shop Wella Professionals Color Fresh ammonia vrije toner haarkleuring Thuiskleuring? Wella Professionals Color Fresh geeft een frisse gloed aan je haar, tussen verfbeurten door. Bekijken Enige tijd geleden presenteerde MAC tijdens een groots opgezet evenement in de hippe Amsterdamse Westergasfabriek zijn nieuwe najaarstrends. Terry Barber, topvisagist en creatief directeur bij MAC, was er speciaal voor […]

05:14 - 03:08
luistertijd 05:14 - leestijd 03:08

Enige tijd geleden presenteerde MAC tijdens een groots opgezet evenement in de hippe Amsterdamse Westergasfabriek zijn nieuwe najaarstrends. Terry Barber, topvisagist en creatief directeur bij MAC, was er speciaal voor naar Amsterdam gekomen en gaf tijdens de presentatie niet alleen uitgebreid tekst en uitleg, hij maakte op het podium ook een aantal modellen op om zo de diverse stijlen te tonen en toe te lichten.

Wat Barber en MAC betreft zijn er komend najaar en komende winter vier belangrijke trends op make-up gebied. Wat meteen duidelijk werd: MAC put royaal uit de rijke make-up geschiedenis maar geeft daar onmiddellijk een heel moderne, unieke twist aan. Daardoor zien we geen kopie maar een eigentijdse herinterpretatie. Wat door Barber en zijn team werd getoond was erg mooi en erg verfrissend. Soms ook grappig – in de loop van Barber’s presentatie werd al snel duidelijk dat hij de make-up stijl van Amerikaanse tv-coryfeeën als Kim Kardashian háát.

Pas op voor de Kardashian-look!

Steeds weer benadrukte hij dat je bij een bepaalde stijl of met een bepaalde kleur moest oppassen hoe je het opbrengt om te voorkomen dat je op Kardashian ging lijken. Hij trok daar steeds een héél vies gezicht bij. Nu heeft de goede man natuurlijk gelijk.

Kardashian en haar companen zien er altijd uit als gefotoshopte, gladgestreken, glimmende en hoerige Barbie’s. Allemaal hetzelfde en allemaal ontdaan van ieder stukje creativiteit, beschaving en persoonlijkheid. Een beetje hippe visagist wenst uiteraard niet met dat slag geassocieerd te worden.

Maar goed, we dwalen af. Terug naar de vier grote MAC make-uptrends van komende herfst en winter. Klik op de foto’s voor vergrotingen.

Trend 1: Mod-ernist

Ten eerste is er Mod-ernist, een her-interpretatie van de jaren zestig Lolita’s, waar Brigitte Bardot en Jane Birkin zulke aansprekende voorbeelden zijn. Veel beige, veel nadruk op de wimpers en een katachtige oogmake-up. Geheel van nu is de textuur en de afwerking: vederlichte foudation en transparante poeders geven een smetteloze teint, er is volop glans op oogleden, jukbeenderen en lippen. Een rouge blijft achterwege en de wenkbrauwen zijn perfect in vorm gebracht.

Trend 2: Disco

De smetteloze, perfecte huid zien we ook terug in de tweede grote trend: Disco-tech. Hier wordt de energie en de decadentie uit de hoogtijdagen van de disco zonder pardon de 21e eeuw ingesleurt. Wat zien we? Veel kleur op ogen en mond, waarbij er niet wordt geaarzeld om dezelfde tint op ogen én mond aan te brengen. Verder veel glitter, in goud en zilvertinten.  Buitenissig en aanwezig, maar altijd perfect en met een ‘edge’ aangebracht – uiteraard om te voorkomen dat je er bij loopt als een Kardashian.

Trend 3: Tough Love

Tough Love, de derde trend, gaat dwars tegen de vorige in. Hier is het androgyne gezicht het uitgangspunt. Naturelle lippen en wimpers, holle wangen, een gepolijste huid. Een make-up die onzichtbaar is maar een perfect gezicht heeft gecreëerd. Zijn er al zichtbare accenten, dan zijn die hard en masculien: een bikkelharde wenkbrauw, een doordringende, stoere blik. Deze make-up is minimalistisch maar niet natuurlijk – eerder technisch, geconstrueerd, kunstmatig.

Trend 4: Amber-Gris

De vierde en laatste trend heet Amber-Gris en  is zacht, poëtisch en artistiek. Veel roze, veel grijs, zand, oker, lavendel en goud. Een mooie, bijna impressionistische make-up die opzettelijk een beetje slordig en onvolmaakt is aangebracht waardoor wordt voorkomen dat het geheel al te lieflijk en romantisch wordt.

Natuurlijk brengt MAC dit najaar een hele hoop nieuwe producten en kleuren op de markt waarmee je al deze trends zelf kunt gaan uitproberen. Het zijn er teveel om op te noemen – wat dat betreft kun je beter zelf gaan kijken en uitproberen bij de MAC verkooppunten. Wat we wel kunnen zeggen: het ziet er allemaal weer even schitterend, origineel en hip uit. Om heel hebberig van te worden! Nog even geduld – de MAC herfst en winterproducten liggen vanaf begin september in de winkel.

 

 

Nu even meepakken: de hot summer looks Semi Precious & Fashion Flower

Wat nu wel in de winkel ligt: de MAC Semi-Precious collectie. Semi-Precious is een serie oogschuw, blush en poeders met mineralen voor een letterlijk schitterende make-up op ogen, wangen en gezicht. Er zijn twaalf kleuren oogschaduw (Mineralize Eye Shadow, € 19,50 per stuk),vier tinten blush (Mineralize Blush, € 23,50 per stuk) en vier tinten poeder (Mineralize Skinfinish, € 27,50 per stuk). Wees er snel bij, want zoals zo vaak bij Mac is dit ook weer een limtied edition!

En alsof het niet ophoudt: er is deze zomer nóg een limited editon van MAC: Fashionflower. Licht, zonnig en toch lekker koel, Fashionflower is echt een make-up voor de zomer.Er zijn onder meer vier zachte kleuren lipstick (€ 17,50 per stuk), dire zachte parelmoer glosjes (€ 17,- per stuk), zes zacht glanzende oogschaduws (€ 15,-) en twee gezichtspoeders (€ 19,50) Ook Fashionflower ligt nu in de winkel!

Lees ook