Dag Frank! Ik ben Antje, een vrouw van 29 jaar. Ik heb een dubbelzijdige schisis – ook kaak, verhemelte en neus. Ik heb zo’n 10 operaties gehad, en de laatste operatie was op m’n 11e. Deze zijn met succes uitgevoerd door het schisisteam in Groningen. Nu vroeg ik me het volgende af: ik lees wel over rimpel- en […]

02:21 - 01:24
luistertijd 02:21 - leestijd 01:24

Dag Frank!

Ik ben Antje, een vrouw van 29 jaar. Ik heb een dubbelzijdige schisis – ook kaak, verhemelte en neus. Ik heb zo’n 10 operaties gehad, en de laatste operatie was op m’n 11e. Deze zijn met succes uitgevoerd door het schisisteam in Groningen. Nu vroeg ik me het volgende af: ik lees wel over rimpel- en littekenvullers. Heeft dat ook zin voor de littekens op/in mijn lip? Wat voor verschil kan het maken, en kan het niet heel bobbelig worden? Valt zo’n behandeling onder littekenbehandelingen betreft de verzekering? Zou ik deze behandeling ook van u kunnen krijgen? Hoe gaat zoiets in zijn werk?

Met vriendelijke groet, Antje

Plastisch chirurg dr Frank Niessen, werkzaam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen in Amsterdam antwoordt:

Beste Antje,

Bij een dubbelzijdige schisis zie je vaak dat het middelste deel van je bovenlip minder volume heeft. Dat kan komen door een onderontwikkeling van deel van de bovenkaak en door minder volume van de spier in de bovenlip. Soms is deze in de middenlijn onvoldoende verbonden en geeft dit extra volume verlies en bij het tuiten van de lippen een intrekking. Om dit volume te verbeteren zou het nodig kunnen zijn om de spier beter te verbinden. Is dit niet het probleem dan zou je het volume kunnen verbeteren door lipofilling toe te passen.

Het litteken weefsel kan door het vet versoepelen. Wanneer je niet teveel vet op een hoop spuit wordt het niet bobbelig. Een correctie van een schisislip wordt vergoed door de verzekeraar.

Om goed te kunnen bepalen wat het probleem van je bovenlip is en waar je zelf een probleem mee hebt zou ik je lip moeten kunnen beoordelen in rust en in beweging, tevens moet ik de relatie van onder- met bovenlip beoordelen. Je kunt daarvoor een poli afspraak maken met mij bij de Jan van Goyenkliniek in Amsterdam.

Met vriendelijke groet, dr. Frank Niessen  

Lees hier meer over plastisch chirurg Frank Niessen, hij maakt deel uit van ons expertteam.

Lees ook