Cosmetisch medisch Expertadvies Injectables Klinieken Operatietechnieken Plastische chirurgie

Expertvraag: schisislittekens met injectables opvullen

Dag Frank!

Ik ben Antje, een vrouw van 29 jaar. Ik heb een dubbelzijdige schisis – ook kaak, verhemelte en neus. Ik heb zo’n 10 operaties gehad, en de laatste operatie was op m’n 11e. Deze zijn met succes uitgevoerd door het schisisteam in Groningen. Nu vroeg ik me het volgende af: ik lees wel over rimpel- en littekenvullers. Heeft dat ook zin voor de littekens op/in mijn lip? Wat voor verschil kan het maken, en kan het niet heel bobbelig worden? Valt zo’n behandeling onder littekenbehandelingen betreft de verzekering? Zou ik deze behandeling ook van u kunnen krijgen? Hoe gaat zoiets in zijn werk?

Met vriendelijke groet, Antje

Plastisch chirurg dr Frank Niessen, werkzaam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen in Amsterdam antwoordt:

Beste Antje,

Bij een dubbelzijdige schisis zie je vaak dat het middelste deel van je bovenlip minder volume heeft. Dat kan komen door een onderontwikkeling van deel van de bovenkaak en door minder volume van de spier in de bovenlip. Soms is deze in de middenlijn onvoldoende verbonden en geeft dit extra volume verlies en bij het tuiten van de lippen een intrekking. Om dit volume te verbeteren zou het nodig kunnen zijn om de spier beter te verbinden. Is dit niet het probleem dan zou je het volume kunnen verbeteren door lipofilling toe te passen.

Het litteken weefsel kan door het vet versoepelen. Wanneer je niet teveel vet op een hoop spuit wordt het niet bobbelig. Een correctie van een schisislip wordt vergoed door de verzekeraar.

Om goed te kunnen bepalen wat het probleem van je bovenlip is en waar je zelf een probleem mee hebt zou ik je lip moeten kunnen beoordelen in rust en in beweging, tevens moet ik de relatie van onder- met bovenlip beoordelen. Je kunt daarvoor een poli afspraak maken met mij bij de Jan van Goyenkliniek in Amsterdam.

Met vriendelijke groet, dr. Frank Niessen  

Lees hier meer over plastisch chirurg Frank Niessen, hij maakt deel uit van ons expertteam.

 • Heb jij ook een prangende vraag aan onze plastisch chirurg? Stuur hem via het contactformulier ovv Frank. Je krijgt persoonlijk antwoord.

Meer weten over Cosmetisch medisch?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

dr. Frank Niessen

dr. Frank Niessen

Plastisch chirurg en littekenspecialist Frank Niessen noemt zichzelf een innovatief en creatief plastisch chirurg. Op het esthetisch cosmetische vlak zoekt hij naar de beste verfraaiingsmogelijkheden om de veranderingen die zijn patiënten wensen er ook zo natuurgetrouw mogelijk uit te laten zien. ‘Noem het anatomische harmonie,’zegt hij. ‘Je bent eigenlijk heel creatief aan het beeldhouwen. Je overziet de patiënt in zijn of haar geheel.’
Frank Niessen heeft in 2018 zijn eigen kliniek opgericht in Amsterdam, het Mittsu Institute.

8 reacties

 • hoi antje wat leuk om weer van je te horen, ik was al in afwachting van je eerste verhaal. maar je mag ook wachten hoor tot na je trouwen, krijgen we een hele mooie foto! wel interessant om er ook foto’s bij te doen van vlak na de behandelingen zodat het verschil goed zichtbaar wordt.

  fijne zomer!

 • Ik heb gisteren operatie nr. 2 gehad! Dit keer alleen vet inspuiten. Best pijnlijk, maar wel te doen.
  Ik ben heel benieuwd hoe t deze keer geneest. Ik heb weinig geslapen omdat ik op mijn rug moest slapen, maar ben wel pijnvrij!
  Monique, wanneer zou je t verhaal willen hebben? 31 augustus trouw ik, dat zou n mooie na-foto maken 😉

 • hoi antje, wat goed! als je wilt stuur foto’s dan maken we er een item over.

 • Dag!

  De operatie is goed gegaan! Het herstel van de liposuctie was wel pijnlijk. Hij heeft ook nog iets in mijn lip losgesneden van binnen waardoor de lip beter ‘krult’. Nu een week later is het heel mooi al! Ik kan zowaar spaghetti slurpen, mijn mond ontspannen gesloten hebben en ik ben beter verstaanbaar. In juli is de 2e sessie, daar zie ik nu al naar uit. Enne… volgende week lippenstift shoppen 🙂

 • Hoi Antje, ik wens je heel veel succes en sterkte. Dapper dat je het toch weer oppakt en laat ons weten hoe het verlopen is, we willen natuurlijk het resultaat zien!

 • 2 mei gaat het gebeuren!
  Hele fijne man, Frank Niessen!
  Ik kijk er naar uit…. (ook wel spannend)
  Enne, Annet, bedankt voor je complimenten!

 • Dat zou fantastisch zijn al dat zou lukken met lipofilling. Je hebt een knap gezicht, een mooie lichte huid ook en erg mooie ogen. Mijn ervaring met dr Niessen is erg goed, hij werkt zeer precies en belangrijk hij weet goed de weg met littekens.
  Veel succes gewenst. Groetjes van Annet

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.