Sabine is om: een dag en nachtcombi is perfect!

04:40 - 02:48
luistertijd 04:40 - leestijd 02:48

Biotherm Skin-ergetic dag- en nachtcreme

Vaste lezers van Beautyjournaal kunnen langzamerhand ontdekken wat mijn vaste beauty-aandachtspunten zijn: mijn gezichtshuid! Inmiddels al bijna 33, besef ik wat de huidveerkracht van een twintiger is, en bovenal dat ik die nu MIS!

Het is absoluut niet zo dat ik ontevreden ben met mijn huid en de uitstraling ervan: in tegendeel zelfs! Echter het bijtrekken van de huid na een avondje doorzakken, een week hard werken of  simpelweg van een vermoeidheid, gaat steeds trager.

Bij elke test die ik voor BeautyJournaal doe, vraag ik mij weer af: zal dit beter helpen dan het vorige product? Heel producten die ik aan een review heb onderworpen, hebben me al blij gemaakt.

Geprikkeld door het communicatie-bombardement over de Biotherm Skin ergetic serum de afgelopen maanden, vroeg ik Beautyjournaal  om deze lijn te proberen. De campagne zag er geweldig uitnodigend uit.

De Skin-ergetic lijn is volgens de site van Biotherm een verzorgingslijn die tekenen van vermoeidheid vermindert en voorkomt dat de vermoeidheid op je gezicht eruit gaat zien als huidveroudering (interessant statement, vind je niet?). De lijn geeft de huid een sterke vochtinbrengende boost, waar je een stralende teint aan over zult houden.

Ik probeerde de Overnight & Non-stop anti-fatigue moisturizer nacht- en dagcrème uit deze lijn. Ik moet eerlijk toegeven, dat ik nog nooit van één merk een dag en nacht product heb gebruikt. De merken vertellen je altijd graag dat dat wel moet, vanwege een synergetisch effect, dus mooier resultaat. Zou dat echt zo zijn?

De Biotherm Skin-ergetic crèmes worden aangeboden in een potje in de vorm van een afgeplat ei. De pot van de dagcrème heeft een fel oranje kleur en die van de nachtcrème een diep paarse tint. Ze hebben beiden een wit deksel wat dan weer mooi matcht met de typografie op de pot.

Biotherm voelt qua uitstraling niet als de couture cosmetica (Chanel, Dior) maar meer als het toegankelijke even dure zusje.  Gek genoeg, besef ik dat ik dan hogere verwachtingen heb van de werkzaamheid van het product. Waar zou dat dan toch aan liggen?

Beide crèmes smeren zeer gemakkelijk uit, als een soort van solide fluid. Het product trekt makkelijk in mijn huid. Ze hebben beiden een zeer sterke geur. De nachtcrème heeft duidelijk een rustgevende geur, en de dagcrème een soort van opwekkende toon! Helaas – als je zulke penetrante geuren kiest, heb je lovers en haters. De nachtgeur kan mijn voorkeur wegdragen, maar de geur van de dagcrème vind ik te scherp (frisse, scherpzoete citrustonen).

Het effect is daar. Mijn droge huid krijgt een lekkere boost door het gecombineerde gebruik van de beide producten. Het voelt verzorgd en gehydrateerd aan. De lijnen in mijn gezicht worden beduidend minder. Wel krijg ik na een maand of drie, een wat “vettigere” T-zone. Niet zo erg dat ik mee-eters of een glanzende huid krijg, het is slechts het gevoel dat ik ervaar als ik over mijn gezicht wrijf. Ik ben er best blij mee, want ik heb een chronisch tekort aan vocht en vet in mijn gezichtshuid!

Nu ben ik toch heel nieuwsgierig wat er gebeurd als ik slechts een van de twee crèmes gebruik. Zijn mijn ervaringen dan nog steeds positief?

Na twee weken slechts de nachtcrème gebruikt te hebben in combinatie met een “oude bekende” de eerder geteste dagcrème: Vichy Aqualia Antiox, ben ik iets minder blij. Er zit dus echt wat in het gecombineerde gebruik van de twee crèmes. Mijn huid  gaat achteruit. Het voelt minder gehydrateerd aan en ik krijg zelfs op sommige plaatsen een soort van onzichtbare, maar voelbare oneffenheden. Iets wat totaal niet het geval was in de weken dat ik beide crèmes tegelijkertijd gebruikte. Bizar, aangezien de Aqualia Antiox zeer positieve resultaten had en het gecombineerde gebruik van de twee Biotherm crèmes ook zeer effectief was.

Sabine concludeert:

Ik ben erg blij met de combinatie van de twee crèmes. Ze zijn effectief: een stralende gehydrateerde huid met gezonde gloed en minder lijntjes is het resultaat. Het enkele gebruik van de nachtcrème was minder effectief. Het zet mij wel aan het denken. Moet ik niet vaker twee producten van een lijn gebruiken?

 

Lees ook