Women love it…so buy it!

03:02 - 01:49
luistertijd 03:02 - leestijd 01:49

tom ford grey vetiver

Tom Ford Grey Vetiver

Vetiver is een veelzijdige en controversiële component in de parfumerie. Het combineert een diepe warme houtachtige geur met de nuancen van modder en aarde en een frisse groene plantaardige noot. Aantrekkelijk en tegelijkertijd afstotend. Er wordt gezegd dat de geur van Vetiver zeer nauw met onze seksualiteit is verbonden. Warm en zinnenprikkelend aan de ene kant, ruw en wild aan de andere kant – bijna lastig om te accepteren.

Vetiver olie is een parfum op zich en is zeer geliefd onder parfumeurs. Carven heeft Vetiver voor het eerst op de kaart gezet in 1957 als een zelfstandige thema binnen het herengeuren segment. Hiermee werd gelijk ook een nieuwe familie van houtgeuren geboren. Snel daarna, in 1961, kwamen Guerlain en Le Gallion met hun eigen versies van Vetiver. En nu zijn er heel veel variaties op dit e thema. Sommige parfumeurs leggen nadruk op de warme houtige aspecten, anderen proberen juist de frisse groene noot te benadrukken. Maar tegenstrijdig blijft het…..Vetiver.

Grey vetiver van Tom Ford zou ik een schoongepoetste Vetiver willen noemen. De warm houtige aspecten zijn versterkt, maar wel verpakt in een strak jasje van bittere noten. Een stijlvol zilvergrijs pak, gereserveerde houding en goede manieren – dat is mijn eerste indruk.

Dankzij de combinatie van bittere frisse noten van grapefruit, aromatische kruiden en een vleugje eikenmos. De edele noot van iris zorgt voor de nodige elegantie. Maar schijn bedriegt en een korte blik in de ogen verraadt diegene, die zich achter de strakke pak probeert te verschuilen. Was dat een Casanova? Of Don Juan? Of zijn het de donkere kanten van Vetiver, die het verborgen terrein van de intiemste fantasieën binnendringen? De warme zinnelijke noot van Vetiver is hier versterkt met amber en kruiden. En het aspect van hout is heel zacht, alsof het hout gepolijst is door de tijd.

Grey Vetiver is de perfecte geur voor de man die net zo makkelijk een pak aantrekt als in vrijetijds kleding rondloopt. Maar niet de mondiale geurtjes met citrus of zoetigheid van amber met musk wil dragen.

Ook al is deze misschien meer mainstream dan je denkt, die donkere aspecten van zijn Grey Vetiver parfum wekken wel de indruk dat er genoeg wilde karaktertrekken in hem schuilgaan. Verleidelijk hoor….

Mijn tip voor vetiver geuren: neem altijd de tijd om het goed uit te proberen. Koop het nooit zonder testen op de huid, maar oordeel ook niet op de eerste indruk. Vetiver heeft tijd nodig om te ontwikkelen op je huid. Je moet de geur kunnen doorleven en een beetje kunnen temmen. Het is geen gemakkelijk concept namelijk.

You hate it or you love it….maar geef het wel een kans. Er kan ware liefde ontstaan.

Weet een ding: vrouwen zijn er dol op!

Lees ook