Een verfijnde, niet plakkerige crème

04:34 - 02:44
luistertijd 04:34 - leestijd 02:44

Shiseido Men Total Revitalizer

Op het gebied van gezichtsverzorging is Shiseido voor mij toch altijd wel de Rolls Royce geweest. Zo dacht ik bijvoorbeeld dat er tussen de verschillende face washs geen verschil kon zijn….totdat ik een keer die van Shiseido probeerde. Die was werkelijk fantastisch! Zelfs daarin wist Shiseido zich fenomenaal van andere merken te onderscheiden. De Total Revitalizer kende ik van een proefje en smaakte gelijk naar meer om de crème eens goed te gaan testen.

Alvorens ik de crème gebruik scrub ik mijn gezicht zodat alle oneffenheden en dode huidcellen worden verwijderd waardoor de crème beter kan intrekken. Sowieso zouden mannen vaker hun gezicht moeten scrubben want hierdoor blijft de huid in haar meest pure vorm over en voelt ze superglad aan.

Zuinig en niet plakkerig

Mijn eerste reactie bij het openen van de half ronde glazen pot is; “ Hmm… daar zit niet zoveel inhoud in voor die prijs”. Die 50ml. zal veel moeten gaan goedmaken! Het verbaasd me overigens wel hoe verbluffend weinig je nodig hebt om je hele gezicht ermee te kunnen smeren. Want de hoeveelheid crème die achterbleef op het plastic beschermlaagje van de het potje was meer dan genoeg voor mijn hele gezicht! Ook nadat ik de crème meerdere malen gebruik, zijn slechts een paar vingertoppen genoeg voor je hele gezicht. Er blijft een flinterdun en zacht laagje (niet plakkerig!) achter op de huid wat echt superlekker zacht aanvoelt ( misschien voor de gemiddelde man wellicht iets té glimmend).

Tintelend gevoel

Niet alleen de eerste keer dat ik de crème opbracht kreeg ik een tintelend gevoel op mijn huid maar ook nog een aantal keren daarna. Is dit de claim van Shiseido dat “ deze effectieve crème de vermoeide huid energie geeft en de natuurlijke kracht maximaliseert om haar vitaliteit te behouden”? De Total Revitalizer bevat het exclusieve “Damage Defense Complex” die de huid voorziet van voedingsstoffen waardoor ze beter weerstand biedt tegen de zichtbare tekenen van tijd. Jammer dat dit geheime wapen niet specifieker in de papieren bijlage wordt verklaard qua samenstelling. Slechts een “ dynamische combinatie van ingrediënten waarop patent is aangevraagd” geven ze hierover prijs. Wellicht schuilt in dit Damage Defense Complex wel de reden van het prijzige prijskaartje maar zeker weten doe ik het niet.

Wat zit erin?

Overigens worden alle overige ingrediënten alleen vermeld via een zilveren sticker op de witte verpakking maar in zulke kleine letters dat een vergrootglas nodig is. Kiehl’s is hierin voor mij een van de weinige cosmeticamerken die wel duidelijk op de verpakking haar ingrediënten vermeld. Met moeite ontcijfer ik bijvoorbeeld Citric Acid (= Citroenzuur) dat  gebruikt wordt in producten voor persoonlijke verzorging om de zuurgraad aan te passen. De toegevoegde Benzyl Benzoate ( een verkregen derivaat uit o.a. petroleum) wordt gebruikt als conserveringsmiddel.

Bernardo concludeert:

Ik ben verkocht, want de claim dat de huid onmiddellijk beter aanvoelt na het aanbrengen van de crème klopt. Ook de subtiele frisse oceaangeur draagt hieraan bij. Ik ben ervan overtuigd dat regelmatig gebruik ervan de helderheid van huid zal verbeteren. Shiseido raadt dan ook aan om de Total Revitalizer zowel ’s morgens ( na het scheren) als ’s avonds aan te brengen.

Ik vraag me wel af of de gemiddelde man 70 euro aan een crème zal uitgeven. Het is een hele investering als er zoveel andere (beduidend goedkopere) merken zijn. Maar deze dure crème is eigenlijk net als wijn; ook daar begin je langzaam mee te experimenteren en ga je van goedkoop naar steeds duurder.

Dus voor al die doorgewinterde mannen die de Men Expert en Nivea For Men producten zijn ontgroeid en een stap hoger willen gaan, is Shiseido wellicht voor hen de nieuwe Chardonnay! Want de Total Revitalizer is niet zomaar een crème die je eventjes “pats boem”  op je gezicht smeert. Nee…net als een goede wijn neem je er uitgebreid de tijd voor om hem goed te kunnen savoureren. En daarom verbaasd het me ook niks dat veel mannen inmiddels deze crème hebben ontdekt. Het is namelijk wel het best verkochte gezichtsverzorgingsproduct binnen de Shiseido Men herenlijn!

Lees ook