De beautyblogjes en make-up tutorials op Internet kennen we allemaal: veelal leuke meisjes die in korte filmpjes ons alles vertellen over hun dagelijkse beauty routine of enthousiast allerlei verschillende make-up technieken uittesten op hun eigen gezicht en daarbij stap voor stap vertellen hoe alles moet.

03:41 - 02:12
luistertijd 03:41 - leestijd 02:12

De beautyblogjes en make-up tutorials op Internet kennen we allemaal: veelal leuke meisjes die in korte filmpjes ons alles vertellen over hun dagelijkse beauty routine of enthousiast allerlei verschillende make-up technieken uittesten op hun eigen gezicht en daarbij stap voor stap vertellen hoe alles moet. You Tube staat er vol mee. Wat ook veel te vinden is op You Tube zijn fitness- en workoutfilmpjes, waarin allerlei meer of minder gespierde dames en heren ons alles vertellen over hun fitnessroutine en diverse oefeningen voordoen.

Twee Internet fitness goeroe’s springen er uit. De een omdat ze zo aanstekelijk enthousiast en ongelofelijk schattig is, de ander omdat hij zo godgeklaagd campy en over-the-top is. We hebben het hier over Zuzana en Davey Wavey. Hun diverse fimpjes zijn daardoor heerlijk om naar te kijken. Het enthousiasme spat van het scherm.

De filmpjes zijn overigens niet alleen grappig, de oefeningen die zowel Zuzana als Davey Wavey doen zijn ook nog eens zeer effectief. Ik heb zelf sinds een jaar een routine waarin ik drie keer per week m’n buik en billen thuis train en ik besloot – ietwat lacherig – wat wonderlijke variaties van Davey Wavey aan m’n schema toe te voegen. En dat heb ik geweten! Terwijl Davey Wavey vanaf de laptop met z’n aanstellerige Amerikaanse nichtenstem kwiek uitlegde hoe het allemaal moet, lag deze oude nicht te kreunen en steunen op de vloer – en niet van genot. Mijn hemel, wat zijn die oefeningen venijnig en zwaar! Maar: zeer effectief! We zijn nu enkele weken verder, en mijn drie keer drie kwartier buik en billen oefenen zijn nu veel beter besteed, met veel beter resultaat! De oefeningen voor een strakke, sterke buik, of ‘killer abs’ in Davey Wavey jargon vind je hier:

Oefeningen voor een strakke, hoge kont – een ‘bubble butt’ volgens Davey Wavey – staan hier:

Let op – het lijkt allemaal simpel, maar de routine is dus behoorlijk intensief!

De oefeningen van Zuzana heb ik nog niet geprobeerd. Ik woon drie hoog, in Amsterdam Oud-West en ik heb een hele fijne houten vloer. Zuzana springt in haar filmpjes als een dolle in het rond. Ongetwijfeld zeer effectief, maar niet iets wat je in mijn huis gaat doen. De zwaar verantwoorde post-moderne kroonluchter van de onderburen zou binnen de kortste keren naar beneden donderen. Hier Zuzana in actie:

En hier heeft Zuzana een bijzonder praktische oplossing  om te variëren met verschillende gewichten. Ze vult gewoon een tas op met kilopakken rijst, en voegt pakken toe of haalt pakken weg naar wens. Zet de geluidsknop op het eind maar even zachter, want ze kreunt erop los om de kracht uit haar tenen te halen…..:

Zowel Zuzana als Davey Wavey heeft een eigen website, waarop ze niet alleen advies geven over oefeningen en complete workouts, maar ook tips over dieet, motivatie, recepten en nog veel meer. De website van Zuzana vind je hier: www.bodyrock.tv . De website van Davey Wavey vind je hier: http://www.daveywaveyfitness.com .Davey Wavey biedt zijn fitnessprogramma ook te koop aan, Zuzana doet dat niet – zij geeft alles voor niks weg op haar website. Beide websites zijn fijn. Ze zijn amusant, onderhoudend en geven tussen de bedrijven door een hele hoop heel zinnige tips die ieder die een beter, mooier, strakker en sterker lijf wil hebben zeker zal kunnen gebruiken.

Lees ook