Hypes volgen elkaar razendsnel op in de beauty industrie.

03:23 - 02:01
luistertijd 03:23 - leestijd 02:01

Hypes volgen elkaar razendsnel op in de beauty industrie. Van slakkenslijm tot slangengif – we moeten de raarste dingen op ons hoofd smeren. Meestal waait zo rage weer over als al snel blijkt dat ook dit weer helemaal niks is. Temidden van al die rare hypes is het een heel evenement als  er ineens een crème op de markt komt die blijkbaar écht iets doet. Voor zo’n crème doen de meeste vrouwen – en steeds meer mannen – alles om een pot te pakken te krijgen – ze zouden er hun oma voor te koop aanbieden op marktplaats.

En jawel, het is weer zover. Er is weer een crème op de markt verschenen die daadwerkelijk schijnt te werken: Nip + Fab Frown Fix van de roemruchte Engelse keten Boots. Toen bekend werd dat dit product tamelijk spectaculaire resultaten zou opleveren, stonden al snel hele hordes krijsende vrouwen te dringen voor elk Boots filiaal in het Verenigd Koninkrijk en kwam het verkeer in menige Engelse stad hopeloos vast te zitten. De crème, die lijntjes en rimpeltjes direct opvult was binnen 24 uur uitverkocht. De zeer schappelijke prijs – € 11,65 – had daar antuurlijk ook wel iets mee te maken. Inmiddels is er een wachtlijst van ruim 8.000! Medewerkers van Boots zijn nogal overdonderd door de enorme belangstelling. Ze blijven het product bijbestellen maar kunnen desalniettemin niet aan de  enorme vraag voldoen. Ze verwachten dat Nip + Fab Frown Fix alle records gaat breken.

De crème, waarvan volgens Boots klinisch is bewezen dat het lijntjes en rimpeltjes vermindert tot wel 50%, bevat Grant X, een ‘natuurlijk’ alternatief voor Botox. De crème is eigenlijk ontworpen als een filler, die kleine rimpeltjes tijdelijk opvult, maar gebruikers kwamen er al snel achter dat bij herhaaldeijk gebruik de diepte van rimpels daadwerkelijk afnam. Het product schijnt te werken doordat het overdrachtssignalen tussen de huidzenuwen naar de gezichtspieren vermindert, maar ook de aanmaak van collageen stimuleert. Daarnaast zorgt hij ervoor dat het licht diffuus door je huid wordt weerkaatst, zodat rimpels minder zichtbaar zijn. Fans beweren dat de crème net zo goed werkt als Botox.

Boots wist in 2007 ook al de wereld op te schudden met een hype-creme: Protect & Perfect waarin collageenstimulerende stoffen zitten. Het befaamde BBC programma Horizon liet het product testen door dermatologen en kwam tot de conclusie dat bij 70% van de gebruikers de rimpels aanzienlijk verbeterden. Niet verwonderlijk dat Jennifer Aniston, Kim Kardashian, Sienna Miller en de onvermijdelijke Victoria Beckham enthousiaste fans van het product zijn. Zie je Victoria al in de rij staan bij een Boots filiaal?

Groomingjournalist Hans belde voor Beauty Journaal met Boots Nederland, maar de daar aanwezige dames hadden nog nooit van Nip + Fab Frown Fix gehoord. Het is dus onwaarschijnlijk dat dit wondermiddel binnenkort bij de paar Nederlandse Boots apotheken te koop zal zijn. Jammer maar helaas. Gelukkig is Engeland niet zo ver, en er gaat altijd wel iemand uit je omgeving fijn shoppen in Londen. Mochten er lezers of lezeressen binnenkort naar Londen gaan: neem even een potje voor me mee. Ik ben nu toch wel érg benieuwd.

Lees ook