Onze tester vindt het zalige cremes

05:59 - 03:35
luistertijd 05:59 - leestijd 03:35

Wat was ik verrast toen ik enkele weken geleden dit pakketje ontving. Paul Penders, ik had er nog nooit van gehoord. Maar het zag er goed uit, en het bleek ook nog een Hollands verleden te hebben. Spannend!

Wie is Paul Penders?

Paul Penders, van origine kapper, is in de jaren tachtig gestart met het ontwikkelen van natuurlijke haarproducten. Toen de Nederlandse overheid hem dwong om dieproeven af te gaan nemen, is hij naar Amerika verhuisd en daar kreeg hij alle ruimte om zijn plantaardige producten door te ontwikkelen. Sinds een aantal jaren woont en werkt hij vanuit Maleisië.  Monique heeft onlangs een interview met Paul Penders gehouden, het resultaat daarvan kun je hier.

Zijn kernformule:

Alle producten bevatten wat Penders de ‘LevensESSENTIE Gold™’ noemt. Een kernformule van 22 hooggeconcentreerde plantenextracten, en in plaats van gewoon water wordt kokoswater gebruikt. Paul Penders gebruikt een zogenoemde Cold-blended methode. Hierbij worden de ingrediënten niet onder een bepaalde, niet te warme temperatuur geëmulgeerd. Hierdoor blijven de werkzame stoffen die hij gbruikt, beter van kracht.

Welke producten heb ik van Paul Penders getest?

Paul Penders Hydrating Control Serum Adds moisture to very dry skin ((€26,99)

A botanical treatment rich in vitamins, ceramides and liposomes for skin that requires more moisture to maintain its suppleness and radiance

Dit serum heeft een haast crèmige consistentie en voelt erg prettig aan als ik het op mijn gezicht aanbreng. Het serum smeert makkelijk uit en trekt snel in mijn huid. Doordat de samenstelling zo stevig is gebruik ik dit serum alleen voor de nacht. Ik wissel het serum af met de P.M. Moisturizer. Twee laagjes op mijn gezicht vind ik persoonlijk te veel. S ’ochtends sta ik op met een mooi zacht velletje en ziet mijn huid er gezond uit. Het lijkt wel alsof mijn huid er wat strakker uit ziet. Aan de geur moet ik een beetje wennen, een tikje te kruidig. Gelukkig trekt dit weg na een paar minuten.

 

Paul Penders Aloë en Lavender A.M. Moisturizer Day cream for dry&sensitive skin (€24,99)

Light, rapidly absorbing moisturizer with aloë vera, calendula and linseed oil. Containing natural SPF. Replenishes dry and sensitive skin, protects against dehydration

Deze dagcrème heeft een prettige lichte structuur en trekt snel in mijn huid. De crème smeert ook prettig uit en geeft een kalmerend gevoel op mijn huid. Meteen na het aanbrengen voelt mijn huid gevoed en daardoor zacht aan. Gedurende de dag blijft mijn huid ook redelijk mat. Wellicht is deze nu goed gehydrateerd. De geur is fris en zeker niet overheersend. Ik vind het een lekkere geur en doordat deze crème zo licht en zacht aanvoelt is hij ook perfect voor de zomer.

 

Paul Penders Avocado & Cranberry P.M. Moisturizer Night cream for dry & sensitive skin (€26,99)

This creamy nighttime moisturizer replenishes dry and sensitive skin with emollients derived from avocado and jojoba plant oils

De nachtcrème is een mooie crèmige substantie en voelt erg fijn op mijn huid. Deze crème is wat dikker dan de dagcrème maar ook deze trekt snel in mijn huid en voelt beslist niet vettig aan (iets wat ik soms wel bij andere organic nachtcrèmes ervaren heb)  Ik heb echt het gevoel dat ik mijn huid voor de nacht iets extra’s geef en ik ga me zelfs verheugen om elke avond deze crème te mogen aanbrengen. Ook deze nachtcrème heeft de typische Paul Penders geur en ik ga het waarderen.

Juist door deze kruidige plantaardige geur heb ik wel het gevoel echt iets goeds te doen voor mijn huid! De geur roept een gevoel van welbehagen bij me op.

Debbie concludeert:

Deze drie producten in totaal maken dat mijn huid er gezond uit ziet op dit moment. Ik word blij als ik in de spiegel kijk. Mijn huid ziet er mooi gevoed uit en lijkt zoals ik al eerder schreef wat steviger. Ik verwacht niet dat mijn expressierimpeltjes verdwijnen of minder worden maar een mooie frisse gezonde uitziende huid vind ik het belangrijkste.De producten van Paul Penders bevallen me goed, zo goed zelfs dat ik een beetje huiverig was deze review te schrijven. Zo enthousiast kun je toch gewoon niet zijn? Is er dan geen minpuntje te ontdekken? Nou, er zijn twee dingen die wellicht kunnen meespelen tot het wel of niet aanschaffen van zijn producten:

Ik ben een beetje verliefd geworden op zijn producten en ik zou nog veel meer producten van hem willen uitproberen. Vooral de reinigers en zijn make-up staan op mijn wensenlijstje. Ik ben ook verliefd geworden op de visie en missie die Paul Penders uitdraagt: dat je ook mooi kunt zijn door verantwoorde dierproefvrije cosmetica gebruiken, vasthoudend aan je eigen principes. Leef bewust en doe gewoon je eigen ding!

 

 

Lees ook