Er is echt een werkzame creme tegen overbeharing op je gezicht, lees maar

01:40 - 01:00
luistertijd 01:40 - leestijd 01:00

shop

Iconic Elements Natural Moisturizer Cream Body

Iconic Elements Natural Moisturizer Cream Body

Huidarts Francis Wu maakte deze zalige crème voor diepe hydratatie. We love it! Clean beauty!

Vanaf de oprichting van BeautyJournaal in 2009 hebben wij regelmatig geschreven over overbeharing – bij vrouwen. Wij vinden het namelijk een behoorlijk onderbelicht topic, ergo zelfs vaak nog een taboe.

De oorzaken van overbeharing, ongeacht de plek op je lichaam, kunnen behoorlijk divers zijn. Is er sprake van een onderliggende ziekte, een hormoonschommelingen of wellicht erfelijkheid? Net zo divers zijn ook de behandelingsmogelijkheden. Scheren, epileren, waxen, laser of IPL of…Vaniqa.

De arts waar wij het afgelopen jaar nauw mee samenwerkte, dr Ids Boersma vertelde ons al snel dat er een goede medicinale crème verkrijgbaar is die je kunt inzetten tegen overbeharing. Deze crème heet dus Vaniqa en is ook online in Nederland te bestellen. Klik hier maar verder daarvoor.

Onlangs lazen wij op site van onze favoriete BeautyBrains weer een item waarin wordt uitgelegd wat de voordelen van deze crème zijn:

  1. Het is een lichte crèmebasis die 13.9% van de werkzame stof eflornithine HCl bevat.
  2. Het is geen ontharingsmiddel, maar wel een haargroeiafremmend middel.
  3. Je moet dus nog steeds ontharen, maar het tempo waarin dit gebeurd zal wel lager worden.
  4. Zolang je het gebruikt, werkt het. Veel vrouwen zien binnen 8 weken al resultaat. Het goede nieuws is dat hoe langer je het gebruikt, hoe beter het zelfs werkt.

Een goede medische uitleg over dit product vind je ook hier. En ehm, vanzelfsprekend is een dergelijke crème ook voor het lichaam te gebruiken.

 

Lees ook