reiniger en moisturizing voor een gevoelige huid, geheel natuurlijk

04:34 - 02:44
luistertijd 04:34 - leestijd 02:44

aveda all sensitive

Aveda All Sensitive

Dit voorjaar bracht Aveda, een schoonheidsmerk uit het concern van Estée Lauder in Amerika, dat zich laat inspireren door de Indiase gezondheidsleer Ayurveda, de vernieuwde en verbeterde All-Sensitive lijn op de markt. De uiterst milde cleanser en moisturizer zijn parfum- en parabeenvrij en zou zeer geschikt zijn voor de gevoelige huid. Dus ook voor die van mij. Ik ben benieuwd naar deze verbeterde formule. Hoewel ik niet via internet kan achterhalen waarin deze vernieuwde All-Sensitive lijn verschilt van de oude…..

Aveda claimt met de All-Sensitive lijn niet 100% natuurlijk te zijn. Ook hierin zitten synthetische stoffen waaronder siliconen en (andere dan parabenen) conserveermiddelen. Het gebruik van natuurlijke of synthetische ingrediënten in cosmetica, vind ik niet persé goed of fout. Deze keuze zou je volgens mij vooral moeten baseren op het feit of de ingrediënten werkzaam en veilig zijn, en hierbij maakt het volgens mij niet uit of het over natuurlijke of synthetische stoffen gaat. Daarbij bestaan er een heleboel natuurlijke stoffen die niet zozeer gevaarlijk zijn maar wel irriterend werken, waardoor de huid kwetsbaarder wordt en juist sneller veroudert (in plaats van ‘verjongt’).

Plantaardige ingrediënten die je volgens BeautyJournaal-expert Jetske Ultee om die reden beter kunt vermijden maar die ik tot mijn verrassing wel hoog in de ingrediëntenlijst van de All-Sensitive lijn terugvind, zijn toverhazelaar (cleanser), lavendel en grapefruit (moisturizer). Ik ben dan ook heel benieuwd of mijn gevoelige huid zal reageren op deze ingrediënten waarvan wetenschappelijk bewezen is dat ze irriterend kunnen werken op de huid.

Aveda All-Sensitive Cleanser (€ 28, 150 ml)

De All-Sensitive cleanser belooft op een uiterst milde manier onzuiverheden en make-up te verwijderen. Omdat Aveda adviseert de huid rondom je ogen met deze cleanser te vermijden, is dit product niet geschikt om oog make-up te verwijderen.

Er zit o.a. in:

De cleanser zit in een eenvoudige maar mooi vormgegeven, crèmekleurige pompflacon. Ik heb maar 2-3 pompjes van de wateroplosbare cleanser nodig om mijn huid goed te reinigen. De melkwitte cleanser heeft een volle, lichtvette, goed uitsmeerbare  textuur met een heel subtiele, licht bloemige geur. Het is makkelijk met water te verwijderen.

All-Sensitive Moisturizer (€43, 150 ml)

De All-Sensitive (dag en nacht) moisturizer belooft de gevoelige gezichtshuid (éxclusief de huid rondom je ogen) en hals te hydrateren en te verzorgen.

Er zit in:

De moisturizer zit in een verpakking die voor 99% identiek is aan die van de cleanser. Alléén de grijstint van het woord “moisturizer” is een fractie donkerder dan die van het woord “cleanser”. Even opletten dus om verwisseling te voorkomen. Ik heb 2 tot 3 pompjes van deze zeer vloeibare, melkwitte, bijna geurloze, niet vette, gemakkelijk te verdelen moisturizer nodig om mijn gezicht geheel mee in te smeren. Met een pompflacon van 150 ml doe je dus behoorlijk lang. De dunne lotion wordt snel en goed door mijn huid opgenomen, laat geen vet of plakkerig filmlaagje achter, en geeft (ondanks de zeer lichte textuur) onmiddellijk en langdurig een fris, zacht en gehydrateerd gevoel.

Dorine concludeert:

Ik ben tevreden over deze producten. De cleanser reinigt mijn huid zonder daarbij de barrièrefunctie van mijn huid te verstoren of mijn huid verder uit te drogen (en haar daarmee nog vatbaarder te maken voor invloeden van buitenaf). De luchtige moisturizer hydrateert en kalmeert, en lijkt daarmee de barrièrefunctie van mijn huid juist te herstellen en de kans op (extra) huidproblemen zoals irritatie, rosacea of eczeem te verkleinen. Beide producten geven mij een heel fijn en zacht huidgevoel zonder voelbare of direct zichtbare irritaties. Kortom, wat mij betreft een goed duo voor de droge, gevoelige huid die vanwege haar kwetsbaarheid extra aandacht nodig heeft. En vanwege de luchtigheid ook ideaal voor de zomermaanden.

 

 

Lees ook