Lees waarom dit ze dit lekker vindt...

03:47 - 02:16
luistertijd 03:47 - leestijd 02:16

Paula’s Choice Resist Cellular Defense Daily Moisturizer SPF 25

Toen het warm werd dacht ik nog, waarom is er geen Paula’s Choice Resist dagcrème met een hoge beschermingsfactor? Dan hoef ik niets aan mijn routine veranderen want ik ben gek op de Resist lijn….en kijk mijn wens werd vervuld. Daar kwam de spf 25 aan, en ik mocht hem testen. Hoe gelukkig kan een vrouw zijn.

Waar ik zo enthousiast van werd is dat dit product geschikt is voor de rosacea-gevoelige huid – het gevoeligste huidtype. Met andere woorden; als het geschikt is voor de rosacea huid dan ook voor de gevoelige huid! Ook was ik nieuwsgierig naar het type zonnefilter dat Paula had gebruikt, want ik gebruik liever geen  avobenzone. Het is een filtertype waar ik overgevoelig voor ben, en met mij velen. Op de INCI zag ik als tweede ingrediënt titaniumoxide 8% staan en tot mijn geluk ook de enige SPF in dit product. Kortom: met het filter zitten wij huidgevoeligen dus wel goed.

De crème zit in een sta-tube met een draaidop en na wat knijpen komt de crème uit de tube. Als de ik dop weer dichtdraai komt er weer een behoorlijke hoeveelheid uit de opening. Dus die resterende behoorlijke hoeveelheid heb ik op mijn decolleté gesmeerd. Om vervolgens hierna minder hard in de tube te knijpen maar die toegift is niet te voorspellen, het is of een beetje of veel, zonde!

De crème laat een wittige waas achter en deze trekt langzaam in de huid. Ik heb de hoeveelheid van een halve theelepel gesmeerd om de SPF goed te benutten. Daarna een beetje foundation of poeder en de witte waas is dan niet zichtbaar. De crème is geschikt voor de normale en droge huid en bij een gecombineerde huid is deze ook goed toepasbaar. Zelf gebruik ik daarbij een pore minimizer (Clinique of Paula’s Choice) om niet met een glimmende T-zone rond te lopen.

Paula Begoun claimt met deze crème dat de huid wordt beschermd tegen rimpels en bruine vlekjes. Dat klopt als een bus, want goede zonbescherming werkt tegen huidveroudering mits op tijd en goed toegepast. Het bevat sterke antioxidanten die het zelfherstellend vermogen van de huid een handje helpen.

Jolanda concludeert:

Na ruim vier weken gebruik vind ik de crème superfijn, oké het moet even intrekken maar daarna is het een mooie basis voor foundation. Mijn huid was glad en rustig (pukkelloos)  tijdens de warme dagen. Het lijkt ook of het wat pigmentvlekjes heeft weggepoetst, mijn huid ziet er egaler uit! Omdat de tube bij het sluiten aardig wat crème uitbraakt, gebruik ik het ook op mijn armen en handen. Het lijkt alsof Paula me dwingt om dit product royaal te gebruiken…

Ik heb nog gekeken naar de INCI’s van beide Resist crèmes. Het valt me op dat het twee verschillende crèmes zijn. Het is dus niet zo dat Paula aan deze Resist-versie alleen een SPF heeft toegevoegd. Het valt me op dat de Resist met SPF geen retinol bevat in tegenstelling tot de normale Resist waar retinol hoog in de INCI lijst voorkomt.

Conclusie: de perfecte zonbescherming voor de gevoelige huid die daarbij ook nog de tekenen van huidveroudering tegen gaat. Deze crème is zonder parabenen, geur-en conserveringsstoffen. Het enige minpuntje is de draai-dop waarmee je crème kan verspillen als je er niet op bedacht ben.

Lees ook