Een gevoelige huid reageert snel op kou of hitte. Bij de eerste zonnestralen wordt ze vaak al rood. Betekent dat dan: niet zonnen?   Gelukkig niet! Zelfs als je een extreem gevoelige huid hebt kun je gerust genieten van de zon. Zolang je maar de juiste verzorgingsproducten gebruikt. Een gevoelige huid is dun en fijn van […]

02:27 - 01:28
luistertijd 02:27 - leestijd 01:28

Een gevoelige huid reageert snel op kou of hitte. Bij de eerste zonnestralen wordt ze vaak al rood. Betekent dat dan: niet zonnen?  

Gelukkig niet! Zelfs als je een extreem gevoelige huid hebt kun je gerust genieten van de zon. Zolang je maar de juiste verzorgingsproducten gebruikt.

Een gevoelige huid is dun en fijn van structuur. Ook is ze vaak droog en reageert ze met jeuk of uitslag op allerlei stoffen. Dat kunnen ook werkstoffen in zonproducten zijn. Wie een gevoelige huid heeft, moet dan ook altijd goed kijken naar de ingrediënten die op een verpakking vermeld staan.

Lesje etiket

Staan er op een etiket dat het product alcohol bevat? Dan kun je dat het best links laten liggen. Hetzelfde geldt voor parabenen of sommige geurstoffen. Kies liever voor producten die speciaal voor de gevoelige huid zijn gemaakt. De producten van het Franse Eau Thermale Avène bijvoorbeeld.

Aan de top

Avène is in Frankrijk nummer 1 op het gebied van huidverzorging voor de gevoelige huid. Dat komt doordat het hoofdbestanddeel van alle Avène producten het kalmerende en verzachtende Avène Thermaal Water is. Bovendien zijn de producten pH-neutraal en bevatten ze een hypoallergeen parfum. Dat maakt ze niet alleen geschikt voor de gevoelige huid, ook de allergische huid kan zonder problemen Avène gebruiken. Ontdek het zelf: probeer de zonnelijn van Avène maar eens.

Perfecte bescherming

Avène zonproducten beschermen de gevoelige huid met factor 30 en 50+ perfect tegen UVA en UVB stralen. Ze zijn er in spray, crème en emulsie. Ondanks de hoge factor smeren alle Avène zonproducten heerlijk soepel uit en trekken ze snel in. Ze laten geen witte waas achter op je huid. Ook in het water krijgt de zon geen kans je huid te beschadigen: alle zonproducten voor volwassenen en kids zijn extra waterproof.  Bovendien beschermt de speciale vorm van vitamine E (pre-tocophéryl) in de zonproducten optimaal tegen de vrije radicalen die celschade kunnen veroorzaken, zoals huidveroudering. Wil je meer weten over de huidverzorging van Eau Thermale Avène? Kijk dan eens op de Nederlandse website van Avène.

Lees ook van Avène:

Lees ook