Met voor- en nafoto’s, je staat versteld!

05:16 - 03:09
luistertijd 05:16 - leestijd 03:09

Pascaud Unolite

Al geruime tijd ben ik geïnteresseerd in huidveroudering en dan vooral in het tegengaan ervan. Nu de consumentenmarkt voor LED-apparaatjes groeiende is, is eeuwige jeugdigheid misschien wel dichterbij dan ik denk …

Ook Pascaud heeft een lichtapparaatje voor thuisgebruik op basis van LED’s (Light Emitting Diodes), de Unolite (€ 349). Er is een Unolite met blauw licht voor behandeling van acne en een Unolite met rood licht voor huidverjonging en stimulering van huidfuncties. Voor BeautyJournaal test ik de Unolite Rood.

Werking:

De Unolite Rood bestaat uit 37 krachtige LED’s die rood licht van 630 nanometer afgeven. Deze golflengte stimuleert het produceren van fibroblasten (5x sneller dan normaal) bij de aanmaak van collageen en elastine. Lees ook nog eens dit artikel erover.

De Unolite Rood belooft:
– Stimulatie van de huidfuncties
– Vermindering van fijne rimpels
– Verbetering van de huidstevigheid
– Verbetering van het aanzien van een zonbeschadigde huid
– Een gelijkmatiger huidskleur
– Vermindering van donkere kringen onder de ogen

Gebruiksaanwijzing:

De Unolite Rood is een prachtig vormgegeven, klein (17×4-5 cm), handzaam, licht, wit apparaatje met 1 drukknop (powerknop) en een ovalen (6×4 cm) LED-lichtpaneel dat beschermd wordt door een zwarte, afneembare ring. De Unolite werkt op het lichtnet en niet op batterijen. Hierdoor is de LED-intensiteit tijdens de behandeling continu, zonder terugloop. Het snoer is voldoende lang om het apparaatje vrij te hanteren. Na gebruik is de Unolite eenvoudig te reinigen met wat alcohol. De Unolite wordt geleverd met houder.

Je begint je behandeling op een schone, droge huid. Het apparaat piept iedere 3 minuten zodat je de tijdsduur van de behandeling gemakkelijk kunt controleren. Elk huidgebied (ter grootte van het lichtpaneel) moet je minstens 3 minuten behandelen. Je plaatst het lichtpaneel zacht en rechtstreeks op je huid, over het gebied heen dat je wilt behandelen. In principe kan je je gehele gezicht met de Unolite behandelen, ook je oogcontouren en kraaienpootjes (sluit daarbij wel je ogen). Plaats het lichtpaneel niet óp je oog/ oogbol (bewegende bovenste ooglid). Vermijd rechtstreeks staren in de lampjes als het apparaat aan staat. Gebruik de Unolite niet op zweren, open wonden of infecties.

De Unolite schakelt automatisch uit na 18 minuten maar je kunt hem onmiddellijk weer inschakelen als je je behandeling wilt voortzetten. De tijdsduur van de gehele behandeling is afhankelijk van wat je allemaal wilt behandelen (ik richt me op mijn voorhoofd- en fronsrimpels, kraaienpootjes, couperose1 en neus-lippen plooi). Het gehele gezicht neemt ongeveer 36 minuten in beslag. Een huidgebied te lang behandelen kan eigenlijk niet. De energie wordt op een gegeven moment niet meer door de huidcellen opgenomen en is in dat geval alleen maar verspilde energie.

Pascaud raadt twee tot drie behandelingen per week gedurende 8 weken aan. Om het volledige potentiële en cumulatieve resultaat te bereiken wordt aangeraden dat je de behandeling na deze 8 weken voortzet met 1x per week.

Dorine concludeert:

Ik vind de Unolite heel veilig in gebruik en uiterst gebruikersvriendelijk. De handleiding is eenvoudig en helder. Mijn aanvullende vragen worden snel en uitgebreid door Pascaud per e-mail beantwoord. Gevolg is dat het zowel gemakkelijk als prettig is om de Unolite-kuur gedisciplineerd 8 weken lang (3x per week 36 minuten) vol te houden (zeker omdat ik in de loop van de weken steeds duidelijker resultaat zie). Ik vind de behandeling ontspannend en compleet pijnloos.

De energie van de LED’s is koel en volgens Pascaud zacht genoeg voor alle huidtypen en alle huidskleuren. Na gebruik, voel ik een lichte, niet onprettige (maar lastig te omschrijven) “energievolle spanning” in mijn huid die na verloop van tijd langzaam wegebt. Gedurende de gehele kuur ervaar ik geen enkele negatieve bijwerking. Ook technisch gezien werkt het apparaat probleemloos.

En zie hier de foto’s van het mooie resultaat!

rechterwang voor en na

linkerwang voor en na

Gedurende de Unolite-kuur zie ik een steeds duidelijker wordende afname van mijn lijntjes en rimpels. Zowel mijn voorhoofdrimpels als ook mijn neus-lippen plooi (inclusief de lijntjes daar om heen) en kraaienpootjes lijken minder diep dan voorheen. De couperose lijkt heel licht te zijn weggetrokken (als zie je het nog wel) met als gevolg dat de teint van mijn huid iets egaler toont. Omdat ik de Unolite niet heb ingezet voor reductie van pigmentvlekjes of verbetering van huidstevigheid en gezichtscontouren, kan ik hier onvoldoende over zeggen. Maar gezien het mooie resultaat van de hierboven beschreven kuur, zou ik ook deze huidverouderingsproblemen graag met de Unolite Rood willen aanpakken.

Kortom, ik ben zéér tevreden over de werkzaamheid van de Pascaud Unolite Rood. De intensiteit van dit LED-thuisapparaat is krachtig genoeg om écht resultaat te verkrijgen. Naast de zichtbare effectiviteit, is de Unolite ook nog eens buitengewoon eenvoudig , veilig en prettig in gebruik.

rechteroog voor en na

De Unolite s verkrijgbaar bij de Pascaud instituten of via de Pascaud webshop

 

Lees ook