Vocht – Clarins MenOok voor mannen is het een gouden regel: hydrateren is de beste manier om je huid gezond, soepel en mooi te houden.

04:52 - 02:55
luistertijd 04:52 - leestijd 02:55

Vocht – Clarins Men

Ook voor mannen is het een gouden regel: hydrateren is de beste manier om je huid gezond, soepel en mooi te houden. Voor mannen is hydrateren mogelijk zelfs nog belangrijker – de dagelijkse scheerbeurt is, hoe zorgvuldig en mild je het ook doet, altijd weer een aanslag op de huid. Tel daar bij op de vervuiling die de hele dag op je afkomt, het uitdrogende geronk van verwarming en airconditioning en je begrijpt dat je huid dagelijks een royale portie vocht nodig heeft. Clarins is behoorlijk goed thuis in het hele hydratatie gebeuren. Clarins Men lanceert nu voor al die dorstige mannenhuidjes twee mooie hydraterende mannenproducten: Gel Super Hydratant en Baume Super Hydratant. Qua werkzaamheid zijn beide producten identiek, het verschil zit ‘m in de textuur. De gel is licht en luchtig, de baume is wat crèmeriger. Het is dus maar net wat je lekker vindt. Beiden bevatten ze hoogwaardige plantenextracten, waaronder auxinen uit zonnebloemstammen. Bij de zonnebloem zorgen de auxinen ervoor dat de plant overeind blijft en meedraait met de zon. In de producten van Clarins Men zorgen ze voor een aanspannend effect en herstellen ze de stevigheid van de huid, aldus Clarins. Alpiene zeehulst kalmeert de huid, verminder roodheid en werkt genezend op miniscule scheerwondjes. Bizongras zit in veel producten van Clarins Men. Het helpt om de huid goed in vorm te houden. Gezellig veel plant dus! Uniek aan deze producten is echter de toevoeging van calcium hyaluronaat, waarin hydraterend hyaluronzuur werd gecombineerd met celvernieuwend mineraal calcium, zo lezen we. Dit ingrediënt zorgt voor optimale hydratatie en beschermd tegen uitdroging. Zowel de baume als de gel kosten € 37,25 voor 50 ml.

Gevoelig – Eucerin Men

Ook veel mannen hebben een zeer gevoelige huid, iets waar ze met name veel last van kunnen hebben tijdens en na een scheerbeurt. Niet meer scheren is uiteraard geen optie – of je moet een sterk verlangen hebben om er bij te lopen als Vader Abraham. Een veel betere optie is de nieuwe collectie mannenproducten van Eucerin: Eucerin Men Silver Shave. Zowel  de scheergel, het scheerschuim als de aftershave balsem bevatten zilverionen die een krachtige antibacteriële werking hebben helpen om ontstekingen te voorkomen. In de aftershave balsem zit bovendien zoethoutwortelextract, dat schraalheid voorkomt en scheerwondjes sneller doet genezen. en serieus goed werkzame stof. De verfissende gezichtsgel bevat gluco-glycerol, dat ervoor zorgt dat vocht beter in de huid wordt vastgehouden en je huid de hele dag fris en soepel aanvoelt. Je kunt deze crème na het scheren gebruiken, maar hij is op elk  moment van de dag lekker. De producten van Eucerin Men Silver Shave zijn geschikt voor alle huidtypes, ook voor de meest gevoelige. Ook mannen met acné of een atopische huid kunnen ze zonder problemen gebruiken. De producten bevatten geen parfum, geen parabenen en geen kleurstoffen. De prijzen: het scheerschuim kost € 8,99 voor 150 ml., de scheergel € 9,99 voor 150 ml., de aftershave balsem € 15,99 voor 75 ml., en de verfrissende gezichtscrème € 17,49 voor 50 ml. Alleen verkrijgbaar bij de Mediq Apotheken.

Scheren – Wilkinson

Bij scheerspecialist Wilkinson Sword staat de techniek bepaald niet stil. Het merk besloot om het scheerapparaat helemaal, van a tot z, opnieuw uit te vinden en lanceert nu vol trots het resultaat. Er zijn meteen twee varianten: Wilkinson Sword Hydra 5 en Wilkinson Sword Hydra 3. De een heeft – je raadt het al – 5 mesjes, de ander 3. Beide versies beschikken over een speciaal gelreservoir, dat de plaats inneemt van de traditionele verzorgingsstrip Bovenop de behuizing van de mesjes zit een reservoir vol gel. De gel bevat een huidconditioner, aloë vera en vitamine E. Tijdens het scheren komt deze gel vrij. Daarnaast bevatten de mesjes huidbeschermers, die tijdens het scheren de huid strak houden en zorgen voor een beter contact tussen de mesjes en je huid. Zoals iedere man weet is het makkelijker scheren als de huid strak staat. De Hydra 5 heeft nog een extraatje: een flip trimmer waarmee je het gelreservoir naar achteren kunt klikken om zo met meer precisie je bakkebaarden en hippe sik in model te trimmen. De behuizing van beide versies is aan de bovenkant open, waardoor je hem eenvoudig onder de kraan kunt schoonspoelen. Tegelijkertijd lanceert Wilkinson Sword ook een hele collectie producten voor tijdens en na het scheren. Wilkinson Sword Hydro 3 kost € 8,99, Hydro 5 kost € 12,99. Navulverpakkingen mesjes zijn verkrijjgbaar in pakken van 4 of 8 stuks. De prijzen gaan vanaf € 8,99. Uitproberen maar, en laat ons weten wat je er werkelijk van vindt!

Lees ook