Peptiden zijn eiwitten en ze spelen een belangrijke rol in het lichaam, ook in de huid. Bepaalde peptide-combinaties functioneren als kleine boodschappers die het lichaam vertellen wat het moet doen. Als drager van bijvoorbeeld vitamine A zorgen ze ervoor dat belangrijke ingrediënten daar komen waar ze het beste hun werk kunnen doen. Dr. Brandt was […]

02:07 - 01:16
luistertijd 02:07 - leestijd 01:16

Peptiden zijn eiwitten en ze spelen een belangrijke rol in het lichaam, ook in de huid. Bepaalde peptide-combinaties functioneren als kleine boodschappers die het lichaam vertellen wat het moet doen. Als drager van bijvoorbeeld vitamine A zorgen ze ervoor dat belangrijke ingrediënten daar komen waar ze het beste hun werk kunnen doen.

Dr. Brandt was in 1999 een van de eersten die peptiden verwerkte in cosmetica. Het resultaat was de revolutionaire r3p cream, gebaseerd op het volgende principe. Naarmate je ouder wordt vertragen bepaalde processen in het lichaam, waaronder de celvernieuwing en de aanmaak van collageen en elastine. Hierdoor ontstaan lijnen, en een doffe, droge huid.

Vitamine A, C en E zijn van belang om deze processen te beïnvloeden. In de ‘triple peptide’ r3p – lijn van dr. brandt spelen 3 polypeptiden als drager van deze vitamines de hoofdrol om de natuurlijke aanmaak van collageen een boost te geven en de celvernieuwing te stimuleren. Hierdoor vermindert de diepte van rimpels, verheldert de teint en verbetert de huidstructuur.

Ook het ingrediënt argireline mag genoemd worden, dit is namelijk familie van botuline (bekend van Botox) en laat expressielijntjes direct ontspannen. Op korte termijn en bij langduriger gebruik heeft dit ook een blijvend effect. R3p cream geeft daarnaast een goede bescherming tegen vochtverlies. R3p eye  is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige oogzone, en bevat naast de zo belangrijke peptiden tevens cafeïne (om zwellingen te verminderen) en de vochtbinder sodium PCA. Deze crème pakt diepe lijnen, donkere kringen en zwellingen rond de ogen aan.

R3p cream en r3p eye worden voornamelijk geadviseerd voor gebruik gedurende de nacht, tenzij je overdag trouw een SPF product gebruikt. De hoge dosering vitamine A kan de huid namelijk overgevoelig maken voor de zon. Ga naar de webshop van Skins Cosmetics.

Ga je iets bestellen? Let dan op de kortingsboodschap rechtsboven in de banner op deze pagina!

(merkpromotie)

Lees ook