Gemiddeld bewegen de lippen ruim 15.000 keer per dag. Tegelijkertijd is de huid van onze lippen erg kwetsbaar en zijn extreem droge en gesprongen lippen pijnlijk en moeilijk te verzachten. Met meer dan 125 jaar ervaring in dermatologie en cosmetische huidverzorging heeft Eucerin de eerste medische lipverzorging voor de extreem droge en gesprongen huid rondom […]

02:01 - 01:12
luistertijd 02:01 - leestijd 01:12

Gemiddeld bewegen de lippen ruim 15.000 keer per dag. Tegelijkertijd is de huid van onze lippen erg kwetsbaar en zijn extreem droge en gesprongen lippen pijnlijk en moeilijk te verzachten. Met meer dan 125 jaar ervaring in dermatologie en cosmetische huidverzorging heeft Eucerin de eerste medische lipverzorging voor de extreem droge en gesprongen huid rondom de lippen ontwikkeld; de Eucerin Acute Lipbalm.

Extreem droge lippen

Door verschillende invloeden van buitenaf droogt de huid snel uit. Niet alleen door de zon, maar ook door bijvoorbeeld de kou, airconditioning, atopisch eczeem, lip-lik eczeem en medicatie kunnen de lippen en de huid rondom de lippen extreem droog, rood en trekkerig aanvoelen.

Medische verzorging

Voor de verzorging van de extreem droge, gesprongen lippen en de rode huid rondom de mond introduceert Eucerin de eerste medische lipbalm; Eucerin Acute Lipbalm. De Acute Lipbalm is hiermee een aanvulling op het lipverzorgingsassortiment naast de Eucerin Lip Activ balm. Waar de Lip Activ de ruwe en gebarsten lippen verzorgt en beschermt, biedt de Acute Lipbalm directe verlichting van de pijn en heeft deze een kalmerende en helende werking op de beschadigde huid.

Ontstekingsremmende werking

De unieke formule bestaat uit: Licochalcone (extract van de Zoethoutwortel), Teunisbloemolie, Dexpanthenol en Glycerine. Voor het eerst is de ontstekingsremmende werking van Licochalcone ook in de lipverzorging gebruikt. Teunisbloemolie helpt de huidbarrière te herstellen en zorgt voor een langdurige hydratatie. Dexpanthenol is een Pro-Vitamine B5 en regenereert en hydrateert de huid en werkt tevens ontstekingsremmend. Ook Glycerine heeft een hydraterende werking. De Lipbalm biedt hiermee onmiddellijke verlichting van extreem droge en gesprongen lippen en vermindert roodheid rondom de mond.

De Acute Lipbalm bevat geen parfum en conserveringsmiddelen waardoor het geschikt is voor zowel baby’s als volwassenen.

Het Eucerin lipbeschermingsassortiment bestaat uit: Acute Lip Balm (10ml), € 6,49, Lip Activ (5ml), € 5,99.

Ga voor meer informatie ook naar de Eucerin website.

Lees ook