Mooi en werkzaam poedertje, lees maar!

04:22 - 02:37
luistertijd 04:22 - leestijd 02:37

clinique redness solution

Clinique Redness Solutions Instant Relief Pressed Mineral Powder

Het valt me op dat in de wonderlijke cosmeticawereld een anti-rood campagne wordt gevoerd.  De laatste tijd wordt er in de parfumerieën discreet getikt tegen mijn wangen en krijg ik een bezorgde waarschuwing; ‘U, moet oppassen met uw couperose en goed beschermen’.

Al jaren heb ik wat gesprongen vaatjes en is dat dan couperose? Mijn schoonheidsspecialiste was er niet van onder de indruk en noemde het niet eens couperose maar wat gesprongen bloedvaatjes. Ze zag geen verschil of verergering in de laatste tien jaar. Is het nu couperose, roodheid omdat de cosmeticawereld dat heeft bepaald?

Het is wel een feit dat ik roodheid in mijn gezicht heb. Die roodheid (en gevoeligheid) verergert bij winterse kou en als het erg warm is. Bij vermoeidheid zoals wanneer ik moet omschakelen van de nacht- naar de dagdienst. Ik ben eraan gewend geraakt om met een goede kalmerende gezichtscrème de omvang van de gesprongen haarvaatjes binnen de perken te houden en een veeg foundation knapt de rest van de klus op.

Voor een totale camouflage gebruik ik ook wel eens wat concealer, maar daar ben ik niet handig in. Of het ligt als een laag op mijn wangen of het is onzichtbaar. Een groene concealer durf ik daarom niet te gebruiken. Een poedertje gebruik ik vaak en dat is een lichte bronzer of een neutrale poeder.

Toen ik deze poeder in de winter van 2010 testte kon er nog niets over vinden op Internet, en nu zes maanden later staat er nog steeds niet over op de Nederlandse website van Clinique. Deze website is sowieso al mager wat betreft nieuws en productinformatie en dat is jammer. Bewust heb ik ook niet op Beautypedia van Paula Begoun gekeken want onbewust kleurt mijn ervaring negatief als Paula er geen smiley bij zet. Gelukkig –in dit geval- tref ik geen omdoos bij het testproduct aan, en kan ik dus ook de INCI-lijst niet checken. Ik voer deze test nu dus blind uit. Mijn gevoel en de spiegel zullen mijn jury zijn.

De poederdoos bestaat uit twee delen: het pannetje met de gele poeder en daaronder zit een deel waar het platte kwastje in past. Wat me opvalt, is dat onderste deel gleufjes heeft waardoor er mogelijk poeder in je (toilet)tas kan komen.

Allereerst heb ik de poeder opgebracht met het bijgeleverde kwastje, maar vond ik onhandig en ruw. Het lukte me niet om de poeder goed te verdelen. Het kwastje is ook echt veel te klein. Met mijn vertrouwde MAC-kwast kan ik de poeder beter verdelen. De spiegel in deze poederdoos is geweldig. Hij is lekker ver open te klappen, waardoor er een perfecte lichtinval ontstaat om net zo perfect te kunnen poederen.

Jolanda concludeert:

De gele kleur van het poeder dekt inderdaad de roodheid op mijn wangen, terwijl het mijn huid niet gelig opkleurt alsof ik een leverziekte heb. De poeder met de veel te lange (!) naam heb ik gebruikt zonder en met foundation. Op mijn lichte huid met wat rode adertjes dekt het net niet voldoende om mijn foundation te laten staan. Maar het voldoet prima als ik niet zo veel make-up op wil.

Het beste dekkende effect geeft de poeder als ik met zijkant van mijn kwast de poeder opneem en de poeder zachtjes op mijn huid duw. Deppend opbrengen werkt dus het beste. Ik ben daarom ook van mening dat Clinique er beter een donsje bij had kunnen leveren dan zo’n veel te klein kwastje.

De poeder houdt lang en zorgt voor een langdurig mat effect. Het zou een topper kunnen zijn voor mij als deze poeder een beetje glanseffect had gehad.

Mijn moeder (67) heeft ook couperose en heeft deze poeder gekocht. Zij gebruikt het platte kwastje wel en vindt het helemaal geweldig! Ze hoopt ook vurig dat ik het poeder uiteindelijk helemaal niets vind, zodat zij hem kan inpikken. Sorry mam, ik ben ook fan!

 

Lees ook