shop Viridian EPA + DHA omega 3-6-9 vegan Deze olie van Viridian is volledig plantaardig. De omega vetten 3, 6 en 9 komen uit algen en chiazaad. Ze zijn koudgeperst. Bekijken Actrice en Victor & Rolf-muze Tilda Swinton heeft van een make-up loos gezicht haar imago gemaakt. De filmster verschijnt zelfs op rode lopers en […]

05:16 - 03:09
luistertijd 05:16 - leestijd 03:09

Actrice en Victor & Rolf-muze Tilda Swinton heeft van een make-up loos gezicht haar imago gemaakt. De filmster verschijnt zelfs op rode lopers en black tie party’s met een volledig kaal, onopgemaakt gezicht. En het moet gezegd zijn: met haar prachtige ogen, volmaakte botstructuur en perfect geknipte korte kapsel staat het haar fantastisch. Toch vind haar voorbeeld maar weinig navolging. Deze zomer is het zorgvuldig geheel opgemaakte gezicht weer helemaal je-van-het.

Even snel een mascaraatje en een glossje opgooien voor je de deur uit gaat is deze zomer een grote no-no; je gezicht dient zorgvuldig en geheel opgemaakt te zijn.

Dit betekent natuurlijk niet dat je je gezicht onder een dikke laag foundation, poeder en een regenboog van kleuren moet verstoppen. Integendeel. Wat voor trend of stijl je ook kiest, subtiliteit is altijd het toverwoord. Begin met de basis: een goede foudation die als het ware versmelt met je huid en haar egaliseert zonder als een dikke laag op de huid te blijven liggen. Perfect Refining Foundation van Shiseido(€ 38,-) is zo’n foundation. Deze foundation is luchtig en zacht, makkelijk op te brengen en doet grove porieën, littekentjes en een ruwe huid vervagen. Hij is bestand tegen talg en transpiratie en houdt zeker vijftien uur. Matteren kan met Translucent Pressed Powder (€ 35,-), eveneens van Shiseido. Deze compacte, kleurloze poeder geeft een mooie, egale teint die de hele dag houdt. Over de foundation te gebruiken, of als afzonderlijk product. Extra handig is het formaat: zo groot als je handpalm, dus makkelijk mee te nemen voor eventuele reparatieklusjes gedurende de dag.

Eén van de meest opvallende trends deze zomer is het opvallende kleuraccent. Een knalkleur op de ogen of mond, of een radicaal gekleurde eyeliner in een verder zeer rustig en subtiel opgemaakt gezicht.

Een make-up waarbij dus één aspect de complete aandacht trekt – wég met de uitgebalanceerde make-up! Vond je altijd al dat je prachtige ogen hebt? Is je mond het mooiste onderdeel van je gezicht? Accentueer dan deze deze zomer drastisch dat ene pluspunt en laat het op die manier extra de aandacht trekken. Mooi om je lippen er uit te laten springen zijn de kleuren uit de Rouge Coco Shine lijn van Chanel  (€ 29,-), een zijdezachte, comfrotabele lipstick, verkrijgbaar in tal van sprankelende knalkleuren.  Een mooie, opvallende en superstrakke eyeliner creëer je met Eylure Artiste 24 Hour Eyeliner van Eylure (€ 15,95) Sneldrogend, waterproof en veegvast. Mooi voor op je ogen is Pure Color Eyeshadow Untamed Violet Satin van Estée lauder (€ 23,-). Stevig paars waarmee je je ogen behoorlijk sterk kunt laten uitkomen. Ook heel mooi voor durfals onder ons: een hele drastische blos op je wangen. Givenchy heeft deze zomer een hele mooie: Blush Gelée in de kleur Candide Pink (€ 32,-). Een tubetje met een klein sponsje waarmee je de blush netjes in één keer opbrengt en uitwerkt.

Een andere trend is een terugkeer naar de jaren zeventig met een weinig kleur maar de nadruk op glans.

Je maakt je gezicht subtiel op in zachte huidskleuren en gaat vervolgens aan de slag met transparante gloss, op je wangen, oogleden, wenkbrauwen, lippen en zelfs je decolleté. Ieder goed make-up merk heeft mooie, transparante glossjes, maar niets houdt je tegen om met een klein liksje vaseline hetzelfde resultaat te bereiken. Al die glansjes komen echt het beste uit op een zeer egaal en subtiel opgemaakt gezicht. Mooi voor op je ogen is in dit geval Prisme Yeux QuatuorCandide Garden van Givenchy (€ 47,50). Vier prachtige delicate kleuren oogschaduw die mooi bij elkaar passen en je ogen een zachte, zomerse uitstraling geven.

Meisjesachtig mooi word je met de volgende trend: lieve pastelkleurtjes op het gezicht.

Wel een trend om voorzichtig mee te zijn: voor je het weet ben je een toverbal en dat is niet de bedoeling. Hou het daarom kalm: een zachte, pastelkleurige blos, een zachte, onopvallende lipstick  en een iets duidelijker aanwezige pastelkleurige oogschaduw. Lancôme heeft in zijn collectieL’Absolu Nu (€ 29,-)een aantal heel mooie, zachte pasteltinten, waaronder Beige Rosé, Rose Poudré en Beige Pêche. Dior New Look heeft een mooi oogschaduw doosje met vijf zachte pasteltinten: Couleurs Designer Soft Pink (€ 55,10).

En natuurlijk is ook deze zomer de bronzen, sunkissed look wederom opgedoken.

Een onverwoestbare zomer look en da’s niet gek: hij staat fantastisch bij een iets gebruinde huid en ondanks alle waarschuwingen willen we toch iedere zomer weer lekker in het zonnetje liggen en een mooi kleurtje krijgen. Dat komt er van als je in een land woont waar iedere zonnige dag een klein feestje is. Over deze look valt verder weinig nieuws te melden. De meesten van jullie hebben vast al meer dan genoeg mooie bronstinten in huis, en de meeste merken voeren ze ook deze zomer weer in hun gamma.

Lees ook