Goed smeren in de zon doen we allemaal. Maar waarmee kun je je het beste insmeren? Op Zandvoort schijnt de zon bijvoorbeeld minder fel dan in Bali… Of je in de zon verbrandt, heeft niet zozeer met de warmte van de zon te maken als wel met de sterkte van de UV-stralen die de aarde […]

02:34 - 01:32
luistertijd 02:34 - leestijd 01:32

Goed smeren in de zon doen we allemaal. Maar waarmee kun je je het beste insmeren? Op Zandvoort schijnt de zon bijvoorbeeld minder fel dan in Bali…

Of je in de zon verbrandt, heeft niet zozeer met de warmte van de zon te maken als wel met de sterkte van de UV-stralen die de aarde bereiken. Die sterkte wordt uitgedrukt in de zonkracht. Plaatselijk kan die zonkracht flink verschillen.

De zonkracht wordt uitgedrukt op een schaal van 0 tot 10. Vanaf 7 is de zonkracht sterk en loop je een grotere kans te verbranden. Schaduw en bewolking bieden dan minder bescherming.

De zonkracht verschilt per seizoen en per tijd op de dag. Ook de plaats van de aardbol speelt een rol. Dichter bij de evenaar is de zonkracht sterker en zijn seizoensverschillen kleiner. Ook in de bergen kan de zonkracht bijzonder hoog zijn.

Check je bestemming

Het is dus verstandig om even op te letten wat je reisbestemming is als je zonbescherming koopt. Een septemberdag in Zandvoort levert een heel ander zonkrachtnummer op dan een julidag op Bali. Ga je naar de tropen of heb je een bergvakantie geboekt, smeer je dan altijd in met de hoogste bescherming. Dat is zonnefilter 50+.  Uitstekend beschermende producten met een hoge filter vind je bij Avène.

Uitgebreide serie

Het Franse dermo-cosmetische merk Eau Thermale Avène heeft twaalf producten voor in, na en zonder zon. Het zijn zeer veilige producten met filters 30 en 50+, die bovendien fotostabiel zijn (dat betekent dat ze onder invloed van (zon)licht toch gedurende een lange periode stabiel blijven en hun beschermende werking langer behouden). De samenstelling van de producten is uiterst mild, wat ze heel geschikt maakt voor de (zon)gevoelige huid. Er zitten ook uitstekende beschermende producten voor kinderen bij. Basis van alle crèmes en sprays is het milde, kalmerende Eau Thermale Avène, thermaal water dat bij het gelijknamige Franse plaatsje uit de grond komt.

Optimaal beschermd

Dankzij Avène zon kun je met een gerust hart vertrekken naar een romantisch tropisch eiland of een spannende hoge berg. Maar ook aan de Hollandse kust ben je er elke dag optimaal mee beschermd. Een veilig idee.

Kijk voor meer informatie over de zonproducten van Eau Thermale Avène eens op op de website van Mediq Apotheek bij Avene zonproducten.

Lees hieronder meer nieuws over Avène.

Lees ook