Mensen met een bleke, gevoelige huid reageren vaak heftig op zonlicht. Een speciaal zonnefilter kan dan veel verschil maken. Om te voorkomen dat UV-licht schade toebrengt aan de huid, zijn in zonproducten filters verwerkt. Daarvan bestaan twee soorten: synthetische filters en minerale filters (ook wel fysische filters genoemd). In de huid Het verschil zit hem in […]

02:32 - 01:31
luistertijd 02:32 - leestijd 01:31

Mensen met een bleke, gevoelige huid reageren vaak heftig op zonlicht. Een speciaal zonnefilter kan dan veel verschil maken. Om te voorkomen dat UV-licht schade toebrengt aan de huid, zijn in zonproducten filters verwerkt. Daarvan bestaan twee soorten: synthetische filters en minerale filters (ook wel fysische filters genoemd).

In de huid

Het verschil zit hem in de werking. Synthetische filters trekken in de huid, waar ze UV-stralen absorberen en daardoor onschadelijk maken. Er zijn synthetische filters in allerlei varianten en jammer genoeg zijn er mensen die er allergisch op reageren. Hun huid verdraagt de stof dan niet.

Op de huid

Een mineraal filter werkt heel anders. Deze filter, gemaakt van fijne deeltjes zinkoxide of titaniumdioxide, blijft op de huid liggen en is effectief omdat het UV-stralen weerkaatst. Die bereiken daardoor simpelweg de huid niet. Een groot voordeel van een mineraal filter is dat het niet-allergeen is. Ook de zeer gevoelige huid verdraagt minerale filters prima.

Mild en veilig

Eau Thermale Avène is een Frans huidverzorgingsmerk dat onder meer een mooie reeks zonproducten in haar assortiment heeft. Die zijn speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid. Een aantal producten bevat chemische filters, waarbij is gekozen voor de meest verdraagbare filters die er zijn, terwijl er bovendien een zo gering mogelijke hoeveelheid van is gebruikt. Ook is er een crème met een 100% mineraal filter: Sun Protection 50+ Mineral Cream. Deze is uiterst geschikt voor de bescherming van de zeer gevoelige huid. Beide filters zijn fotostabiel: hun werking loopt niet terug niet tussen twee smeerbeurten door.

Voor iedereen

Avène heeft nog meer gedaan om haar zonproducten mild en geschikt te maken voor kwetsbare huidtypen. Naast een minimum aan chemische filters zijn ze vrij van parabenen en alcohol en deels ongeparfumeerd. De basis is altijd het kalmerende Eau Thermale Avène, zuiver thermaal water dat de huid verzacht en verzorgt. Bovendien beschermt de speciale vorm van vitamine E (pre-tocophéryl) in de zonproducten optimaal tegen de vrije radicalen die celschade kunnen veroorzaken, zoals huidveroudering. Tel daarbij op dat de zonproducten van Avène waterproof zijn, snel intrekken en bijzonder prettig aanvoelen, en dan hoef je dus niet verder te zoeken als je veilige, milde en complete zonverzorging wilt.
Meer weten? Kijk op de website van Mediq Apotheek.

Lees hieronder meer nieuws van Avène.

Lees ook