Al jaren ben ik geobsedeerd door mooie vormgegeven volle wenkbrauwen en heb ik er spijt van dat ik ze vroeger zo veel geepileerd heb.

06:34 - 03:56
luistertijd 06:34 - leestijd 03:56

Al jaren ben ik geobsedeerd door mooie vormgegeven volle wenkbrauwen en heb ik er spijt van dat ik ze vroeger zo veel geepileerd heb. Ze werden steeds dunner en dunner, en dunner…. Tja, ik ben nog uit de tijd dat je je wenkbrauwen veel epileerde. Wat baalde ik toen in de jaren ’80 volle wenkbrauwen in de mode kwamen. Als je jarenlang geplukt hebt, komen er steeds minder haartjes terug, zo is het nu eenmaal. Volle wenkbrauwen, ik heb er sindsdien alleen nog maar van kunnen dromen.

Toen er malletjes op de markt kwamen van “Anastasia”, dacht ik de oplossing te hebben gevonden, maar ik kon er niet mee overweg: het zag er nogal clownesk uit. Ook hangt mijn ene oog en wenkbrauw wat lager, wat vooral op foto’s goed zichtbaar is.

Met die malletjes maak je alles symmetrisch waardoor het nog meer opvalt als je gezicht ‘scheef’ is. Kortom: malletjes zijn alleen leuk als je van nature al een heel symmetrisch gezicht hebt.

Van wenkbrauw-tattoeages had ik gehoord en ik had ook resultaten gezien. Meestal vond ik het erg lelijk,  echt zo’n streep boven je ogen, vreselijk. Toch zag ik ook een enkele keer dat het wel mooi gedaan was, en dat gaf me een en moed…..

Toen ik van BeautyJournaal’s Monique een mailtje kreeg: “Wil je nieuwe wenkbrauwen?”, klonk het alsof ik een nieuwe auto  kreeg. Nieuwe, volle wenkbrauwen, geweldig!

En zo kwam ik terecht bij de kliniek van Irma Hulscher. Het eerste wat mij opviel aan haar website was dat het een opleidingsinstituut is voor het aanbrengen van permanente make-up. Dat gaf al veel vertrouwen in de deskundigheid van Irma. Even wat informatie over Irma Hulscher: Ze opende in januari 1980 haar schoonheidssalon L’Equipage in Amsterdam. Tien jaar later begon zij met de specialisatie Permanente Make-up. In 1991 opende zij haar tweede salon: Beauty Flash in Vinkeveen. In 1994 werd Irma genomineerd voor Schoonheidsspecialiste van het jaar. Al snel bleek dat Permanente Make-up een veel gevraagde behandeling werd bij Irma. Irma bleef zichzelf bijscholen en sloot ze zich aan bij de American Academy for MicropigmentationEuropese Academy voor Permanente Make up en The Society of Permanent Cosmetic Professionals, , de NSGP (Nederlandse Stichting voor Geregistreerde PMU-specialisten) en bezoekt ze regelmatig congressen in o.a. Amerika. In september 2009 startte Irma de Academie voor Permanente Make-up in het nieuwe pand in Almere. Hier kunnen PMU-collega’s Master Classes volgen en zich verder in het vak specialiseren. 

Bij Irma Hulscher doen ze alle ‘nieuwe pigmentaties’ in drie behandelingen. Het mooiste resultaat wordt namelijk verkregen door laagje over laagje pigment in te brengen. Zo kan er veel meer nuance in kleur en intensiteit worden gelegd dan dat de lijn er diep en compact in een of twee keer wordt ingezet. 

Ok,  girls and boys, ik ben er klaar voor!

Ik werd vriendelijk ontvangen en kon plaatsnemen in de wachtruimte waar je koffie en thee kon pakken. Manlief was dit keer meegegaan, omdat ik het wel zo fijn vond dat hij meekeek bij het tekenen van de vorm – om te voorkomen dat de boog niet mooi zou worden. Een kennis van mijn man heeft ooit haar wenkbrauwen laten doen en kwam inderdaad thuis met zo’n rare boog alsof je de hele dag verbaasd bent over van alles en nog wat. Ik kreeg eerst een waslijst aan vragen over medicijngebruik, mijn natuurlijke haarkleur, of ik plastische chirurgie had gehad en, allergieën had, etc. Ik moest fronsen, boos en verbaasd kijken om te zien wat mijn wenkbrauwen deden. De kleur werd bepaald aan de hand van een kaart, en er werd uitgelegd hoe de kleuren samengesteld werden. Alles werd grondig met mij doorgenomen, waarna ik een “contract” moest ondertekenen dat ik bekend ben met de eventuele risico’s.

Links Babs voor de behandeling en rechts 1 dag na de behandeling

Ontspannen in de stoel tekende mijn behandelaar, Mique Snelders, de vorm die zij bij mij vond passen, lettend op mijn natuurlijke wenkbrauwvorm. Ook zou ze  proberen om mijn ene wenkbrauw, die wat lager hing,  te corrigeren.

Het was enorm leuk was om te horen dat ik blijkbaar typisch Indische wenkbrauwhaartjes heb. Ze vertelde mij dat bij Aziatische mensen hun wenkbrauwen in een soort visgraatvorm lopen, en aan het uiteinde naar beneden groeien! Dat was een echte eye-opener voor me, ik heb mijn wenkbrauwen altijd al zo vreemd gevonden!

De vorm werd met precisie aangebracht en na veel oh’s en aaah’s , wat een verschil,  werd met de tatoeage begonnen.

Niks aan het handje, zo goed als pijnloos, ik vond het juist heerlijk ontspannend. Wie mooi wil zijn moet pijn lijden, zeggen ze;  in dit geval vond ik het wel prettig.  De verdovende crème werkte uitstekend en links heeft ze wat extra verdoofd, want die kant was wat gevoeliger. Ook werd ik, en dat bleek een primeur  te zijn, gepigmenteerd met een 3 punts Softliner  van Biotek, volgens wat men de hairstroke techniek noemt. Toen ik in de spiegel keek, vond ik ze in eerste instantie eigenlijk wel erg donker, maar dat zou wel lichter worden. Daarna kreeg ik een speciale moisterizing after care crème mee.

Mijn wenkbrauwen mochten de eerste drie dagen niet in aanraking komen met water, dus kreeg ik ook een sachetje mee met vaseline – voor de zekerheid bij het douchen. Ik moest het gebied ook goed beschermen met een uv-filter om kleurvervaging tegen te gaan. 

Binnenkort ga ik voor de tweede behandeling, om te kijken of mijn wenkbrauwen bijgewerkt moeten worden. We zijn inmiddels bijna 4 weken verder en ja, ze vervagen wel, zeker op de plek waar helemaal geen haartjes zaten. Ik ben heel happy met mijn “ nieuwe” wenkbrauwen. Ik hoef niet meer bij te tekenen, of met wenkbrauwpoeder in de weer. Volgende keer vraag ik of het verschil qua hoogte iets meer aangepast kan worden, omdat dat op foto’s  nog goed zichtbaar is.

Wordt vervolgd!

Lees ook