Uitleg over soorten filters en hoe stabiel ze zijn

01:06 - 00:39
luistertijd 01:06 - leestijd 00:39

fotostabiel uv-filterFotostabiel uv-filter. Er bestaan verschillende soorten UV-filters: minerale en synthetische filters bijvoorbeeld. Gebleken is echter dat de veilige werking van veel filters onder invloed van licht afneemt. Bij een speciaal fotostabiel uv-filter gebeurt dat niet.

Technisch hoogstandje

Fotostabiel (foto = licht) betekent dat ze onder invloed van (zon)licht toch stabiel blijven en gedurende een lange periode hun beschermende werking langer behouden.

Zo’n fotostabiel filter betekent overigens niet dat je je minder vaak hoeft in te smeren. Het advies is en blijft: elke twee uur. Maar je kunt er wel zeker van zijn dat je tussen de smeerbeurten in optimaal beveiligd bent.

Van nature stabiel

Naast chemische, of beter gezegd synthetische filters (die in de huid trekken) bestaan er ook minerale filters, die op de huid blijven liggen. Deze filters zijn van nature stabiel en worden door mensen met een gevoelige huid vaak beter verdragen.  Ideaal voor de zeer gevoelige huid, of voor situaties waarbij de huid extra gevoelig is, zoals na een dermatologische behandeling.

Lees ook