Zomerse dagen of niet, tijd om te shoppen is het natuurlijk altijd. Maar….de warmte lokt ook gemakkelijk blaarvorming uit op je voeten. En dat geldt natuurlijk ook voor sporten. Niets is heerlijker dan nu in de buitenlucht te gaan joggen, of….straks de (Avond) Vierdaagse te gaan lopen. Hier komt een nuttige preventietip! Wat is een […]

02:36 - 01:34
luistertijd 02:36 - leestijd 01:34

Zomerse dagen of niet, tijd om te shoppen is het natuurlijk altijd. Maar….de warmte lokt ook gemakkelijk blaarvorming uit op je voeten. En dat geldt natuurlijk ook voor sporten. Niets is heerlijker dan nu in de buitenlucht te gaan joggen, of….straks de (Avond) Vierdaagse te gaan lopen. Hier komt een nuttige preventietip!

Wat is een blaar eigenlijk?
Bij een blaar is de huid omhoog gekomen en zit er een waterige vloeistof in. Blaren vormen zich op handen en voeten door wrijving en druk. Je kunt blaren op je voeten krijgen door slechts een paar uur lang ongemakkelijke of slecht passende schoenen te dragen.
Lievelingsplek van blaren: de hiel.

Constante druk of wrijving leidt uiteindelijk tot het loslaten van de opperhuid (de bovenste huidlaag) van de onderliggende huidlagen en dan ontstaat er een blaar met weefselvloeistof erin. Deze vloeistof vormt een kussentje op de wond om deze te beschermen tegen nog meer druk. De blaar is dus eigenlijk een slimme zelfbeschermende maatregel van je lichaam.

De buitenste laag van de blaar beschermt de wond tegen verdere druk of om te voorkomen dat vuil of bacteriën erin komen. Jammer genoeg doet een blaar pijn en kan deze openbarsten bij nog meer druk en wrijving wat leidt tot een open wond die erg pijnlijk is en gemakkelijk geïnfecteerd kan raken.

Hansaplast SOS Blaarpleisters

Blaren kunnen het shop- en loopplezier dus behoorlijk verstoren. Hansaplast heeft SOS Blaarpleisters. Ze verlichten direct de pijnlijke druk en helpen de blaar sneller te genezen dankzij de hydrocolloide technologie. Daarnaast beschermen de blaarpleisters de huid tegen vuil en bacteriën en blijven door de sterke kleefkracht meerdere dagen op hun plaats zitten. De blaarpleisers zijn verkrijgbaar in twee maten. Blaarpleisters Groot, die gebruikt kunnen worden op de hielen, en Blaarpleisters Klein, voor op de tenen.

De bijna onzichtbare en waterdichte blaarpleisters zijn verpakt in een handig meeneemdoosje voor in de tas, want blaren krijg je immers meestal onderweg. Het doosje is sterk, modieus en past in elke handtas.

Ook bij de keuze van je mooie zomerschoenen wordt je nu niet meer tegenhouden door het risico op blaren, je hebt de oplossing immers altijd op zak. Zo kun je dus lekker doorshoppen, zonder pijnlijke voeten!

Hansaplast SOS Blaarpleisters Klein (6 stuks) adviesprijs, € 4,99, Hansaplast SOS Blaarpleisters Groot (5 stuks) adviesprijs, € 4,99

Lees ook over Hansaplast:

Lees ook