Als make-up artiest heb ik de afgelopen jaren al velen mascara’s uitgeprobeerd.

12:23 - 07:26
luistertijd 12:23 - leestijd 07:26

Als make-up artiest heb ik de afgelopen jaren al velen mascara’s uitgeprobeerd. Er zijn nogal wat problemen die je tegen kunt komen bij het selecteren van de juiste mascara. Sommige formules zijn te dik, anderen juist weer te dun en beschikken hierdoor niet over voldoende dekkingskracht. Borstel haren die te ver uit elkaar staan, te kort zijn of van het verkeerde materiaal gemaakt zijn. Je komt van alles tegen.

Zelf ben ik sterk van mening dat de borstel het belangrijkste onderdeel is aan de mascara. Deze zorgt voor de perfecte wimperopslag. De samenstelling van de substantie is ondergeschikt aan de vorm van de borstel, toch speelt de samenstelling wel een belangrijke rol en is het belangrijk dat de substantie niet te dik is, maar ook niet te waterig, voldoende pigment heeft en prettig opdroogt.

 

 

Maybelline One by One Volume Express Mascara

Prijs indicatie; € 14,49

Belofte;  ONE by ONE is de eerste volume mascara die alle wimpers één voor één volume geeft, zonder ze te verzwaren met een dikke laag mascara. De haartjes worden perfect gesepareerd en gelijkmatig gekleurd van de wortel tot de punt. Effect: een flirty eyedo’ waar niemand omheen kan!

Resultaat; De wimpers hebben meer volume, zijn mooi gesepareerd en de mascara heeft een goede dekkingskracht met voldoende pigment. Zwart is ook echt zwart, en niet grijstonig zoals bij sommige andere merken. Voor een mascara waarvan alleen het volumegevende effect wordt benadrukt in advertenties, geeft hij ook nog eens extreem verlengde wimpers.

Bij veel mascara’s uit deze generatie (van plastic en kam-achtige borstels) zijn de meeste borstels te flexibel waardoor de mascara niet secuur aangebracht kan worden.

De One by One van Maybelline beschikt echter over de perfecte combinatie tussen een stevige borstel met een flexibele verbinding naar de steel, wat ervoor zorgt dat je voldoende grip houdt en secuur je mascara kan aanbrengen. De amandelvormige borstel is daardoor prettig in gebruik en uitermate geschikt om ook in de ooghoeken de kleinste wimperhaartjes te bereiken.

De verhouding prijs kwaliteit is meer dan goed en past goed bij de simpele, doch functionele verpakking.

Sublime de Chanel Mascara

Prijs indicatie; € 26,50

Belofte; Eindeloos lange en gekrulde wimpers. Voor een supervrouwelijke oogopslag.

Resultaat; De wimpers zijn mooi gesepareerd en duidelijk verlengd. De mascara bevat voldoende pigment en oogt mooi zwart van kleur.

Doordat de substantie niet te dik is blijft hij prachtig natuurlijk, wat deze mascara perfect geschikt maakt voor overdag als je mooie verlengde en goed gedefinieerde gekrulde wimpers wilt met niet te veel volume.

De plastic borstel is stevig, maar flexibel met een perfect toelopende punt voor precisiewerk voor de kleinere wimper haartjes. De verpakking is, zoals je van Chanel kunt verwachten, vrouwelijk, luxe en tijdloos. De verhouding prijs kwaliteit is goed.

e.l.f Regular en Waterproof Mascara

Prijs indicatie; € 1,00 (nee, geen typefout!)

Belofte; Revolutionaire Liquid Flex technologie, Extra long lasting en ‘smudge’ vrij.

Resultaat; Ten eerste wil ik graag aandacht geven aan het feit dat je hier twee mascara’s krijgt voor de prijs van een. Ik vind de duo verpakking dan ook erg leuk en functioneel. Het gegeven dat de mascara ook maar een euro (!) kost vind ik natuurlijk helemaal geweldig. Ook vanwege de resultaten. De wimpers zijn mooi gesepareerd en verlengd. De substantie van zowel de gewone mascara als de waterproof mascara heeft echter niet meteen een hele goede dekkingskracht. Je zult meerdere lagen aan moeten brengen. Dit is op zich niet erg daar de pigmentkleur wel mooi zwart is en de mascara mooi secuur aangebracht kan worden, zonder dat de wimpers aan elkaar gaan plakken. Dit is mede door het fijne kleine, maar stevige doch slanke borsteltje aan beide kanten. De waterproof mascara is ook echt waterproof.

Het is een goede mascara voor dagelijks (overdag) gebruik. Mocht je meer volume willen voor een dramatische oogopslag dan denk ik niet dat dit de juiste mascara voor jou is. De substantie mist dan net de dikte die er nodig is om meer volume aan je wimpers te geven.

Kopen via de webshop.

 

Rimmel Glam Eyes Day 2 Night Mascara

Prijs indicatie; € 12,99

Belofte; Een mascara die twee opvallend verschillende wimperlooks geeft met slechts één borsteltje. Het geheim zit hem in de magische dubbele dop! Overdag prachtige verlengde en gedefinieerde wimpers. In de avond prachtige volle wimpers met wel 15x meer volume.

Resultaat; Er moet gezegd worden dat dit een knap staaltje ‘package design’ is. De verpakking is namelijk goed ontworpen en geeft je echt het gevoel dat je twee mascara’s krijgt voor de prijs van een. Toch klopt dit niet. De dop met de verlengende mascarakant schuift namelijk in het steeltje van de volumekant en komt dus ook gewoon in dezelfde mascarahouder terecht. Wat betekent dat je precies dezelfde borstel gebruikt en precies dezelfde substantie, want er is maar een houder.

De kant van de dop die verlengend moet zijn, heeft een mooie slanke steel wat de verlengende functie benadrukt. Deze schuift in de andere steel, die bevestigd is aan de volumedop, wanneer je hem terug plaatst in de houder. Wanneer je de volumedop eraf schroeft, lijkt het daardoor alsof je een andere mascara gebruikt door de dikkere steel. Helaas is dit niet het geval.

Het pigment is goed, en de mascara heeft een mooie zwarte kleur. De structuur van de substantie is niet optimaal en erg nat. Hierdoor klontert de mascara erg, waardoor de wimpers aan elkaar plakken en lang nodig hebben om te drogen.

Veeg de mascaraborstel eerst af met een tissue zodat er niet teveel op de borstel en op je wimpers terecht komt. De borstel is niet makkelijk hanteerbaar in combinatie met de structuur van de substantie, waardoor je makkelijk knoeit tijdens het aanbrengen. Al met al geeft de mascara wel volume en lengte aan de wimpers. De prijs kwaliteit verhouding vind ik dan ook goed.

La Roche-Posay Respectissime Mascara Densifeur

Prijs indicatie; € 18,90

Belofte; Maakt de wimpers glad en sterk. De formule is verrijkt met SRP*; een uniek verstevigend polymeer, dat de wimperschubjes langdurig sluit en glad strijkt. De wimpers worden versterkt en geherstructureerd tot aan de punten. De kleur hecht zich hierdoor gelijkmatig over de hele lengte, voor een maximaal verlengend effect.

Resultaat; Deze mascara is speciaal ontworpen voor mensen met gevoelige ogen en lensdragers. Dit merk je dan ook meteen aan de substantie van de mascara. Hij droogt enorm snel en is heel prettig aan te brengen. De combinatie van de perfect vorm gegeven borstel en goede mascara substantie zorgt voor prachtig gesepareerde en echt verlengde wimpers. De ‘gekrulde’ borstel is mooi slank in formaat en loopt precies met de wimperrand mee. Dit zorgt voor makkelijk aanbrengen.

Het pigment is goed en de mascara is dan ook mooi zwart van kleur. Het is een perfecte mascara voor mensen die een natuurlijke oogopslag willen, met verlengde wimpers. Ik hoop dat ze in de toekomst een volume variant zullen uitbrengen, want het is echt een goede mascara.

De verpakking is mooi tijdloos en simpel zwart glanzend wat goed bij het merk past. De prijs kwaliteit verhouding vind ik meer dan goed.

Sisley Phyto Ultra Stretch Mascara

Prijs indicatie; € 41,50

Belofte; Een mascara die krult, verlengt én de wimpers versterkt. Voor een echt vals wimpereffect. Het borsteltje bestaat uit verschillend vormgegeven nylonvezels, waardoor de wimperharen gekamd worden en een voller volume krijgen. De perfecte combinatie van hoge kwaliteit formule en high-tech borstel, voor vlekkeloze wimpers en langdurig de make-up te houden. De perfecte combinatie van hoge kwaliteit formule en high-tech borstel, voor vlekkeloze wimpers en langdurig de make-up te houden.
Voor een weergaloze sexy  ‘red carpet’ look.

Resultaat; Het eerste wat op valt als je de borstel uit de houder haalt, is zijn mooie zandloperachtige vorm en dat er meteen vrij veel product aan de borstel blijft zitten. Je zou hierdoor kunnen denken dat deze mascara zal gaan klonteren. Dit is echter niet het geval. Wanneer je hem aanbrengt verspreidt hij namelijk meteen een mooie laag mascara over de wimpers en zorgt hij voor mooie verlengde en goed gesepareerde wimpers.

Hij heeft dan ook een perfecte dekkingskracht en is mooi van pigment. Kortom, deze mascara doet echt wat hij belooft.

De verpakking is tijdloos en sexy in metallic zilver. Hoewel ik het een fantastische mascara vind, is voor mij de prijs wel aan de hoge kant.

Pupa Diva’s Lashes Mascara

Prijs indicatie; € 15,90

Belofte; Ongekend volumegevend effect. Geeft perfect gevormde en gekamde wimpers. De wimpers worden één voor één “gefilmd”. Zwarte microkorreltjes van cellulose verdikken de wimpers zonder hen zwaarder te maken. Was en plastificerende elementen verzekeren een mascara zonder klontjes. Exclusieve grote applicator.

Resultaat; Deze mascara geeft intens veel volume aan je wimpers. Dit komt mede door de extra grote borstel. Toch kan dit ook een valkuil zijn: niet iedere gebruiker kan met zo’n grote borstel omgaan. Secuur mascara aanbrengen kan hiermee ook heel lastig zijn.

Ondanks het volume, blijven de wimpers mooi gesepareerd en beschikt de substantie over voldoende dekkingskracht. Het pigment is echter iets aan de grijze kant voor een zwarte mascara.

De prijs kwaliteit verhouding is meer dan goed, deze mascara geeft echt volume.

Collistar Design Extension Mascara

Prijs indicatie; 23,90

Belofte; Collistar brengt een revolutie in oogmake-up teweeg met de lancering van deze innovatieve mascara met Lash Pulp Complex®, dat direct optimaal volume biedt en een geleidelijke fysiologische verdikking van de wimpers. Daarnaast worden de wimpers heerlijk lang, gekruld en perfect gevormd. Kortom, met het nieuwe Mascara Design® reiken jouw wimpers tot ongekende hoogte en transformeren je ogen tot echte blikvangers!

Resultaat; Deze mascara maakt deel uit van een nieuwe generatie mascara’s die een dubbele werking heeft. Hij werkt zowel verlengend als volume gevend. Maar collistar doet er zelfs een schepje boven op met de belofte de wimpers na 30 dagen 28% voller te maken. Op het eerste gezicht lijkt deze mascara echt te doen wat hij belooft. Of hij na 30 dagen ook echt mijn wimpers met 28% voller heeft gemaakt, laat ik jullie nog graag weten.

De mascara beschikt over een goede borstel en in combinatie met de substantie, die over kleine microscopische fibers beschikt, zorgt dit echt voor een prachtig volume. De dekkingskracht is perfect en het pigment is mooi zwart.

De verpakking is prachtig hoogglans zwart met gouden accenten en geeft een luxe uitstraling. De prijs kwaliteit verhouding vind ik dan ook goed.

Tot slot: hoe zit het met het afgeven van de mascara op de huid? Veel vrouwen hebben hier immers snel last van….

Liselotte reageert:

De mascara van La Roche-Posay droogde echt heel snel en goed. Je kunt echt merken dat hij gemaakt is voor gevoelige ogen. Verder weet ik dat de mascara’s van Maybelline, Chanel en e.l.f (voornamelijk ook de waterproofversie van de laatste) heel goed en snel drogen en dus niet snel zullen afgeven. Natuurlijk heeft het afgeven op de huid ook te maken met de hoeveelheid talg die de huid afscheidt, en dat is individueel bepaald. De Rimmel mascara was extreem nat en had veel tijd nodig om te drogen. Verder moeten volume mascara’s van Collistar, Sisley en Pupa langere tijd drogen omdat je nu eenmaal meer substantie aanbrengt voor dat gewenste volume effect.

Wil je meer weten wie make-upexpert Liselotte van Saarloos is? Lees hier haar pagina.

Lees ook