Cosmetische dermatologie Expert redactie Expertadvies Gezicht Huidzorg Rimpels en slapte Voor hem

Expertvraag: hoe goed is zuurstofbehandeling voor je huid

Beste Mardge,

Ik las onlangs iets over zuurstofbehandelingen voor de huid en nu vraag ik me af hoe werkzaam dit is en of het resultaat ook blijvend is?

Een lezeres

 

 

Huidexpert Mardge Pascaud laat weten:

Beste lezeres,

Er zijn een aantal merken in ons land die zuurstofbehandelingen aanbieden. Bij dit soort behandelingen wordt er onder hoge druk zuurstof over de huid gespoten. oms wordt er gewerkt met inhallatie, dus dat je zuurstof inademt via een kapje. Het doel hiervan is dat je een betere huidconditie krijgt en het zou huidveroudering tegengaan.

Zelf ben ik van mening dat het resultaat van korte duur is. Meteen na de ehandeling met zuurstof ziet de huid er fris uit, maar is dat niet ook zo als we even lekker naar buiten gaan om een frisse neus te halen…?

Echter moeten we er ook aan denken dat zuurstof een bron is van veroudering. Zuurstof geeft oxidatie. Ik noem het zelf gewoon ‘roesten’, dan snapt iemand waar we het over hebben. Die oxidatie vindt ook plaats in de cellen en dus ook in de huid, op langere termijn betekent dit veroudering.

Ter verduidelijking geef ik als voorbeeld mensen die veel sporten. Als je veel sport verbruik je meer zuurstof. Je verbrandingsoven wordt meer opgestookt en daardoor heb je dan meer vrije radicalen ( agressieve zuurstof deeltjes) in je lichaam.  Als je dit niet zou ondervangen door een evenredige hoeveelheid tegenhangers van die vrije radicalen te gebruiken dan zal je lichaam sneller ‘op’ zijn. De tegenhangers noemen we anti-oxidanten en kunnen als voedingssupplement gebruikt worden.

Ik ben persoonlijk dus geen voorstander van zuurstofbehandeling in de salon. Als je er toch voor kiest zorg er dan voor dat je ook voldoende anti-oxidanten inneemt.

Hartelijke groet, Mardge Pascaud

Heb jij ook een vraag voor onze huiddeskundige Mardge Pascaud? Stuur hem via het  contactformulier ovv Mardge.

Lees hieronder meer Q & A’s met Mardge Pascaud.

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

27 reacties

 • Het is mijn mening…En ik zeg ook niet dat deze firma verkeerd is. Alleen heb ik mijn ervaring hier op deze site gezet. Ik wil geen firma s afbreken en ook geen reclame voor een firma maken.
  Beste Monique, door de dolle wereld van de schoonheid heen. Ben ik overtuigd van de micro dermabrasie. Als deze behandeling niet als 10 x kuur word aangeboden maar regelmatig wordt gedaan in afstanden van een maand heb je na langere tijd een echte verbetering die wel houd. Deze samen met een goed uigevoerde zuurstof behandeling. Is voor mij de behandeling! daar deze behandeling die de huid een goede oppepper geeft en ook op lange termijn goede resultaten geeft. Ook ervaring.
  De zuurstof behandelingen.. Daar de cel zuurstof nodig heeft . Dat deze behandeling ook met zorg moet worden uitgevoerd en niet te lang en niet te vaak. Daarbij doe ik de huid na de zuurstof behandeling insluizen met vitamine C. Dit voorkomt dat er inderdaad de vrije radicalen de overhand nemen. Ik geef de zuurstof behandeling met de infusion { pistool onder druk) Daarbij doe ik Hyaluronzuur en collageengel op de huid.
  Ook weten de meesten niet dat het geen zin heeft om alleen Hyaluronzuur te gebruiken. Deze werkt alleen met voldoende collageen in de huid.
  Zo als we weten kunnen niet alle werkstoffen in de huid worden gevoerd. Dit is te gevaarlijk. Wij als schoonheidsspecialiste moeten de huid verbeteren en helaas geeft het nog geen echt middel dat wij kunnen gebruiken voor een rimpel weg te krijgen. Alles word er aangeboden Maar mijn motto.. schoenmaker blijf bij je leest.
  Als schoonheidsspecialiste moeten wij kijken dat de huid verbeterd. En als de behandelingen niet goed worden uitgevoerd.. wat vaak het geval is.. Denk maar aan het electrische ontharen met alle litekentjes van dien. Moeten we de verantwoording nemen en niet de gekste dingen doen die wel verkeerd kunnen gaan. Wij zijn huid verbeteraars en we moeten geen dokter spelen die met naalden en met de gekste dingen proberen een rimpel weg te krijgen.
  Als dit echt bestond (zonder arts) zouden alle schoonheidsspecialisten een rimpellose gladde huid hebben zijn.
  Veel huidproblemen komen ook door hormoon afwijkingen, wat niet of nauwelijks word gecheckt. Daar het in de regel vaak om hele kleine hormoon afwijkingen gaat. Maar wel huid problemen veroorzaakt. Van acne in alle vormen tot rimpels. Daarbij kunnen we kijken naar vrouwen die in de overgang komen.
  Ook kunnen lichamelijke klachten de oorzaak zijn. Dat is wat we moeten uitzoeken..
  Hierbij zeg ik nogmaals dat het mijn mening en ervaring is.
  Ook heb ik geen voorkeur voor een firma daar de produkten nagenoeg allemaal van goede kwaliteit zijn wat er wordt aangeboden.
  Het is aan ons schoonheidsspecialisten deze goed en verantwoord te gebruiken.

 • wat een onzin, ik werk al jaren met Pascaud en ben zeer tevreden. je bent ook niet gelijk huidverjongings specialiste als je de opleiding af hebt maar dat word je met de jaren. je gaat zien wat wel mogelijk is en wat niet en hoe je moet combineren. als je dat zelf allemaal niet hebt gehad en alleen maar slechte resultaten had dan ben je ook geen specialiste. ik bedoel dus dat je dan geen inzicht hebt en geen idee hebt waar je mee bezig bent. groetjes en succes

 • hio alice, is het niet zo dat skinjetting (ervan uitgaande dat het wel goed wordt uitgevoerd) een langduriger effect geeft dan een zuurstof behandeling? ik heb zelf altijd begrepen dat het vrijwel onmiddellijk resultaat geeft, maar dat dit niet langer dan een dag, of twee dagen aanhoudt.
  en wat is jouw mening over de hoeveelheid vrije radicalen die erbij vrij komen?

  ik ga hier even niet meer verder in op de mening van pascaud, ik vind het interessanter om te weten hoe jij tegen de verschillen in deze behandelingen aankijkt, en wat volgens jou pleit voor zuurstofbehandelingen?

  tot slot: geef je ze zelf ook?

 • Dat was in de cursus gebeurt, daar hebben we op elkaar geoefend en toen liet Mardge zien dat er nog een betere techniek was en die noemde ze Skin Smoothing. Koste ook weer een hele hoop geld….Dus rimpel dieper en niet weg.
  Verder heb ik er niets meer aan gedaan en ben helaas van Hun technieken niet overtuigd.
  Alleen moet de firma niet op anderen technieken die minder gevaarlijk zijn afgeven….
  Hiermee even.. zit al 30 jaar in het vak….en heb al heel wat cursussen gevolgd….de zuurstof geeft de huid een heel fris aanzien.

 • hoi alice, ik begrijp dat je na bioskin jetting een litteken op je bovenlip hebt overgehouden? heb je dat ook aangekaard bij je behandelaarster?

 • Tja, makkelijk om anderen er onderuit te halen.
  Even kijken 4000 gulden betaald voor een cursus van 1,5 dag en een ijzer stangetje waar je een naald op kunt zetten??
  Naam.. Skin Jetting… helaas het rimpeltje van de boven lip is veranderd in een litteken.Dan spreken over verkeerd gebruik?.. daarvoor is toch een cursus..En nu de super dure koud/ soft laser behandelingen??? Die zogenaamd wel werken???…
  Nee met zulke zelf verrijkende firma s die de zo genaamde waarheid in pacht hebben doe ik liever geen zaken meer..

  Dan toch maar liever zuurstof behandelingen.
  Groetjes Alice

 • Als leverancier van de originele zuurstofapparatuur Nora Bode OXYjet, bekend om zijn gepatenteerd zuurstofdruksysteem zonder naalden mijn reactie:

  Zoals iedereen weet is ons bestaan en functioneren afhankelijk van zuurstof. Zuurstof is een onderdeel van lucht, die om te functioneren zich bindt aan andere stoffen zoals afvalstoffen, vervuiling, ozon, etc.. Door deze verbinding krijg je een oxidatieproces.

  Onlangs is op de universiteit in Leiden een eiwit ontdekt dat in de buitenste huidlaag, als anti oxidant werkt en schadelijke zuurstof zelf uitschakelt.

  Onze apparatuur is voorzien een medische concentrator dat betekent dat wij werken met pure zuurstof 96 – 98% van medicinale kwaliteit.

  Nora Bode is sinds 1986 de pionier en producent op het gebied van zuurstofbehandelingen en heeft een gepatenteerd zuurstofdruksysteem ontwikkeld. Met ons unique systeem kunnen wij actieve serums voorzien van anti-oxidanten, vit A, C en E, hyaluronzuur etc. en in 1`min in de basaalcellenlaag insluizen. Onze methode is afgeleid van het vaccinapparaat op zuurstof. En zelfs artsen geven aan dat onze druk de enige methode is waarbij stoffen in de huid kunnen komen. Met zuurstofspray krijg je alleen een oppervlakkige hydratatie.

  Het mitochrondrin van een huidcel heeft zuurstof nodig om energie aan te maken om nieuwe huidcellen te vormen. Door deze methode kunnen wij een zeer actieve bijdrage voor herstel van de huid en een stimulatie van huidfuncties die verminderen van binnenuit terug geven.

  Zelf geef je aan dat zuurstof en voeding nodig is om de huid te verbeteren!!!!

  Willen we niet allemaal het zelfde: De huid zonder snijden of injectie te verbeteren.

 • Hallo lezers,

  Waarom zoveel geld uitgeven aan behandelingen die ECHT NIET werken. Gewoon niet roken, minder koffie en drank. Helpt beter dan die behandelingen. Echt!

 • Ja Marina ik heb zelf ervaring met deze behandeling en spreek uit ervaring dus. Als je goed leest schrijf ik dit ook.
  Zeker maakt dat uit wat het werk heeft gedaan. Als je volledig rimpelloos bent daar moet ik echt om lachen.

 • @Margret Nee, niet overdreven, mijn gezicht is nu volledig rimpelloos. Tenzij ik lach, en dat doe ik heel vaak!

  Waarom vind je de reactie van @Astrid onprofessioneel? Ik vermoed dat Mardge van harte welkom is bij Astrid om de behandeling te ondergaan. Misschien wil Mardge hier niet op ingaan? Maar dat kunnen wij beide niet weten omdat we aannames maken die we niet kunnen maken omdat we de feiten niet kennen…

  En wat maakt het uit of het serum of de zuurstof het werk doet? Als het voor jou een voldaan gevoel geeft, dan is dat toch prima?

  Misschien is het handiger na te denken voordat je iets typt en niet uit te gaan van vermoedens… Heb je zelf ervaring met deze behandeling? want dan is het zinnig om een reactie te plaatsen.

  Groeten en een fijne dag!
  Marina

 • Astrid ik vind dat je zeer onprofessioneel reageert door je collega af te kraken. Als jouw apparaat zo goed zou werken dan zou ik zoiets hebben van : kom maar en onderga het zelf maar ipv op deze manier te communiceren.

  Franklin, er worden ook producten gebruikt, ligt het dan aan het product of de zuurstof? Als je voorheen niets gebruikt dan lijkt mij elk middel te werken of het nu zuurstof is of een ander apparaat of een goed product.

  Marina, je bent volledig rimpelloos geworden? Is dat niet een beetje overdreven?

 • Ik ben het helemaal met je eens Mardge. Zuurstof behandelingen zijn “gebakken lucht”. Heb er zelf een hele kuur van gehad en het resultaat was nul. Veel beloftes afgegeven maar heb nog nooit zo’n slecht resultaat gehad. Het was een blauw apparaat kan ik me nog herinneren. De vraag die ik mezelf stel, is daar wel zuurstof uit gekomen want zover ik weet worden deze apparaten alleen zinvol ingezet bij de medische wereld.

 • Dus als ik zorg dat ik op tijd een frisse neus haal en af toe eens op mijn kop ga staan zijn anti aging behandelingen overbodig geworden?

 • waar ik het absoluut het niet mee eens ben is: Als ik op mijn kop ga staan, is mijn gezichtshuid ook lekker doorbloed. Het zelfde mooie effect krijg je met de L3 laser.
  Ook het geven van energie (=warmte) aan de huid, kan veroudering opwekken. dit is hoe het echt zit: De L3 of Pascaudlite is een niet invasieve laser. Deze vorm van laserbehandeling werkt niet met hitte en kan dus ook geen schade aan de huid toe brengen (koudlaser).Het effect van deze lichtenergie begint op het cellulair niveau en geeft een bio-stimulatie binnen in de lichaamscellen. De mitochondrieën van de cellen (de “energiefabriekjes”) worden gestimuleerd tot de aanmaak van ATP (adenosinetrifosfaat), de energiedrager van de cel.

  Bij een tekort aan, of een verstoring van de celenergie, ontstaan er diverse huidproblemen zoals een voortijdige veroudering, verslapping en rimpelvorming, maar ook pukkels/puistjes of vaatproblemen.

  De bio-stimulatie door L3 of
  pauscoaudlite energie zorgt voor een versnelling van de stofwisseling waardoor zuurstof en voeding beter kunnen worden opgenomen en afvalstoffen beter kunnen worden afgevoerd. Hierdoor zijn de fibroblasten in de huid ook in staat om weer nieuw collageen en elastine aan te maken. Het gevolg is een perfecte regeneratie van de gehele huid.Dus… daarbij heb je energie nodig in de cellen om überhaupt een huidverjonging te krijgen. Heb je dit niet dan kan je (bv) op je kop gaan staan, zuurstofbehandeling, laseren of wat dan ook maar de resultaten zullen uitblijven. energie in de cellen (wat bv de L3 doet ) is het belangrijkste wat er is. maar om dat nu te gaan vergelijken met op de kop gaan staan ………
  nu vraag ik me af hoe diep het serum van de de zuurstof behandeling eigenlijk komt, is het een tijdelijke (enkele dagen) oplossing om de bovenste huid lagen te hydrateren door insluizen maar dan met zuurstof ? dat doet een ultrasound toch ook ?

  Het is een esthetische laser met monochromatisch en coherent laserlicht met een vaste golflengte van 905 nm (=nanometer). Deze behandeling is 100% veilig. Het veilige, geconcentreerde licht kan diep in alle lagen van de huid en het spierweefsel doordringen.

 • @ Astrid, als IC verpleegkundige heb ik geleerd dat zuurstof toedienen zeker een toxisch niveau heeft! In het ziekenhuis wordt zuurstoftoediening en het effect daarvan gecontroleerd door o.a. bloedafnames en via een infra-rood meter (pulse oxi meter) hoe het bloed verzadigd is. Het wordt alleen toegediend als het echt nodig is. Topsporters nemen echt anti oxidanten, de vrije radicalen die vrij komen bij verzuring door extreme inspanning en omstandigheden hebben ze nodig voor herstel. Zuurstof nemen zij alleen als zij op grote hoogte inspanning leveren om de luchtdruk een handje te helpen. ze zouden beter een transfusie kunnen nemen om meer hemoglobine te krijgen wat in het lichaam de zuurstof-transporter is. Maar, ja dat is doping…
  Ik heb geen idee hoeveel procent zuurstof jullie via de airbrush methode geven, dat vraag ik me af want zuurstof is behoorlijk uitdrogend vooral voor slijmvliezen. Hyaluron is een vochtvasthouder, wat jullie dan gebruiken. Mijn gedachte is dan, is het niet water naar de zee dragen?

 • Het afgelopen jaar heb ik een behandeling met DermaOxy ondergaan waarbij een serum dmv zuurstof in mijn huis werd gebracht. Ik ben aan de behandeling begonnen omdat ik vond dat mijn huid de laatste jaren vaal en futloos leek.
  Na de behandeling van 6 weken ga ik nu 1 keer in de 6 weken nog een keer langs en voor mij is het duidelijk te zien dat mn huid er nu nog steeds frisser uitziet dan de periode voor de behandling. Inmiddels hebben een aantal collega’s van mij uit het artiesten vak dezelde ervaring met deze behandeling. Ik ben geen expert maar bij mij is het zien is geloven en dat is precies wat er is gebeurd.

 • Door Beautyjournaal word ik gevraagd MIJN mening te geven over een onderwerp. Ik realiseer me dan ook dat er genoeg mensen zijn die er anders over kunnen denken. Dat komt een discussie ten goede lijkt me. Ik vind de behandeling van zieke mensen een totaal ander onderwerp dan preventie van te snelle huidveroudering. Op ieder gebied zullen er voor- en tegenstanders zijn. Het is absoluut niet mijn bedoeling jullie business te benadelen en dat zal ook zeker niet gebeuren als er voldoende ervaring c.q bewijzen zijn dat zuurstofbehandelingen op termijn meer positieve dan negatieve effecten hebben voor de huid.

  Hartelijke groeten, Mardge

 • Jammer vind ik het, dat als je als ‘expert’ aangeschreven staat, je dan in bovenstaande rubriek ‘Expertvraag’ je je op deze manier onprofessioneel uitlaat. Om te beginnen schrijf je dat er onder hoge druk zuurstof over de huid wordt gespoten. Als je je echt had verdiept, dan weet je, dat dit in combinatie met een serum gebeurd. Ik ben het met je eens, dat als je zuurstof over de huid heen sprayt, er niks gebeurd. Maar het blijkt uit je reactie, dat je nog nooit een zuurstof behandeling hebt ondergaan.
  Door middel van een airbrush, wordt er een hoogwaardig serum (bijv. Hyaluronzuur) op de huid gesprayd. Onder hoge druk. Hierdoor vallen de ingrediënten in kleinere deeltjes uiteen. Daardoor kunnen ze dieper in de huid komen. Vervolgens gaan we met diezelfde airbrush 1mm boven de huid (en de praktijk leert ons dat het ‘op’ de huid / over de huid is) het serum inwerken met zuurstof (ook hoge druk) waardoor het serum als het ware in de huid ‘geperst’ wordt. We hebben het over de duur van 1 seconde dat er zuurstof op de huid terecht komt. Hoe kan 1 seconde zuurstof een oxidatie geven?
  En als dat nog niet overtuigend genoeg is: in het serum zitten genoeg anti-oxidanten om die ene seconde zuurstof op te vangen.
  Dan stel je, dat als je naar buiten gaat, je er ook lekker fris uit ziet. Ja, ik weet nog wel 100 behandelingen in de salon, waarna je er fris uit ziet. Maar hoe weten we of dit voor even is, of voor lange termijn?
  Als ik op mijn kop ga staan, is mijn gezichtshuid ook lekker doorbloed. Het zelfde mooie effect krijg je met de L3 laser.
  Ook het geven van energie (=warmte) aan de huid, kan veroudering opwekken. Ook het gebruik van een gouden naaldje om een adertje weg te branden, maakt een microscopisch littekentje in de huid en geeft ook al is het maar 1 seconde, warmte af aan de huid. Dan zouden we na iedere behandeling die we in de salon doen, een bom aan anti-oxidanten in moeten nemen, niet waar? Want alles gaat uiteindelijk ‘oxideren’. Ook het microscopische littekentje.

  Als zuurstof zo slecht zou zijn, waarom worden mensen met ernstige ziektes dan aan het zuurstof gelegd? Zou het niet een ongelooflijke schade aan de longen veroorzaken, volgens bovenstaande uitlatingen? Zouden mensen dan niet overlijden aan de gevolgen van zuurstofinhalatie? En zouden niet alle Topsporters hartstikke dood zijn inmiddels? (want denk je dat die allemaal even gezond leven en anti oxidanten nuttigen?)
  Enfin, ik kan nog uren vertellen over zuurstoftherapie maar voor nu hou ik het hierbij, want:
  Ik ben in ieder geval blij, als schoonheidsspecialiste en als leverancier, dat ik het niet nodig heb om over andere bedrijven / behandelingen / producten op deze amateuristische manier te schrijven. En al helemaal niet als ik niet zelf ervaren heb wat het inhoudt.

  Vriendelijke groet,
  Astrid Bruurmijn en Leon Baars, leveranciers van dermaOXY, IPL en laser apparatuur

 • Wat jammer, dat u deze vraag maar eenzijdig beantwoord.

  Ik ben zelf van mening, na het ondergaan van deze behandelingen, dat mijn huid veel rustiger, mooier en rimpelloos is geworden. Ook nu na enkele maanden nog.

  Uw vergelijking met gewoon naar buiten gaan vind ik ook niet relevant. In de buitenlucht zitten zoveel stoffen en zoveel vuiligheden waarvan we weten dat deze niet goed zijn voor de huid. Niet vergelijkbaar met de schone zuurstof die voor deze behandelingen wordt gebruikt, mijn inziens.

  Ik ben een zeer tevreden gebruiker van deze behandeling en zal dit zeker ook blijven.

Reageren