In de jaren twintig van de vorige eeuw maakte de befaamde kunstenares en kubiste MarieLaurencin een schitterend aquarel van Gabrielle ‘Coco’ Chanel.

02:05 - 01:15
luistertijd 02:05 - leestijd 01:15

In de jaren twintig van de vorige eeuw maakte de befaamde kunstenares en kubiste MarieLaurencin een schitterend aquarel van Gabrielle ‘Coco’ Chanel. Dit ingetogen portret vormde voor Chanel hoofdontwerper Karl lagerfeld het uitgangspunt van de Haute Couture collecties van afgelopen voorjaar. De invloed was duidelijk zichtbaar: zuivere silhouetten, ingetogen pastels, zacht, licht en nonchalant. De modellen zweefden bijna als gewichtsloze ballerina’s over de catwalk. Toch was de collectie niet suikerzoet. Het rebelse dat Coco Chanel nu eenmaal had werkte door in ieder kledingstuk en zorgde voor een spannend, onverwacht geheel. De zwarte satijnen lintjes die om de hals van ieder model waren geknoop versterkte dit alleen maar.

Zo als Chanel eigen is, is het gevoel van deze Haute Couture collectie natuurlijk ook vertaald naar de make-uplijn van het merk. Peter Philips, creatief directeur van Chanel Make-up creëerde een prachtige collectie zomer make-up, waarin zachte, heldere pastels de boventoon voeren. Rond de ogen zien we transparante roze, grijs en zilver- en goudachtige beigetinten, bijna bruut geaccentueerd met een stevige, rebelse streep gitzwarte eyeliner die voorkomt dat het allemaal wat al te snoezig en lieflijk wordt. De roze blush is wederom heel zacht, maar wordt vrij fors hoog op het jukbeen aangebracht en niet uitgeborsteld in de richting van de konen, waardoor je een nadrukkelijk zacht roze accent net onder het oog krijgt. Gedurfd – maar erg mooi. Transparant roze lipstick en nagellak maken de make-up helemaal af. Deze geraffineerde make-up komt natuurlijk het best tot z’n recht op een zeer egale, smetteloze, poederige huid. Besteedt dus extra aandacht aan het aangbrengen en uitwerken van je primer en je foundation!

De prijzen: Ombres Tissées Beige: € 52,-, Ombres Essentielle Gris Excquis: € 26,-, Le Verniss Tendresse: € 22,-, Rouge Coco ShineRoyallieu No 58: € 29,-, Joues Contraste Rose Pétale / Pink Cloud: € 36,50.

De collectie is nu exclusief te koop in de Chanel Boutiques (dus niet bij Chanel counters).

Lees ook