shop La Roche-Posay Lipikar Lait Urea 5+ lichaamsverzorging La Roche-Posay Lipikar Lait Urea 5+ lichaamsverzorging smelt heerlijk weg op je huid Bekijken Ben al jaren fan van de producten van Olaz, in die zin dat ze heel goede formules maken met zinvolle stoffen die wat bijdragen aan de huid. Het enige wat mijn enthousiaste altijd […]

04:08 - 02:28
luistertijd 04:08 - leestijd 02:28

Ben al jaren fan van de producten van Olaz, in die zin dat ze heel goede formules maken met zinvolle stoffen die wat bijdragen aan de huid. Het enige wat mijn enthousiaste altijd temperde was de geur van de producten en vaak ook de vetheid van de substanties. Teveel all woman’s friends, voor de massa, de consument die geen hoge eisen stelt aan de feel en smell van een product en al snel alles lekker vindt, en ook alles bestempelt als ‘lekker geurtje’.

Wat ben ik daarom blij dat eindelijk Olaz Professional in ons land te koop is. Al vele jaren kijk ik er besmuikt naar in media uit Amerika en heb me vaak afgevraagd ‘waarom duurt het zo lang’? Denken ze daar dat wij Europeanen geen producten willen met een meer klinisch aura? Oke, die zg. dokterspot is een Amerikaanse uitvinding, maar je moest eens weten hoeveel Europese vrouwen al vele jaren hun geld besteedden aan al die fijne merken met dat aura,-  alleen in Amerika te koop.

Nu Olaz haar Professional lijn naar Nederland bracht, dacht ik al bijna: je bent nu te laat. Maar ach, dat zal de gemiddelde consument totaal ontgaan, er zijn zoveel Olaz fans, en deze fans worden gelukkig nu ook hier op hun wenken bediend met een nieuwe lijn.

Deze Olaz Professional lijn lijkt in grote mate op de beroemde Regenerist lijn. Vrijwel alle werkzame stoffen uit Regenerist zitten ook in deze lijn. Maar er zijn uitzonderingen. Zo is Professional dus geur- kleurloos en dat draagt wat mij betreft in zeer grote mate bij aan de geluksbeleving van deze lijn. Bovendien zit de peptide Pal-KTTS (Palmitoyl Pentapeptide-4) erin. Kenners weten dat dit niets nieuws is, vanuit Amerika horen we al vele jaren over deze stof, maar goed, we hebben hem nu dus binnen handbereik. Deze peptide helpt samen met de al oudere peptide PAL-KT de celvernieuwing te ondersteunen in de bovenste huidlaag en hierdoor de huidstructuur te verbeteren.

Een pikant detail overigens over PAL-KTTS is dat P & G niet de oorspronkelijke uitvinder is, maar het Franse chemiebedrijf Sederma, dat de stof heeft uitgebracht onder de wereldberoemde naam Matrixyl. Hoewel Sederma patent heeft op Matrixyl heeft P & G het toch voor elkaar gekregen de stof te gebruiken onder vermelding van het feit dat zij er een andere active aan koppelt. De handelsnaam Matrixyl mag P & G niet gebruiken. Als wraak hierop heeft Sederma inmiddels alweer een vervolg op de peptide gemaakt, genaam Matrixyl 3000, dat zeer beloftevolle eigenschappen bevat en patent-wise zo dichtgetimmerd is dat niemand er voorlopig aan kan komen.

Wat zit er nog meer in? Niacinamide (om en nabij de 5%, men wilde niet precies zeggen hoeveel exact)- vitamine B, door en door klinisch bewezen werkzaam voor versterking van de huidbarriere en al haar functies, carnosine – antioxidant, retinyl propionate – een beter werkzame variant dan retinol aldus de dermatologen die deze lijn ontwikkelden, veel hydratanten en waar nodig een spf 30. De claim luidt dat de vochtbalans van de huid verbetert en het vochtverlies met 31% afneemt, de celvernieuwing wordt verdubbeld. Binnen 28 dagen ziet je huid er gezonder en frisser uit. Hiertoe overlegt P & G ook het volgende wetenschappelijke onderzoek, waarbij het de eigen cocktail van niacinamide, peptide en retinyl propionate afzet tegen een o,2% tretinoide preparaat van de dermatoloog:Olaz Professional wetenschappelijke publicatie .

De lijn bestaat uit een 5 tal producten voor gezicht, ogen, exfoliatie, met prijzen van 15 tot 38 euro. Te koop bij de drogist. Bekijk hier het gehele assortiment.

Meer nieuws van Olaz:

Lees ook