Een interessante organic oogcreme

06:45 - 04:03
luistertijd 06:45 - leestijd 04:03

Dr. Alkaitis organic eye cream

Blij verrast was ik om dit nieuwe Organic huidverzorgingsmerk te mogen testen en te reviewen.  Ik had nog niet eerder van dit merk gehoord, al is er op het web wel veel informatie over te vinden.  Ik ga in dit artikel verder in op mijn onderzoek en bevindingen van de Dr. Alkaitis Organic Eye Cream.

Wie is Dr. Alkaitis?

Dr. Alkaitis is Amerikaanse onderzoekswetenschapper met een doctoraat in de fysische chemie. Tijdens zijn loopbaan heeft hij samengewerkt met vier Nobelprijswinnaars. Verder zijn beroemdheden zoals Lenny Gravitz en topmodel Giselle Bundchen zijn een paar van de fans van dr. Alkaitis producten.

Er zijn twee ontstaansredenen voor de totstandkoming van de Dr. Alkaitis producten:

  1. Tijdens een onderzoek waaraan Dr. Alkaitis werkte aan behandelingen tegen kanker waarbij gebruik werd gemaakt van planten, raakte hij ervan overtuigd dat er een relatie moest zijn tussen het aantal gevallen van kanker en andere degeneratieve ziektes.
  2. Zijn echtgenote gaf hij meerdere keren aan dat ze de producten die ze had gekocht in nota bene biologische winkels niet op haar gezicht moest smeren. Dit omdat er desondanks veel conserveringsmiddelen en andere chemische stoffen in zaten, waarvan hij het idee had dat ze niet goed waren voor haar gezondheid. Hij beloofde voor haar een huidverzorgingslijn te ontwikkelen. En zo geschiedde nu ongeveer zeven jaar geleden.

De visie van Dr. Alkaitis:

“If you can eat it, don’t put it on your skin”

Dr. Alkaitis producten bestaan uit biologische, biodynamische en uit het wild verkregen ingrediënten in hun rauwe staat. Het betreft een “levende” verzorgingslijn die als voedsel dient voor de huid. De producten van Dr. Alkaitis worden niet hoger dan de lichaamstemperatuur verwarmt om zo hun goede actieve enzymen  te kunnen behouden. Dr. Alkaitis producten zijn een jaar lang houdbaar.

Wat beloofd de Dr. Alkaitis Organic Eye Cream voor mij te doen? “A gentle , non-greasy cream to smooth, refresh and repair the delicate area around the eye, and that prevents further enviromental damage” “This product rigorously excludes all chemicals, synthetics, genetically modified organisms and their derivatives. 100% of the ingrediënt are active”.

Eigenlijk een gek idee om “levende” organismen op mijn huid te gaan smeren. Het doet mij denken aan de filosofie van het Raw Food principe. Mensen die volgens het Raw Food principe eten zijn van mening dat door het bereiden van voedsel belangrijke enzymen die zorg dragen voor de vertering verloren gaan. Het principe van de lage verhitting onderschrijft Dr. Alkaitis ook.

Na bestudering van de INCI lijst kom ik tot de conclusie dat ik een enorme hoeveelheid aan plantaardige ingrediënten op mijn gezicht smeer. Ik vind het leuk om ze te benoemen: De basis vormt een Aloë Vera gel. Daarna zijn de volgende ingrediënten gemixt:  West-Indische Kers (vitamine C), komkommerkruid, zonnebloem (vitamine E), linde, kamille, kweepeer, jojoba, wortel (vitamine A), rozenbottel (vitamine C), Provinciaals rozenextract, afrikaantje, camu-camu extract (vitamine C), grapefruit (antioxidanten) en sheabutter. Als enige natuurlijke emulgator wordt lecithine toegevoegd. Verder niets. Ik vind het een aardig lijstje! Ik heb een poging ondernomen om een onderzoek te doen naar de werking van al deze plantjes maar dat was toch wel een hele opgave. In ieder geval oogt het heel erg gezond. Het is net alsof ik een tuintje op mijn gezicht ga aanbrengen!

Ik heb de Dr. Alkaitis Organic Eye Cream in totaal twee weken gebruikt. Na wat scepsis vooraf, ben ik het elke ochtend gaan gebruiken. In het begin moest ik erg wennen aan de textuur. Het is geen crème, het voelt meer aan als een fluïde. Het pompsysteem is wel hygiënisch maar al bij een voorzichtig pompje komt er al teveel crème uit. Dus daarmee moet ik eventjes wat voorzichtiger zijn. De flacon oogt wel erg mooi en basic. Het heeft in ieder geval een uitstaling waar ik wel van hou.

Omdat deze oog crème zo waterig aanvoelt was ik benieuwd of het echt wat voor de huid onder mijn ogen zou kunnen doen. Ik moet erbij vermelden dat ik geen ernstige rimpels of wallen heb, maar de eerste verticale rimpeltjes ontstaan nu toch wel op mijn 41e. Ik was benieuwd of deze wat verzacht zouden worden, dan zou ik al heel tevreden zijn.

De Dr. Alkaitis Organic Eye Cream maakt de huid onder mijn ogen erg zacht en ik zie nu echt wel een verbetering van mijn huid. De lijntjes waarover ik sprak zijn minder diep en zichtbaar en het lijkt ook alsof de huid onder mijn ogen een mooie glow heeft. Dit zie ik vooral goed nadat ik het product net heb aangebracht.

Debbie concludeert:

Het duurde eventjes voordat ik een “klik” met dit product ervoer. Waardoor dit nu precies kwam weet ik niet. In ieder geval gaf het mij in eerste instantie geen extra luxe gevoel. En dat gevoel wil ik nu juist wel ervaren als ik zo’n product ga gebruiken.

Pas na een week zag ik echter resultaat en had ik mij ook meer verdiept in de filosofie en achtergrond van de Dr. Alkaitis producten. Daarna ben ik het meer gaan waarderen. Maar ik weet niet of dit zo’n logische benadering is. Als consument wil je dat een product zijn werk doet en niet dat je een groots onderzoek moet doen naar de filosofie van het merk, tenzij je een echte liefhebber bent!

De Dr. Alkaitis Organic Eye Cream doet zijn werk ook, maar ik vraag me af of er geen andere goedkopere organic oog crèmes zijn die hetzelfde resultaat bereiken. Daarbij is deze oog crème vrij prijzig: €49,00 voor 15ml. Desondanks blijf ik deze oog crème wel gebruiken. en stiekem zou ik ook wel andere producten van hem willen uitproberen.

Ik vind het een bijzonder idee om zoveel “levende” plantjes op mijn velletje te smeren en behoor zeker tot de liefhebbers!

Lees ook