Beste Mardge, Ik las onlangs iets over zuurstofbehandelingen voor de huid en nu vraag ik me af hoe werkzaam dit is en of het resultaat ook blijvend is? Een lezeres     Huidexpert Mardge Pascaud laat weten: Beste lezeres, Er zijn een aantal merken in ons land die zuurstofbehandelingen aanbieden. Bij dit soort behandelingen wordt […]

02:09 - 01:17
luistertijd 02:09 - leestijd 01:17

Beste Mardge,

Ik las onlangs iets over zuurstofbehandelingen voor de huid en nu vraag ik me af hoe werkzaam dit is en of het resultaat ook blijvend is?

Een lezeres

 

 

Huidexpert Mardge Pascaud laat weten:

Beste lezeres,

Er zijn een aantal merken in ons land die zuurstofbehandelingen aanbieden. Bij dit soort behandelingen wordt er onder hoge druk zuurstof over de huid gespoten. oms wordt er gewerkt met inhallatie, dus dat je zuurstof inademt via een kapje. Het doel hiervan is dat je een betere huidconditie krijgt en het zou huidveroudering tegengaan.

Zelf ben ik van mening dat het resultaat van korte duur is. Meteen na de ehandeling met zuurstof ziet de huid er fris uit, maar is dat niet ook zo als we even lekker naar buiten gaan om een frisse neus te halen…?

Echter moeten we er ook aan denken dat zuurstof een bron is van veroudering. Zuurstof geeft oxidatie. Ik noem het zelf gewoon ‘roesten’, dan snapt iemand waar we het over hebben. Die oxidatie vindt ook plaats in de cellen en dus ook in de huid, op langere termijn betekent dit veroudering.

Ter verduidelijking geef ik als voorbeeld mensen die veel sporten. Als je veel sport verbruik je meer zuurstof. Je verbrandingsoven wordt meer opgestookt en daardoor heb je dan meer vrije radicalen ( agressieve zuurstof deeltjes) in je lichaam.  Als je dit niet zou ondervangen door een evenredige hoeveelheid tegenhangers van die vrije radicalen te gebruiken dan zal je lichaam sneller ‘op’ zijn. De tegenhangers noemen we anti-oxidanten en kunnen als voedingssupplement gebruikt worden.

Ik ben persoonlijk dus geen voorstander van zuurstofbehandeling in de salon. Als je er toch voor kiest zorg er dan voor dat je ook voldoende anti-oxidanten inneemt.

Hartelijke groet, Mardge Pascaud

Heb jij ook een vraag voor onze huiddeskundige Mardge Pascaud? Stuur hem via het  contactformulier ovv Mardge.

Lees hieronder meer Q & A’s met Mardge Pascaud.

Lees ook