‘Vanaf jongs af aan heb ik een grote passie voor geuren en met groot bedoel ik echt immens groot.

03:06 - 01:52
luistertijd 03:06 - leestijd 01:52

‘Vanaf jongs af aan heb ik een grote passie voor geuren en met groot bedoel ik echt immens groot. Als een jachthond moest ik altijd overal aan snuffelen. Geuren hielden en houden me nog altijd enorm bezig.

Vanaf mijn 11e jaar ben ik parfum gaan verzamelen. Ik werd al snel een wandelen de geurbibliotheek genoemd. Ik heb meer dan 500 parfums. Ik ben opgehouden met tellen.

De laatste jaren heb ik heel intensief op het forum van Viva over geuren geschreven, inmiddels schrijf ik trouw elke dag dag op eigen forum over parfum, waarvan ik ook een van de moderators ben: http://parfumaddicts.forum-xl.nl/index.php. Ik schrijf daar iedere dag over geuren die gaan uitkomen, of de geur die ik zelf die dag draag. Ik heb ook al eens een bijdrage geleverd aan de weblog Geurengoeroe van parfumjournalist Erik Zwaga, die ook bij jullie in het expertteam zit.

Ik laat nu ook een website ontwikkelen over geur. Het is mijn passie en mijn hobby. Ik run namelijk ook nog een damesmodezaak met 5 man (vrouw). Ik ben moeder van vier kinderen in de leeftijd van 6 tot 13 jaar en dan werk ik ook nog mee in de label-fabriek van mijn man. Je zou zeggen: een overvolle agenda, maar niet voor mij hoor op mijn 47ste jaar!

Ik ben het al rustiger aan gaan doen, want ik had eerst 9 modewinkels en in totaal 37 man personeel. Ik ben ook betrokken geweest bij het opzetten van de Rituals cosmetica winkel in Utrecht. Van oprichter Raymond Cloosterman heb ik veel geleerd over geur, cosmetica en zakendoen. Hij is iemand met een enorme passie en energie, net als ik.

Of ik een ultiem doel heb met bloggen? Ik denk er nooit zo over na. Uiteindelijk wil ik wel “iets”gaan doen met mijn geurbeleving. Zolang het maar niet te commercieel wordt met teveel verkooppraat. Als verkoper en retailer weet ik natuurlijk maar al te goed hoe het werkt.

Op Beautyjournaal lees ik veelal ( hoe kan het ook anders ) over geuren en bekijk ik ook graag de filmpjes. Erg leuk en heerlijk om even bij te ontspannen.

Ik vind het geweldig dat ik de eerste ben in deze nieuwe rubriek van BeautyJournaal. Ik wil mensen graag laten meegenieten van mijn enorme geurenpassie. Maar ik ben geen haantje de voorste, ik zal nooit roepen: ‘ik ben zo geweldig!’

Ik ben wel spontaan, en schrijf op wat ik denk en voel, en doe dat graag met humor, en soms met een snuf sarcasme, waar mijn lezers erg van kunnen genieten. Ik controleer mezelf liever niet teveel, uit vrees dat anders mijn ziel weglekt uit het verhaal…..’

Bezoek hier het geurenforum: http://parfumaddicts.forum-xl.nl/index.php

Lees ook