Geteste producten Gezicht Zon

Babs test Dior Capture Totale Solaire Soin Anti-Age Global Multi-protecteur

Omdat ik ook nog bezig was met een pigmentcorrigerende dagcrème, moest ik van BeautyJournaal overdag een hoogwaardige zonnecrème op mijn huid smeren, als extra bescherming. Dat de keuze viel op Dior Capture Totale Solaire Soin Anti-Age Global Multi-protecteur, had ik niet durven dromen. Dit serieus kostbare product zou niet binnen mijn budget passen, dus ik had, zoals Tim Gunn van o.a.Project Runway vaak zegt, direct al het ”WAUW” gevoel.

Het doosje straalt een en al luxe uit en ben hierdoor al bijna overtuigd van de werking. Maar eerlijk is eerlijk, ik zal het objectief testen.

Ter informatie:

Christian Dior maakt uitsluitend luxe, trendsettende en modieuze schoonheidsproducten, van door de catwalk geïnspireerde cosmetica tot zeer vooruitstrevende huidverzorging en tijdloze geuren. Het is deze magische mix van Couture en Cosmetica, die niet alleen aantrekkingskracht uitoefent op wereldsterren en supermodellen, maar die ook het imago van Dior als een van de meest ongeëvenaarde beautymerken ter wereld heeft gecreëerd. Dior meldt dat iedere 5 seconde een product van de Capture-lijn wereldwijd wordt verkocht.

De Dior Capture Totale lijn is:

De 1e multibeschermende globale anti-aging verzorging van Dior die de huid tijdens het zonnen volledig beschermt. De huid blijft glad, stevig en helder. Het verschijnen van rimpels en vlekken wordt vertraagd.

De Dior Capture Totale lijn bevat volgens de bijsluiter 3 belangrijke ingrediënten:

 •  Het Alpha-Longoza complex, dit primaire ingrediënt is alleen te vinden in Madagaskar, zo lees ik. Het unieke complex is toegevoegd om te helpen bij de productie van collageen en nieuwe huidcellen.
 • Aminolunine, een complex met eiwitten die het oxidatieproces vertraagt en de huid herstelt. 
 • Centuline, stimuleert de aanmaak van sirtuines, dat zijn eiwitten die de genen kunnen aansporen om de levensduur van cellen te verlengen. Zie hierover ook het artikel op Beautyjournaal. Door deze 3 belangrijke bestanddelen worden zichtbare tekenen van veroudering van de huid gecorrigeerd en ziet de huid er weer stralend uit.

Er zijn 3 producten ontwikkeld in de Capture Totale Solaire:

 • Anti-Age Global Activateur de Hale
 • Soin Uniformisant Anti-Taches SPF 50…
 • Anti-Age Global Multi-protecteur SPF 20,

Deze laatste mag ik onder de loep nemen:-)

Dior belooft de huid stevig, glad en stralend te maken. Het ontstaan van vlekken en rimpels worden vertraagd en ja, de crème beschermd tegen de zon.

De test….

De crème zit in een tube met een pompje en met 2 keer klikken heb ik genoeg om mijn hele gezicht in te smeren. De crème is wat dik qua structuur en voelt wat korrelig aan, maar versmelt heerlijk op mijn huid en geeft een matte, egale teint. Mijn huid ziet er direct mooi verzorgd uit en heeft een mooie glow. De geur, die mij aan mango doet denken, is prettig.

Hoe test je een zonneproduct? Wel of niet in de zon zitten? Of juist wel in de zon zitten en dan afwachten hoe lang het duurt voordat je een kleurtje krijgt of dat je verbrandt? Ik heb geen idee, dus ik heb maar besloten om hetzelfde te doen wat ik normaal ook doe. Dus wel in de zon lopen, fietsen en de dingen doen die je nu eenmaal moet doen, maar niet gaan liggen zonnebaden. Dat doe ik nooit en heb ik nu daarom ook niet gedaan. Hoewel we de laatste weken verwend zijn met redelijk veel zon en ik heb trouw iedere dag Dior Anti-Age Global Multi Protector gebruikt. Ik ben niet bruiner geworden, wat ik voor mijn gezicht niet erg vind, hoewel mijn armen en benen best een kleurtje kunnen gebruiken. Dat staat zoveel leuker onder een zomerjurkje.

 Babs concludeert:

De belofte van Dior dat de crème mijn huid steviger zal maken, kan ik niet onderschrijven omdat ik de crème hiervoor eenvoudig te kort in gebruik heb. Wel moet ik zeggen dat mijn huid er na gebruik er stralend (die glow hè?) en glad uitziet. En voor wat betreft de bescherming tegen de zon: vanwege de SPF20, waardoor huidveroudering afgeremd wordt, doet de Dior Anti-Age Multi-protecteur dat sowieso.

Maar het mooiste aan het product vind ik de mooie egale teint die mijn huid krijgt, zonder dat zij gaat glanzen. De teint wordt onmiddellijk perfect homogeen. Het lijkt wel alsof deze stralende teint van binnenuit komt!

En daar word ik vrolijk van! 

 • Eigenschap: SPF, Anti-Age
 • Type huid: Rijpere huid

Voor en tijdens het zonnen royaal aanbrengen op gezicht en hals en vervolgens telkens om de twee uur opnieuw aanbrengen. Prijs: 50 ml 105 euro.

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

7 reacties

 • @ Debbie,stralend zonder een vettige glans, mooi he!
  Ik zag toevallig jouw reactie staan op de hoofdpagina van Beautyjournaal, vandaar de “late reactie”…normaal gesproken krijg ik mail als er een reactie is…laatst scheen iemand mij ook wat verzonden te hebben, maar kwam niet binnen op mijn pc.
  Debbie of Rona, kan je als test nog iets hieronder posten?
  Kan ik kijken of hij aankomt..moet er niet aan denken dat er iets niet met mijn inbox aan de hand is 🙁 wil niets missen..

 • Klinkt als een heerlijk product! Ik kan me voorstellen dat je er zuinig mee omspringt vanwege de hoge prijs. Wel fijn dat je huid er zo mooi van gaat stralen!

 • @Dank je Rona! Voor de mooie glow doe ik heel zuinig met de Dior, ik heb nog wat over die ik voor speciale gelegenheden bewaar. Momenteel smeer ik factor 50 van een ander/goedkoper merk 🙂

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.