Hoe mooi wordt de kleur?

05:01 - 03:00
luistertijd 05:01 - leestijd 03:00

Max Factor Lipfinity Lasting Lip Tint

vlnr: Nice ’n Nude 08 en Latte 10.

Thuis gebruik ik een gewone lipstick omdat daar veelal meer verzorgende ingrediënten in zitten, buitenshuis ben ik zowat verslaafd aan ‘longlasting’ omdat ik een hekel heb aan steeds lippen bijwerken. Het testen van twee kleuren van de Lipfinity Lasting Lip Tint van Max Factor is dan ook een kolfje naar mijn hand.

Bijna iedereen heeft wel de reclame-uitingen van deze stift meegekregen; het ziet eruit als een heel slim en handig iets, een soort viltstift voor je lippen. En de belofte is dat het blijft zitten van ‘Day tot Date’. Opvallend is dat er geen aantal uren wordt genoemd zoals bij andere lang houdende lipproducten. Dit zegt Max Factor er onder meer over:

Nog nooit bracht Max Factor zo’n innovatieve lipstick, die eruit ziet als een stift. En met de professionele punt kun je perfect je lippen ‘tekenen’. Bovendien bepaal jij zelf hoe je je kleur opbouwt. Eén laag kleur geeft een subtiel effect, meerdere lagen over elkaar zorgt voor een gewaagde, intense, volle kleur. Lipfinity Lip Tint is een product op waterbasis waardoor de kleur ín je lippen trekt, in plaats van dat het een laagje erop vormt (en daardoor makkelijk afgeeft). Het resultaat? Mooi gekleurde, kiss-proof lippen die niet afgeven.

De stift ziet er inderdaad uit als een viltstift; niet iets om uit je tas te toveren, maar dat is met een longlasting ook niet nodig, toch? Het doet me een beetje denken aan de soort make-up voor kleine meisjes.

Goed, we gaan het maar eens proberen. Inderdaad zijn de liplijnen zo makkelijk te tekenen dat ik mijn lippotlood achterwege laat. Deze lijn is perfect. Dan vul ik de rest van de lippen in; wat me opvalt, is dat de onderlip makkelijk(er) gaat en de bovenlip meer tijd vraagt, de kleur ‘pakt’ niet. Komt dat door de manier waarop ik de stift vasthoud?

Na een laagje ziet het er goed uit. Het voelt apart aan, bijna alsof je niets op hebt, dat is even wennen. Het effect is mat, de kleuren in eerste instantie nogal heftig maar dat wordt snel minder. Als ik het een uurtje later check blijkt het inderdaad ín mijn lippen getrokken waardoor het er niet alleen naakt uitziet maar tot mijn afschuw ook ‘verlopen’ want het is niet egaal ingetrokken. Een vlekkerig geheel, jak!

Direct sla ik aan het bijwerken (en later op allerlei manieren met en zonder primer), met en zonder (diverse soorten) lipgloss en topcoats. Enkele laagjes, meerdere laagjes, lang laten drogen voor het volgende laagje, kort(er) laten drogen, enz. Velletjes kleuren door de hoog gepigmenteerde stift extra donker, dus een gladde ondergrond is belangrijk.

Ik heb twee tinten om te proberen:  08 – nice ‘n nude en 10 – latte en wissel ook de kleuren af. De 08 (nude) wordt op mijn lippen eerst een soort donker fuchsia, om later rozerood te worden en de 10 is in eerste instantie paarsachtig bruin en later gewoon bruin. Ik check de Max Factor site en vind daar de volgende tips. Was het niet handiger om die bij de stift te leveren?

Breng aan op schone, droge lippen voor het beste resultaat. Wil je je lippen even bijwerken? Check dan ook of je lippen schoon en droog zijn. Een extra laagje lipgloss over je Lipfinity Lip Tint maakt je lippen helemaal af. Zorg alleen wel dat er geen vet of olie op de punt van Lipfinity Lip Tint komt. Dat kan het resultaat beïnvloeden. Komt er toch vet of olie op de punt van Lipfinity Lip Tint? Hou de punt dan een paar seconden onder de koude kraan en hij werkt weer perfect!

Rona concludeert:

Het duurt behoorlijk lang voordat een laag droog is. Je moet zéker wachten tot een laag droog is omdat je niet blind kunt vertrouwen op het resultaat. Ondanks herhaalde pogingen krijg ik het niet voor elkaar om een mooi en langdurig resultaat te behalen. Het grootste probleem is voor mij de manier waarop het ongelijkmatig intrekt al is het mogelijk dat dat aan mijn lippen ligt. Maar ik ben niet de enige zie ik als ik een vriendin met vlekkerige lippen tegen kom. Ik herken dit probleem niet van andere ‘longlastings’.

Jammer, want het idee is super. De stift is prima voor de liplijnen (waarvoor ik ze nu dan ook gebruik) maar van ‘Day tot Date’ werkt het voor mij in ieder geval niet. Als je die verwachting loslaat is het gewoon een leuke manier om je lippen kleuren.

Lees ook