Er zijn nog veel mensen die met een witte en vrijwel onbeschermde huid plompverloren urenlang gaan bakken. De reden: ze willen lekker snel bruin worden. En smeren staat dat maar in de weg. Eén ding is zeker: hun huid is daar niet blij mee. Snel bruin worden zou nooit je doel mogen zijn. Ten eerste […]

02:17 - 01:22
luistertijd 02:17 - leestijd 01:22

Er zijn nog veel mensen die met een witte en vrijwel onbeschermde huid plompverloren urenlang gaan bakken. De reden: ze willen lekker snel bruin worden. En smeren staat dat maar in de weg. Eén ding is zeker: hun huid is daar niet blij mee.

Snel bruin worden zou nooit je doel mogen zijn. Ten eerste is het resultaat niet zo mooi egaal en ten tweede levert het schade op aan je huid. Een onbeschermde huid of een huid die met een lage factor wordt ingesmeerd, loopt grotere kans te verbanden. En dat kan jaren later tot huidkanker leiden.

Goed voor later

Het idee dat je huid goed beschermen een bruine kleur in de weg staat, is hardnekkig. Toch word je wel degelijk bruin als je een zonproduct met hoge factor gebruikt. Zelfs in de schaduw word je bruin. Het duurt alleen langer. Maar al die tijd bescherm je wél je huid zodat je later narigheid voorkomt. Langzaam bruin worden heeft nog een groot voordeel: de mooie, egale bruine kleur houdt veel langer. Daar is ook wat voor te zeggen!

Summer beauty

Je kunt voor een nog langduriger bruine kleur zorgen door je huid in de zomer regelmatig te scrubben. Je haalt dan dode cellen weg en de nieuwe die ervoor in de plaats komen zorgen voor een mooie, diepe gebronsde tint. Ook je huid ’s avonds goed hydrateren houdt je bruin mooi.

Hoge factor

Je huid met een hoge beschermingsfactor beschermen heeft dus alleen maar voordelen. Kijk eens bij het Franse dermo-cosmetische merk Eau Thermale Avène. Die heeft producten met beschermingsfactor 30 en 50+. De producten zijn ontwikkeld voor de (zeer) gevoelige huid en beschermen ook de tere kinderhuid optimaal. Ook maakt Avène een heerlijk verzorgende en verkoelende aftersun: Aftersun repair Lotion.

En mocht het toch niet zo lukken met de zon, dan is er Avène Self-tanning Lotion, waarmee je ook een mooie bruine kleur kunt opbouwen. Of bijhouden, natuurlijk.

Meer informatie over Avène zon vind je op de website van Mediq Apotheek.

Lees hieronder meer nieuws van Avène.

Lees ook