make-up, neutraliseert het glimmen van je huid en, afhankelijk van de tint die je kiest,  tovert hij meteen een zonnig kleurtje op je gezicht. Mocht de zon tóch nog z’n gezicht laten zien: de poeder bevat een SPF 15, dus je bent meteen beschermt tegen uv-straling. Paula’s Choice Healthy Finished Pressed Powder bevat geen salicylaten, is geschikt voor elk huidtype en is verkrijgbaar in vier natuurlijke, transparante tinten. De prijs is € 18,15. Je kunt het hier direct online bestellen.

We zijn gewend om foundation aan te brengen met een sponsje, maar wat Shiseido betreft gaat dat veranderen. Shiseido brengt de Perfect Foundation Brush op de markt, een dik penseel dat is ontworpen om je foundation heel professioneel en egaal aan te brengen. De haartjes zijn precies goed: niet te kort en niet te lang en van de juiste structuur om een smetteloos resultaat te geven. Door de dikte voelt het prettig aan op de huid. Na gebruik veeg je het restant foundation van de kwast af met een tissue en was je de haren met een zacht wasmiddel. Daarna laat je het penseel aan de lucht drogen. Het is wat extra werk, maar voor Shiseido make-up liefhebbers mogelijk de moeite waard! De prijs: €  30,- te koop vanaf september.

Meer nieuws over teintverfraaiende producten lees je hier.

Lees ook