shop Maybelline Super Stay Matte Ink – kleur 180 Deze matte lipgloss blijft zeker tien uur op je lippen zitten, zonder raar in te drogen en uit te lopen in liplijntjes. Ideaal als je vaak mondkapjes draagt! Water- en vetproof.   Bekijken “One snake’s trash is a nail’s treasure”, aldus de Amerikaanse nagelstyliste Terri Silacci. […]

03:45 - 02:15
luistertijd 03:45 - leestijd 02:15

“One snake’s trash is a nail’s treasure”, aldus de Amerikaanse nagelstyliste Terri Silacci. Zij ontwikkelde een spectaculaire, ernieuwende nailart techniek waarbij echte slangenhuid op de nagels wordt aangebracht…

Nagelstyliste Sandra Koning van Xandéraa Nailcare heeft de real snakeskin nails in New York ontdekt, en introduceert de techniek met Bio Sculpture Gel nu als eerste in Nederland: “In de Verenigde Staten is deze python mani/pedi een enorme hype, mede ook door de trend van slangenprints in fashion bij ontwerpers als Yves Saint Laurent  en Balenciaga. Het is natuurlijk super stylish als je de vinger,- of teennagels kunt matchen met je outfit, tas of schoenen!”

Terri Silacci heeft de methode bedacht: “Zij heeft een succesvolle nagelsalon in Californië en kwam op het idee toen haar kinderen op een dag met een slangenvervelling thuis kwamen. Zo is ze ermee gaan experimenteren op de nagels en inmiddels reist ze heel Amerika rond om andere stylisten de bijzondere techniek te leren. Ik haal de vervellingen bij een reptielenwinkel. Het verschilt welke vervellingen ik krijg, dat is afhankelijk van de slangen die ze op dat moment in de winkel hebben. Soms is het er eentje van een Boa, dan weer van een Python of kleine slangetjes – elke vervelling heeft weer een andere structuur en kleur, dus dat maakt de nagellook ook altijd one of a kind.”

Techniek & behandeling

Een slang vervelt regelmatig gedurende zijn leven en laat de vervelling op een natuurlijke manier los – er worden dus geen slangen gedood om de huid te kunnen gebruiken. De vervelling is een delicate, transparante ‘tube’ die qua textuur op een dun stukje perkament lijkt maar dan met het typerende reliëf van een slangenhuid. De nagelstyliste knipt kleine stukjes uit de vervelling, op maat gemaakt voor elke nagel. Vervolgens wordt op de schone nagel een dun laagje Bio Sculpture Gel basisgel , aangebracht, daaroverheen gaat een kleurgel, zoals bruin, diepblauw of groen en het stukje slangenvel erop gelegd. Als de nagels gedroogd zijn onder de UV-lamp kunnen de lijntjes van het natuurlijke reliëf nog geaccentueerd worden: dat gebeurt met een penseeltje en een contrasterende kleur zoals wit, zwart of donkerbruin. Naar wens kunnen de afzonderlijke vakjes ook nog ingekleurd worden om het ‘real snakeskin’ effect te versterken. Tot slot wordt een speciale seal gel aangebracht zodat je wekenlang plezier houdt van de eyecatching naildo’!

Voor teennagels geldt een gemiddelde houdbaarheid van 8 weken; voor vingernagels ongeveer 3 weken.  Daarna kun je het makkelijk laten afweken, zonder dat de eigen nagels beschadigd zijn. Prijs: vanaf € 150,- per set.

Bio Sculpture Gel is een high-end nagelverzorgingsmerk uit Zuid-Afrika waar stylisten over de hele wereld mee werken (inmiddels meer dan 35 landen). Het is een professioneel gelnagelsysteem dat de nagel een natuurlijke uitstraling geeft. De formule is 99% allergievrij en zal de eigen nagels niet beschadigen. Er wordt bijvoorbeeld niet met chemische primers & bonders gewerkt, en de uitstraling is dun en veel natuurlijker dan andere gel,- of acrylmethodes. De gel is afweekbaar waardoor er minder gevijld hoeft te worden en de natuurlijke nagel gezond blijft. Er zijn meer dan 150 kleuren beschikbaar, inclusief trendcollecties en de klassieke french manicure in crème, beige en roze nuances.  Voor meer informatie klik je hier door.

Bekijk hieronder ook de film die wij maakten met actrice Jasmine Sendar, die het liet opbrengen:

[media id=165 width=620 height=350]

Lees hier meer laatste nieuws voor je nagels.

Lees ook