Worden de rode adertjes minder?

04:07 - 02:28
luistertijd 04:07 - leestijd 02:28

solutions capillary stopSolutions Capillary Stop

We hebben allemaal zo onze eigen beautyprobleempjes. Die van mij gaan over kringen, rimpels, cellulite en couperose.

Mijn linkerwang (net boven de kaaklijn) wordt ontsierd door een rode vlek, met zichtbare adertjes. Een fijn cadeautje van mijn moeder, die ook couperose heeft. Zij heeft het alleen op de jukbeenderen, waardoor het lijkt alsof ze een lichte blush heeft aangebracht.

Helaas is de couperose bij mij niet zo mooi gepositioneerd, dus ben ik altijd druk bezig met camouflage met foundation en concealers. Geconcentreerd smeer ik elke dag de rode vlekken weg. Gelukkig is het best goed te verdoezelen. Maar als ik eerlijk ben, zou ik graag een blijvende oplossing voor mijn couperose willen. Daarom was ik erg blij dat ik voor Beautyjournaal Solutions Cosmeceuticals Capillary stop mocht testen.

Het merk Solutions Cosmeceuticals was me al eerder opgevallen. In de winkel en in magazines had ik eens afzichtelijke verpakkingen (sorry…ik werk bij een packaging design bureau!) voorbij zien komen. Puur alleen op het design van de verpakkingen was ik al afgehaakt. Maar nu ga ik me toch maar verdiepen in dit merk.

Leuk! Solutions Cosmeceuticals is een  Nederlands merk met een vrouw aan het hoofd: drs. Gerdien Bos. Ze heeft een jaar geleden het stokje overgenomen van haar vader. Op de website lees ik dat het bedrijf mooie waarden heeft: kwaliteit staat hoog in het vaandel, slechts het allerbeste is goed genoeg. Ook duurzaamheid is een speerpunt: er wordt klimaatneutraal geproduceerd. BeautyJournaal heeft hier al eens een artikel aan gewijd: lees maar. Ik moet zeggen, dat geeft me direct een heel ander, sympathieker beeld van het merk.

Neemt niet weg dat ik me wel blijf afvragen waarom die verpakkingen zo lelijk zijn. Het doet me denken aan medicinale crèmes van de dokter, of, nog erger…. aan verpakkingen van behangplaksel.

Nu de inhoud! Volgens de bijsluiter zal de “Capillary Stop” de rode adertjes in het gezicht verzorgen, kalmeren en maskeren. De crème bevat een complex van verschillende plantenextracten en proteïnen die de verwijding van bloedvaten aanzienlijk moet verminderen. De ingrediënten o.a.: paardenkastanje, Calendula, Gotu kola en Muisdoorn. Daarnaast bevat de crème ook Sheabutter (verzorgend en verzachtend), Allantoine (kalmerend) en Bisabolol (ontstekingsremmend). Last but not least heeft Capillary Stop lichtgroene pigmenten die de roodheid extra moeten camoufleren. De bijsluiter toont een veelbelovend grafiekje van een test:  bij  8 vrijwilligers die het product 15 dagen gebruikt hebben is een vermindering van 34,8% van de couperose (permanente roodheid) opgetreden.

Vol goede moed ga ik smeren. De crème is lichtgroen en heeft een prettige milde geur. Het product heeft een crème textuur en smeert makkelijk uit. Helaas trekt het niet makkelijk in mijn huid. Wel ervaar ik direct een tintelend gevoel op de plaats waar ik het aangebracht heb.

Sabine concludeert:

Braaf smeer ik 15 dagen lang ‘s ochtends en ‘s avonds de crème op de couperose. De roodheid wordt iets minder, maar hierdoor worden een tweetal bloedvaten nog zichtbaarder. Hier ben ik niet echt blij mee. Ze zijn namelijk moeilijker te camoufleren dan een lichtrode vlek. Ik ben nog 15 dagen doorgegaan met testen en eigenlijk is er geen verbetering meer opgetreden. Het resultaat na 30 dagen is hetzelfde als na 15 dagen.

Braaf smeer ik 15 dagen lang ‘s ochtends en ‘s avonds de crème op de couperose. De roodheid wordt iets minder, maar hierdoor worden een tweetal bloedvaten nog zichtbaarder.

Nu ik helemaal gestopt ben met de crème, is mijn rode vlek weer teruggekomen. Het doet dus wel wat, maar bij mij resulteerde dat in een nog moeilijker te camoufleren ader. Ik besteed de € 59,00 (voor 50 ml) dan ook liever aan camouflage (foundation en goede concealers). Jammer, ik had gehoopt dat het betere resultaten zou opleveren.

 

Lees ook