Sabine werd prachtig bruin en vertelt

06:04 - 03:38
luistertijd 06:04 - leestijd 03:38

spray tan infinity sun

Spray tan van Inifinity Sun

Voor Beautyjournaal mocht ik een spray tan van Infinity Sun ondergaan bij Karin’s totalbody studio in Hoofddorp. Een veilig bruine tint, zonder zon – daar hou ik wel van!

Bewust van de nadelige gevolgen van de zon en zonnebanken, mijd ik deze dan ook de laatste jaren. Ik smeer al tijden uv-filters op mijn huid en ik ga niet zonder factor 30 de zon in (bij voorkeur onder de parasol). Bang als ik ben voor huidveroudering en huidkanker. Helaas zijn er al een aantal vriendinnen onder controle bij een dermatoloog om hun onrustige huid in de gaten te houden.

Maar ook ik zie er, net als vele andere vrouwen, beter uit met een gezonde lichtbruine teint! Mijn witte, sproetige gezicht tekent snel en een kleurtje helpt om dat te verbloemen. Bruin zonder zon pakt bij mij altijd verkeerd uit. Ik hou er vlekken aan over, een te oranje teint, kleurverschillen over het gehele lijf – kortom, niets om blij van te worden. De kans om een Infinity spraytanning te proberen, greep ik dan ook met beide handen aan.

Via de distributeur van Infinity spraytan kwam ik in contact met Karin van Karin’s Total Body studio. Ze heeft een studio aan huis in Hoofddorp en biedt ook haar services aan in Amsterdam op de Raadhuisstraat.

Afgelopen maandag was het dan eindelijk zover. Ik ging naar Hoofddorp om “hopelijk” bruin huiswaarts te keren. Karin mailde me een paar dagen van te voren met een aantal tips ter voorbereiding:

Enigszins gespannen (bang voor een oranje teint) stap ik binnen. Een hartelijke Karin voorziet me van thee en stelt me gerust! Ze vraagt me of ik de voorbereidingen heb getroffen voor de behandeling en legt me uit wat er gaat gebeuren. Ik moet mijn bikinibroekje aantrekken en op een soort van witte zolen (die onder mijn voeten blijven plakken) gaan staan. Ik krijg spontaan de slappe lag van de witte flappen! Ik lijk wel Katrien Duck. Maar ze zijn nuttig. De nevel van de spraytan zal ook op de grond komen en dan bestaat de kans op gekleurde voetzolen. De flappen zorgen ervoor dat mijn poezelige eeltvoetjes niet een lelijke kleur krijgen.

Er zijn drie tinten bruin: licht, middel en zwaar getint. Karin adviseert me om de middelste variant te kiezen. Ze belooft me een natuurlijke bruine tint, niet te donker.

infinity sun

Ik mag plaatsnemen voor een zwart gordijn op een zwarte handdoek. De machine gaat aan. Een zwart apparaat met een soort van föhn aan een draad begint een soort van blazend geluid te maken. Karin begint aan de achterkant van mijn lijf. Met een gelijkmatige beweging word ik van onder tot boven “beföhnt”. Er wordt duidelijk een soort van nevel over mij heen geblazen. Een prettige geur stijgt op. Dan volgt de voorkant, mijn gezicht en voorzichtig mijn handen.

Direct heb ik een bruine tint, alsof ik twee weken met vakantie ben geweest. Ik vind het echt spectaculair.

Karin legt uit dat de hoofdbestanddelen van de spraytanning, bestaan uit walnotenolie, aloë vera, anti-oxidanten en groene thee. Ik moet de spraytanning 12 uur laten intrekken voor een optimaal effect. Niet douchen, geen schurende kleding dragen en oppassen met de binnenkant van mijn handen.  Ik kan “afgeven” aan het beddengoed en aan kleren, maar dat wast goed uit, verzekert Karin me. Daarna adviseert ze me om de door haar meegegeven bodylotion twee keer per dag aan te brengen voor een langdurig resultaat.

In principe blijft de spraytanning 6 dagen zitten, daarna is het effect weg. Het is dus bij uitstek geschikt om voor een speciale gelegenheid een mooie diepbruine kleur te krijgen. Bruidjes komen vaak langs voor de grote dag.

Ik word de eerste dag nog bruiner wakker. De kleur is duidelijk verder tot ontwikkeling gekomen gedurende de nacht. Onder de douche verlies ik al een gedeelte van de spraytanning. Lichtbruin water verdwijnt in het doucheputje. Maar de mooie egale bruine teint blijft aanwezig.

Bekijk hier nog meer foto’s van een spraytanning effect (dit is een model):

Stom dat ik ben, vergeet ik de bodylotion in te smeren. Mijn huid begint dan ook uitdrogingsverschijnselen te vertonen. Een bruine craquelé huid blijft over. Jeuk en droogheid. Thuisgekomen breng ik direct de bodylotion aan. Mijn huid ontspant direct en voelt weer gevoed aan. Elke volgende dag smeer ik braaf de bodylotion. Mijn teint blijft gelijkmatig. Helaas is het craquelé op mijn schenen enigszins hardnekkig. Had ik maar geluisterd naar Karin……

Elke dag wordt de tint iets minder, maar een week later zie ik er nog getint uit. Ik krijg complimenten bij de vleet. “Wat zie je er goed uit”! Jeetje, dat kan een kleurtje dus doen.”

Ik ben ontzettend tevreden over de bruine teint!  De behandeling is snel, en je krijgt een gezonde kleur. De behandeling is niet duur (vergelijkbaar met twee keer zonnebanken) en je hebt instant resultaat.

Lees ook