Een gezonde huid is een mooie huid – dat is in het kort de visie van Drs.

08:20 - 05:00
luistertijd 08:20 - leestijd 05:00

Een gezonde huid is een mooie huid – dat is in het kort de visie van Drs. Hans Schreuder.  Hans Schreuder, van huis uit organisch chemicus, houdt zich al ruim dertig jaar bezig met het ontwikkelen van kwalitatieve, zinnige huidverzorging. Zijn succesvolle Drs. Hans Schreuder Vision for Health productlijn ligt sinds kort weer in de winkel.

Eerst Biodermal, nu Vision for Health

Drs. Hans Schreuder werd vooral bekend met het zeer succesvolle Biodermal, een merk dat hij in 2000 verkocht. Inmiddels houden hij en zijn vrouw Irene zich bezig met twee grote projecten: Biologisch aan Zee, een totaalprogramma waarin een holistische visie op gezondheid, welzijn en welbevinden in de dagelijkse praktijk wordt toegepast, en de daaruit voortkomende Vision for Health. In deze Vision for Health combineert Schreuder zijn levensvisie met zijn unieke en uitgebreide ervaring, met als resultaat een heel zinnige en daardoor unieke visie op de gezondheid en schoonheid van de huid. Op basis daarvan creëerde Schreuder ook een mooie serie producten die de huid verzorgen, voeden en gezond houden. Deze producten worden al een aantal jaren met veel succes online verkocht, maar maakten onlangs een welverdiende comeback in de detailhandel. Reden genoeg om ze weer eens uitgebreid in het zonnetje te zetten.

Wil je je huid gezond houden dan is een goede, gezonde manier van leven, goede voeding, bewegen en veel frisse lucht van essentieel belang. Schreuder verdiepte zich de afgelopen tien jaar zeer intensief in de effecten die deze zaken op de huid hebben. Zo ging hij bijvoorbeeld veganistisch koken, nam voldoende rust en verdiepte zich in de eeuwenoude cultuur van onder meer Japan en China. Al deze kennis werd door hem gebundeld in zijn Vision for Health – iets waar wij en vooral onze huid nu enorm baat bij kunnen hebben.

Voeding voor je huid

Naast gezonde voeding en een gezond leven, heeft de huid namelijk nog extra voeding en verzorging nodig. Immers – onze huid is ons grootste orgaan en beschermt ons lijf tegen invloeden van buitenaf. Tegelijkertijd staat onze huid echter bloot aan een hoop ellende. Luchtvervuiling, de straling van de zon, maar ook overmatig douchen en badderen, een veel te royaal gebruik van zogenaamd hygiënische producten en vaak met bacteriën vervuilde make-upproducten en – parafernalia.

Daarom redt je huid het niet met alleen gezond leven, gezond eten en frisse lucht. Goede verzorging van de huid kan een wereld van verschil maken. En, zoals reeds eerder werd gezegd: een gezonde huid is een mooie huid. Schreuder richt zich op het gezonde functioneren van de huid.

Daarbij maakt het niet uit of de huid vet of droog is, oud of jong. Het maakt ook niet uit of je een vrouw of een man bent. Natuurlijk, er zijn verschillen, maar het gezond functioneren van de huid is voor iedereen, elk geslacht en op elke leeftijd het zelfde.

Schreuder laat de naam van ieder product voorafgaan door de letters HPO. Die staan voor ‘herstellend en probleem oplossend’. Het zegt voldoende.

Werkzame stoffen met degelijk bewijs

De producten uit de Drs. Hans Schreuder Vision for Health lijn bevatten zuivere, natuurlijke ingrediënten die hun bijzondere effect op de gezondheid van de huid al eeuwenlang bewijzen. De diverse producten zijn in eerste instantie bedoeld om de huid zo optimaal mogelijk te laten functioneren. De belangrijkste ingrediënten in de producten zijn:

Vitamine E

Schreuder gebruikt alleen natuurlijke, rechtsdraaiende vitamine E. Synthetisch vervaardigde vitamine E bestaat voor de helft uit linksdraaiende moleculen en voor de helft uit rechtsdraaiende. Volgens Schreuder weet ons lichaam zich geen raad met linksdraaiende moleculen, omdat natuurlijke vitamine E alleen uit rechtsdraaiende moleculen bestaat. Vitamine E beschermt het onderhuidse bindweefsel tegen schade van de zon en verbetert de opname van zuurstof.

Melkzuur

Ook hiervan gebruikt Schreuder alleen de natuurlijke, rechtsdraaiende variant. Melkzuur speelt al vanaf het begin van het leven op aarde een enorme rol in het planten en dierenrijk. Het vervult een nuttige rol: het zorgt voor een goede zuurbalans en stabiliseert de zuurgraad, niet alleen in de darmen, maar ook op de huid. Melkzuur creëert een omgeving waarin nuttige bacteriën zich thuis voelen en schadelijke bacteriën niet. Da’s heel fijn, want op onze huid leven vele bacteriën – nuttige én schadelijke. We verstoren die bacteriën vaak – door overdreven gebruik van bijvoorbeeld douchegel, maar ook door het gebruik van vieze kwasten bij het opmaken. Melkzuur is ook zeer effectief tegen melasma, onregelmatige verkleuring van de huid. Pigmentvlekken, zwangerschapsmasker. Melkzuur hydrateert goed en gaat een droge, jeukende huid tegen.

Haver

Haver gaat ontstekingen van de huid tegen. Baden in water waar haver aan is toegevoegd staat al eeuwen bekend als bijzonder heilzaam voor de huid. Haver helpt om huidirritaties te voorkomen en kalmeert de huid aanzienlijk.

Hamamelis

Hamamelis wordt al honderden jaren gebruikt in de huidverzorging. Het werkt astringerend, waardoor het vochtophopingen, zwellingen, bloedingen en ontstekingen vermindert. Ook blauwe plekken, spataderen en kneuzingen hebben baat bij hamamelis.

Soja

Van soja is bekend dat het de functie van oestrogeen imiteert. Een royale consumptie van soja vermindert dan ook de kans op hart- en vaatziekten en de klachten tijdens de overgang. De plantaardige hormonen in soja hebben een heel gunstig effect op huid en haren. Soja egaliseert de kleur en textuur van de huid en werkt goed op wondgenezing en voorkoming van littekens.

Gistextract

Gistextract is rijk aan vitamine B, het is bloedzuiverend en bevordert de stofwisseling van de huid.

Hieronder ook nog maar even de producten van drs. Hans Schreuder op een rij:

HPO Morning Cream

Een soepel smerende dagcrème die verzorgt, verfrist en vitaliseert. Bevat melkzuur, vitamine B uit gistextract, en vitamine E. Daarnaast bevat HPO Morning Cream protëinen die de huid in goede conditie houden. De prijs: € 29,50 voor 50 ml.

HPO Night Cream

Een prettige aanvoelende crème die snel intrekt en de huid optimaal verzorgt. Bevat melkzuur, vitamine E en anti-oxidanten uit fruit en granen. Deze anti-oxidanten gaan de afbraak van cellen tegen en helpen zo voortijdige veroudering van de huid te voorkomen. Daarnaast bevat deze crème allantoïne, wat de huid kalmeert en een gezonde celgroei stimuleert. De prijs: € 29,50 voor 50 ml.

HPO Cleansing Cream

Een natuurlijke, niet geparfumeerde crème, zonder alcohol, die de huid moeiteloos grondig en zacht reinigt. Hij is geschikt voor elk type huid en verwijdert ieder spoortje make-up. ’s Ochtends en ’s avonds te gebruiken. De prijs: € 19,50 voor 200 ml.

HPO Cleansing Lotion

De finishing touch bij het reinigen. Deze alcoholvrije en heel licht geparfumeerde lotion verwijdert de laatste restjes crème. Geschikt voor ieder huidtype. De prijs: € 19,50 voor 200 ml.

HPO Body Cream

Een goed uitsmerende crème voor de droge huid. Bevat haverextracten die de droge of geïrriteerde huid kalmeren en voeden. Daarnaast zit er melkzuur en vitamine E in. De prijs: € 34,50 voor 200 ml.

HPO Refreshing Cream

Een werkelijk zalige crème met hamamelis-extract die het vermoeide gevoel in de benen vermindert en daardoor een bijzonder verkwikkend gevoel geeft. De prijs: € 29,50 voor 100 ml.

Scar Treatment Cream

Deze crème bevat onder meer soja-extracten en heeft daardoor een zeer gunstig effect op littekenweefsel. Na 45 dagen zijn littekens soepeler, lichter van kleur en beduidend minder zichtbaar. Deze crème heeft zelfs effect op zeer oude littekens maar is ook goed om te gebruiken om nieuwe littekens te voorkomen. Door de vele goede ingrediënten, zoals rijst- en kamille extract, vitamine E en melkzuur, is deze crème ook te gebruiken als regenererende dagcrème. De prijs: € 34,50 voor 50 ml.

Het complete gamma van Drs. Hans Schreuder Vision for Health ligt nu in de winkel. Meer info over de visie van Drs. Hans Schreuder en de diverse producten vind je op www.drshanschreuder.com.

 

 

Lees ook